Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

FIAT - kontrolka ręcznego w ducato 2 nie gaśnie

silny - 2017-06-16, 17:02
Temat postu: kontrolka ręcznego w ducato 2 nie gaśnie
ostatnia , mam nadzieje zagadka w Hymerku męczy mnie bardzo bo świeci bez przerwy kontrolka zaciagniętego ręcznego.

znam się na kolorowych kabelkach i rozpiąłem już wszystko co teoretycznie włłączy kontrolkę z wykrzyknikiem :roll:

wyeliminowane klocki hamulcowe , czujnik poziomu płynu hamulcowego , czujnik recznego...

co jeszcze powoduje że kontrolka ręcznego może się zapalić :?: z tyłu mam bębny więc odpada. czujnik filtra jakiegoś czy co :?:

podpowiedzcie coś bo żarówka była wyjęta więc ktoś już z tym walczył :?

eler1 - 2017-06-16, 17:48

Nie wiem jaki masz rocznik tej integry może być przetarta wiązka lub myszy ale w nowszych to mogą być sygnały z obd komputera silnika ale ja nie mechanik samochodowy :spoko
jacek stec - 2017-06-16, 19:50

A wyłącznik przy dźwigni ręcznego,ten co go dźwignia wciska?
McGali - 2017-06-16, 21:53
Temat postu: Re: kontrolka ręcznego w ducato 2 nie gaśnie
silny napisał/a:
ostatnia , mam nadzieje zagadka w Hymerku męczy mnie bardzo bo świeci bez przerwy kontrolka zaciagniętego ręcznego.

znam się na kolorowych kabelkach i rozpiąłem już wszystko co teoretycznie włłączy kontrolkę z wykrzyknikiem :roll:

wyeliminowane klocki hamulcowe , czujnik poziomu płynu hamulcowego , czujnik recznego...

co jeszcze powoduje że kontrolka ręcznego może się zapalić :?: z tyłu mam bębny więc odpada. czujnik filtra jakiegoś czy co :?:

Ja sprawdziłbym ilość płynu hamulcowego, mikrowyłącznik ręcznego. Zwarcie w zegarach ?

silny - 2017-06-17, 07:05

No czytajci co piszę - porozłączane poodczepiane , OBD nie posiada. Sterowane masą i ta masa jest w układzie tak jagby na stałe.

Kabelek pod dywanikiem nie przetarty.

Cjciałbym żeby działało :diabelski_usmiech

HENRYCZEK - 2017-06-17, 07:42
Temat postu: Re: kontrolka ręcznego w ducato 2 nie gaśnie
silny napisał/a:

Podpowiadam.
Wyjmij ją lub zamień na żółtą i kamperuj. W zimie będziesz się z tym bawił :spoko

Witek G - 2017-06-17, 11:27

chyba zostaje już tylko elektryk samochodowy. Też się muszę wybrać bo żaróweczki podświetlenia deski rozdzielczej przy pokrętłach wentylacji się chyba niestety przepaliły.
silny - 2017-06-17, 18:52

No wiesz , jak do poświetlania wentylacji potrzebny fachmen , to raczej nie ma co :roll:

U mnie gdzieś jest zwarcie , jakimśtam podejżanym jest kabelek od klocków , ale jak zdejmę nadkola i okaże siè że ok. to trochę słabo :gwm

SlawekEwa - 2017-06-17, 21:25

silny napisał/a:

U mnie gdzieś jest zwarcie , jakimśtam podejżanym jest kabelek od klocków ,

Od klocków zapala żółtą kontrolkę.

mrsulki - 2017-06-18, 22:41

Sprawdź po prostu krańcówkę stopnia. Hymer np. do kontrolki ręcznego podłączał info o nie złożonym stopniu. :bigok
silny - 2017-06-19, 05:44

Nie może być :shock:

Jednak jak odpalę na otwartym stopniu to piszczy , jak schowam to przestaje.ewentualnie jakieś dodatkowe ustrojstwo .
Sprawdzę

silny - 2017-06-21, 22:23

A więc......

Wyczerpały mi się pomysły, przedzwoniłem miernikiem co tylko się dało i pupa :evil:

Jutro jeszcze zdejmę nadkola bo tamtendy idą kabelki od klocków( nie mam żółtek kontrolki od klocków )więc może jeszcze tam . licznik wyjąłem - moge szybko podlutować osobne kabelki.

W każdym punkcie pomiarowym na kablu sygnałowym jest 100% masa :( , brak słów :gwm