Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - Proszę o polecenie miejscówek

jb - 2017-05-26, 13:34
Temat postu: Proszę o polecenie miejscówek
Szukam w zasobach forum a tu tak niewiele informacji. Zamarzyłem sobie wyjazd z trzema noclegami na teren powiedzmy od Sochaczewa do Serocka a może i do Wyszkowa ze szczególnym uwzględnieniem Kampinoskiego Parku Narodowego. Czy możecie pomóc i polecić miejscówki i fajne miejsca do zobaczenia ?
Majek - 2017-05-26, 13:37

https://polskicaravaning.pl/miejscowki
jb - 2017-05-26, 13:46

Majek a patrzyłeś na tą mapę ?- przecież w tamtych okolicach nie ma zaznaczonej ani jednej
Majek - 2017-05-26, 15:06

Fakt w samym parku nie ma i chyba będzie ciężko je znaleźć ale w okolicy są 3.
Comsio - 2017-05-26, 19:51

W Brochowie przy kościele, Zelazowej Woli, Kampinos, Czerwińsku przy Kosciele,Łacha, Żabi Raj. Wyszogród (dzikusek). :spoko
Wojciechu - 2017-05-26, 21:48

Wiesiu podaje dobre miejscówki. Zacznij jednak od Lipiec Reymontowskich I Nieborowa ;)
Victus - 2017-05-27, 09:06

A ja zapraszam do miejscowości Truskaw, w Kampinosie, duży parking, toi toi, plac zabaw dla dzieci, ścieżki piesze i rowerowe, blisko Palmiry http://palmiry.muzeumwarszawy.pl/ do muzeum wstęp wolny i tam też można zatrzymać się autem bo jest parking a wracając w stronę truskawia kolejny parking i wiata przy Jeżykach http://trasa-rowerowa.pl/...omnik-jerzykow/
https://www.google.pl/sea...iw=1280&bih=670
Ja zaraz jadę do Truskawia i wracam dopiero jutro - więc zapraszam

CORONAVIRUS - 2017-05-27, 15:16

jb napisał/a:
Majek a patrzyłeś na tą mapę ?- przecież w tamtych okolicach nie ma zaznaczonej ani jednej

będziesz, sprawdzisz , nadasz to się znajda nowe na mapce ... współpraca to podstawa :) i do tego zachęcam.

yuras - 2017-05-27, 17:53

Na biwak polecam miejsce nad Wisłą/Bzurą w Kamionie
tu 52.374533, 20.196926
Miejsca na sto kamperów i ognisko.

Victus - 2017-05-28, 12:54

https://www.google.pl/sea...AE,lf:1,lf_ui:3
Ja byłem wczoraj w Truskawiu ale wróciliśmy wieczorem bo dużo komarów było..
Jak wyjeżdżaliśmy to przyjechał kamper mercedes z rowerami z tyłu
Ktoś z naszych ?

monio7 - 2017-05-28, 19:53

My proponujemy Przystań w Tomaszowie Mazowieckim. Dla zapaleńców spływy kajakowe a oprócz tego Niebieskie Źródła, Skansen nad Pilicą i Groty Nagorzyckie. Właśnie z stamtąd wróciliśmy :lol: :lol: :lol:
jb - 2017-05-29, 06:22

Dziękuję za propozycje, dziękuję za zaproszenie. Zmroziła mnie troszkę ta informacja o komarach, faktycznie to może być problem.
Biorco, za tę twoją mapę nigdy dość chwalenia,przyłączam się do chóru i obiecuję, że jeżeli coś godnego polecenia znajdę na swoich trasach dam znać. Zresztą nie wiem czy zauważyłeś jedną propozycję z Polesia już zgłosiłem.

CORONAVIRUS - 2017-05-29, 06:56

jb napisał/a:
nie wiem czy zauważyłeś jedną propozycję z Polesia już zgłosiłem.

sukcesywnie wybieram z tematu FREE... FAJNIE JAK LUDKI NADAJĄ SWOJE FOTY bo czasami miejscówka na totalnym zadupiu gdzie tylko widoczek z satelity i tyle szczęścia .... :spoko

jb - 2017-06-07, 19:25

Byłem,wróciłem, opisałem:

http://www.znamiotemikamperem.pl/zegrze-2017/

Komary nas wystraszyły więc nie było Kampinosu, pozostał tylko zalew. Czy warto było? Zawsze warto być w nowych miejscach.

