Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Bezpieczeństwo - Tego jeszcze nie było ukradli SOLARA !!!

Jacek Górka - 2017-06-17, 20:30
Temat postu: Tego jeszcze nie było ukradli SOLARA !!!
Znalazłem na Campermajstrach info o kradzieży Solara z kampera zaparkowanego pod domem :( Ktoś już miał taką przygode??? Dobrym rozwiązaniem przy montażu Solara jest zamontowanie kontaktrona który załączy alarm po odczepieniu przez złodzieja. Uważajcie na swoje domki ;)
Flag - 2017-06-17, 21:00

a może zgubił i wczesniej nie zauważył :)
Jacek Górka - 2017-06-17, 21:13

Myśle że antena TV by tego nie przeżyła ;)
zbyszekwoj - 2017-06-18, 08:56

Solar ,rozumiem, ale puszkę? :diabelski_usmiech
Andrzej 73 - 2017-06-18, 09:11

A solar był przyklejony na klej czy na taśmę dwustronnie klejącą?
Coś łatwo go odkleili. :gwm

Jacek Górka - 2017-06-18, 21:19

zbyszekwoj napisał/a:
Solar ,rozumiem, ale puszkę? :diabelski_usmiech

Podobno ukradli nawet z kablami ;)

Andrzej 73 napisał/a:
A solar był przyklejony na klej czy na taśmę dwustronnie klejącą?
Coś łatwo go odkleili. :gwm

Myśle że klej był dobry ale ich nożyk jeszcze lepszy ;) Pozdrawiam

Andrzej 73 - 2017-06-18, 22:09

Jacek Górka napisał/a:
Myśle że klej był dobry ale ich nożyk jeszcze lepszy Pozdrawiam

Profesjonaliści :?

moskit - 2017-06-19, 09:42

Ewidentnie odleciał podczas jazdy, przyklejony na "słowo" niedokładnie z przerwami.
MAWI - 2017-06-19, 10:44

moskit napisał/a:
Ewidentnie odleciał podczas jazdy, przyklejony na "słowo" niedokładnie z przerwami.

Mam od samego początku takie samo zdanie. Pytanie po co komu taka reklama .Myślę o poszkodowanym . Albo dla sensacji. Albo dla PZU. :ok
A może z niewiedzy że odfrunął , i rano zoong. :shock: Ukradli. Bo baba by mu wydrapała oczy gdy się wydało ,że spartolił przyklejanie.

Jacek Górka - 2017-06-19, 12:25

MAWI napisał/a:
moskit napisał/a:

Mam od samego początku takie samo zdanie. Pytanie po co komu taka reklama .Myślę o poszkodowanym . Albo dla sensacji. Albo dla PZU. :ok
A może z niewiedzy że odfrunął , i rano zoong. :shock: Ukradli. Bo baba by mu wydrapała oczy gdy się wydało ,że spartolił przyklejanie.

Temat kradzieży został nagłośniony przez znajomego poszkodowanego a solar nie był nowym gadżetem w tym kamperku ;) Moim zdaniem skoro nie był to model elastyczny to podczas oderwania narobił by więcej szkód i pewnie byłoby to słychać . Pozdrawiam