|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - podłoga zabudowy
serwan - 2017-06-09, 10:47 Temat postu: podłoga zabudowy hej,
w paru miejscach w zabudowie czuję pod stopą że podłoga (linoleum) się jakby 'zapada'; auto ma zabudowę na ramie, na ramie jest blacha (patrząc od dołu) na całej powierzchni zabudowy, i zakładam że między blachą a wykładziną są deski/podłoga drewniana - dobrze zgaduję? uginanie które mam na myśli jest dosyć specyficzne - nie ugina się obszar zbliżony do okręgu jak przy stanięciu na ręczniku leżącym na piasku, ale wygląda to tak jakby położyć koło siebie dwa teowniki pionową ścianką do góry i stanąć na nich stopą: na liniach ścianki pionowej stopa stoi 'twardo', a między nimi się zapada.
linoleum na podłodze jest - tak wygląda - od nowości; dojrzewam pomału do zdjęcia linoleum i przyjrzenia się temu co pod spodem w miejscach gdzie mi się ugina;
ktoś to przerabiał i podpowie czego się spodziewać?
a) całkowicie rozmoczona drewniana podłoga?
b) czy tylko punktowo w miejscach gdzie się ugina?
c) a może tam nie ma desek, a między blachą a linoleum jest coś innego (tworzywo? styropian?)
pozdrawiam
serwan
slawwoj - 2017-06-09, 11:37 Temat postu: Re: podłoga zabudowy
serwan napisał/a: | hej,
na ramie jest blacha (patrząc od dołu)
|
Czyżby ? a nie płyta "drewnopodobna" ?
serwan - 2017-06-09, 13:01 Temat postu: Re: podłoga zabudowy
slawwoj napisał/a: | serwan napisał/a: | hej,
na ramie jest blacha (patrząc od dołu)
|
Czyżby ? a nie płyta "drewnopodobna" ? |
z całą pewnością blacha, sprawdzałem przed zakupem
nikita55 - 2017-06-10, 09:18
Prawdopodobnie jest szkielet drewniany a w środku styropian,to standard w ..starszych..pojazdach.
slawwoj - 2017-06-10, 09:53
Nie problem zajrzeć pod linoleum. Np odchylić lub naciąć miejscowo.
A ja bym zrobił dziurke tam gdzie się ugina i powąchał
a jeszcze poprosił żonę. Kobiety mają lepszy węch. Moja małzonka z odległości 20 m wyczuwa procenty w moim organizmie.
salut - 2017-06-10, 12:08
W wielu kamperach tak jest. Odkleiła się sklejka od styropianu i żyje własnym życiem. Podejrzewam,że dzieje się tak tylko w najbardziej "wydeptanych" miejscach.
mrsulki - 2017-06-10, 14:31
salut napisał/a: | dzieje się tak tylko w najbardziej "wydeptanych" miejscach |
Albo w miejscu w którym przez podłogę przechodzą rurki i instalacja elektryczna.
|
|