Victus - 2017-06-07, 20:40

Okolice Warszawy w ciepłe i pogodne dni właśnie tak wyglądają jak opisałeś, ja przeważnie jeździłem na dziką plażę w Ryni ale to kawałek od parkingu a po plaży niema gdzie odpocząć .
Ostatnio znalazłem ciekawe miejsca w Kuligowie i Drogoszewie,

Comsio - 2017-06-07, 21:36

Najwieksza woda przy najwiekszej wiosce.
Każdy się ratuje jak może. :szeroki_usmiech
My w ten łek na dzikusku w Pomiechówku. Biorę gumę ,troszkę się poślizgam. :szeroki_usmiech

jb - 2017-06-08, 11:50

W Serocku niedaleko plaży widziałem piękną wiatę z pięknym kamperem w środku. Ciekawe czy to ktoś z forum.
Wojciechu - 2017-06-08, 15:53

... dzikusek, guma, poślizgam się - Wiesiu - o czym Ty piszesz. Czy aby nie jakieś świństwa. :diabelski_usmiech
Bronek - 2017-06-08, 20:50

:mrgreen: Ta guma to?
dla prewencji .....czy bardziej do ślizgania, zamiast żony.

Dobry pomysł, co prawda wiecznie zdziwienie wyziera takiej gumie z lica , czasem trzeba też załatać.

Ale za to dmuchanie w ciszy. :bigok

Comsio - 2017-06-08, 22:01

Wojtek troszkę grybsowal, :wyszczerzony: Bronek przetłumaczył na ogół. :ok :pifko

Penetracja Narwi :szeroki_usmiech

jb - 2017-06-09, 10:24

COMSIO napisał/a:
Wojtek troszkę grybsowal, :wyszczerzony: Bronek przetłumaczył na ogół. :ok :pifko

Ale Pomiechówek to chyba nad Wkrą :?:

Comsio - 2017-06-09, 11:58

jb napisał/a:
COMSIO napisał/a:

Ale Pomiechówek to chyba nad Wkrą :?:

To zależy z której strony, od Serocka po lewej na przedmiesciach, jest Narew. :kawka:

Jest na mapce dzikusów. :spoko

światowiec - 2017-06-09, 17:19

KOMSIO,czy możesz podać namiary na tego dzikusa w Pomiechówku.
casper - 2017-06-20, 08:18

To może jakieś klimaty górskie. Moje typy to Bieszczady, nie są to wysokie góry, więc jazda po Bieszczadach nie powinna stanowić większego problemu dla camperów, za to ta głucha cisza, wolny tryb życia mieszkańców tych terenów jest godny podziwu.
Drugi kierunek to Podbeskidzie, to też nie są wysokie góry, więc jazda nie jest czymś ekstremalnie trudnym. Za to ilość interesujących miejscówek tego regionu oraz możliwość wybrania się do pobliskich Czech lub Słowacji też jest interesującą perspektywą. Z tego co tutaj piszą, to jest co tam zwiedzać.

Krzysztof M - 2017-06-20, 09:22

casper napisał/a:
To może jakieś klimaty górskie. Moje typy to Bieszczady, nie są to wysokie góry, więc jazda po Bieszczadach nie powinna stanowić większego problemu dla camperów, za to ta głucha cisza, wolny tryb życia mieszkańców tych terenów jest godny podziwu.
Drugi kierunek to Podbeskidzie, to też nie są wysokie góry, więc jazda nie jest czymś ekstremalnie trudnym. Za to ilość interesujących miejscówek tego regionu oraz możliwość wybrania się do pobliskich Czech lub Słowacji też jest interesującą perspektywą.

Jeśli chodzi o wzniesienia to oczywiście, że nie, ale stan dróg to już poważne wyzwanie. W ubiegłym roku kręciłem się w tym regionie. Miejscami to przekroczenie 30km/h groziło urwaniem kół.