| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Zrób to sam - boczek do markizy - pomysly na podwieszenie
Flag - 2017-05-30, 13:28 Temat postu: boczek do markizy - pomysly na podwieszenie Chcialem kupic boczek do omnistora 5200 ale kosztuje 800zl i material z ktorego jest wykonany jest do bani (sam sobie szyje z duzo lepszego) , kupowac za 800zl dla samej listwy do troche drogo
Czy ktoś z Was cos wymyslil? Idelanie z rowkiem na kedre
Pozdrawiam
krzlac - 2017-05-30, 14:41
A nie ma tam uchwytów na rurkę? - na która się nawleka ścianę boczną.
Flag - 2017-05-30, 14:59
jest z jednej strony, ale rurka to plan B chcialbym cos na kedre
EwaMarek - 2017-06-01, 21:13
Poczytaj na forum było o tym kilka razy i sam też coś pisałem.
Który boczek??? jeśli ten co wsuwasz kedrę to proste jak drut.
Kupujesz 2 boczki od namiotu ogrodowego i wszywasz kedre a na dole coś lekko mocniejszego na fartuch i uszy do śledzi. Rzepy do nóg po obu stronach i gotowe. Jeśłi nie masz kedry to kawałek śliskiego materiału i zaszywasz np kabel :-)
Jeśli boczki przedni i tylni to trochę więcej zabawy ale też do zrobienia.
Flag - 2017-06-01, 21:24
Chyba nie zrozumiałeś mam materiał lepszy niż ten z thula, mam każdy rodzaj kedry. Potrzebna mi listwa nad której to powiesze
wlodo - 2017-06-01, 21:44
Jeszcze musisz wymyślić jak tą listwę zamocujesz do samochodu i markizy. Możesz użyć specjalnych profili z likszparą lub zaadaptować inny profil który ma jeden bok ze szczeliną.
Ja , chyba z dwa lata temu również pytałem jak mocować boki, to mi poradzono żebym sobie gdzieś podpatrzył .Uszyłem boki ze szczeliną na rurkę (maszt od namiotu), czubek masztu wchodzi w obudowę markizy na aucie, drugi koniec w kolanko nogi markizy. Po lekkim dociśnięciu/zwinięciu markizy- wisi boczek, jeden i drugi. Front normalnie w likszparę w profilu czołowym markizy.
Tu dla inspiracji :
https://www.google.pl/sea...fmo68XSCiZK4iM:
Flag - 2017-06-01, 22:30
Markiza ma mocowanie na ta listwe w tej czesci zewnetrznej, uchwyt z drugiej strony trzeba dorobic, ogldalem te listwy ktore zalinkowales o maja taka wade ze ważą tone
Chyba zrobie aluminiowa teleskopowa rurke i tunel na gorze boczka.
stander - 2017-06-02, 10:33
Oryginalny Rafter do omnistera za 150 zł ,boczek z tunelem i po kłopocie.Ja takie rozwiązanie stosuje w markizie Fiamma z obu stron .Wchodzi idealnie pod markizą
|
|