| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
FIAT - kontrolka ręcznego w ducato 2 nie gaśnie
silny - 2017-06-16, 17:02 Temat postu: kontrolka ręcznego w ducato 2 nie gaśnie ostatnia , mam nadzieje zagadka w Hymerku męczy mnie bardzo bo świeci bez przerwy kontrolka zaciagniętego ręcznego.
znam się na kolorowych kabelkach i rozpiąłem już wszystko co teoretycznie włłączy kontrolkę z wykrzyknikiem
wyeliminowane klocki hamulcowe , czujnik poziomu płynu hamulcowego , czujnik recznego...
co jeszcze powoduje że kontrolka ręcznego może się zapalić z tyłu mam bębny więc odpada. czujnik filtra jakiegoś czy co
podpowiedzcie coś bo żarówka była wyjęta więc ktoś już z tym walczył
eler1 - 2017-06-16, 17:48
Nie wiem jaki masz rocznik tej integry może być przetarta wiązka lub myszy ale w nowszych to mogą być sygnały z obd komputera silnika ale ja nie mechanik samochodowy
jacek stec - 2017-06-16, 19:50
A wyłącznik przy dźwigni ręcznego,ten co go dźwignia wciska?
McGali - 2017-06-16, 21:53 Temat postu: Re: kontrolka ręcznego w ducato 2 nie gaśnie
| silny napisał/a: | ostatnia , mam nadzieje zagadka w Hymerku męczy mnie bardzo bo świeci bez przerwy kontrolka zaciagniętego ręcznego.
znam się na kolorowych kabelkach i rozpiąłem już wszystko co teoretycznie włłączy kontrolkę z wykrzyknikiem
wyeliminowane klocki hamulcowe , czujnik poziomu płynu hamulcowego , czujnik recznego...
co jeszcze powoduje że kontrolka ręcznego może się zapalić z tyłu mam bębny więc odpada. czujnik filtra jakiegoś czy co
podpowiedzcie coś bo żarówka była wyjęta więc ktoś już z tym walczył |
Ja sprawdziłbym ilość płynu hamulcowego, mikrowyłącznik ręcznego. Zwarcie w zegarach ?
silny - 2017-06-17, 07:05
No czytajci co piszę - porozłączane poodczepiane , OBD nie posiada. Sterowane masą i ta masa jest w układzie tak jagby na stałe.
Kabelek pod dywanikiem nie przetarty.
Cjciałbym żeby działało
HENRYCZEK - 2017-06-17, 07:42 Temat postu: Re: kontrolka ręcznego w ducato 2 nie gaśnie
| silny napisał/a: |
podpowiedzcie coś bo żarówka była wyjęta więc ktoś już z tym walczył |
Podpowiadam.
Wyjmij ją lub zamień na żółtą i kamperuj. W zimie będziesz się z tym bawił
Witek G - 2017-06-17, 11:27
chyba zostaje już tylko elektryk samochodowy. Też się muszę wybrać bo żaróweczki podświetlenia deski rozdzielczej przy pokrętłach wentylacji się chyba niestety przepaliły.
silny - 2017-06-17, 18:52
No wiesz , jak do poświetlania wentylacji potrzebny fachmen , to raczej nie ma co
U mnie gdzieś jest zwarcie , jakimśtam podejżanym jest kabelek od klocków , ale jak zdejmę nadkola i okaże siè że ok. to trochę słabo
SlawekEwa - 2017-06-17, 21:25
| silny napisał/a: |
U mnie gdzieś jest zwarcie , jakimśtam podejżanym jest kabelek od klocków , |
Od klocków zapala żółtą kontrolkę.
mrsulki - 2017-06-18, 22:41
Sprawdź po prostu krańcówkę stopnia. Hymer np. do kontrolki ręcznego podłączał info o nie złożonym stopniu.
silny - 2017-06-19, 05:44
Nie może być
Jednak jak odpalę na otwartym stopniu to piszczy , jak schowam to przestaje.ewentualnie jakieś dodatkowe ustrojstwo .
Sprawdzę
silny - 2017-06-21, 22:23
A więc......
Wyczerpały mi się pomysły, przedzwoniłem miernikiem co tylko się dało i pupa
Jutro jeszcze zdejmę nadkola bo tamtendy idą kabelki od klocków( nie mam żółtek kontrolki od klocków )więc może jeszcze tam . licznik wyjąłem - moge szybko podlutować osobne kabelki.
W każdym punkcie pomiarowym na kablu sygnałowym jest 100% masa , brak słów
|
|