Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Pytanko świeżaka

Wrobel699 - 2017-06-18, 20:36
Temat postu: Pytanko świeżaka
Witam serdecznie
Chcialbym zakupić pierwszego kampera. myślalem o kwocie do 20tyś zł.
Czy zakup Fiata ducato 1 w zabudowie hamera to dobry pomysl ? jak te kampery się spisują ? dużo ich widziałem na drogach i jestem ciekaw.

Czy vw t4 wychodził oryginalnie w zabudowie alkowej ? znalazłem jedną aukcję gdzie własnie taki jest i jestem ciekaw czy polecali byscie takie rozwiązanie ? czy jednak te fiaty to dobre maszyny ?

SZEJK - 2017-06-18, 20:45

Dzień Dobry , witam Cię na forum :spoko
światowiec - 2017-06-18, 21:06

Witamy :spoko :spoko
piotr1 - 2017-06-19, 20:42

Witam. Auto za taką kasę to niestety później skarbonka bez dna. Ale możne się mylę. :spoko
Wojciechu - 2017-06-19, 21:40

Noo - ja Tobie też - witaj - choć to nie ten dział.
Jeśli chodzi o kampera, to ma być - w kolejności - suchy, sprawny, dobrze by było ze sprawnym silnikiem. Natomiast , czy to Fiat , VW, Renault czy Ford - to najmniej ważne. No i cena - trzeba przyjąć jakiś wzorzec. Myślę, że od trzydziestu paru groszy to absolutne minimum. Nie ma jednak pewności, że to nie będzie wtopa. Niestety lub stety, kamper to jest taka droga zabawka, gdzie człowiek zawsze wie, że może mieć lepszego lub nowszego. Najbardziej jednak szczęśliwi są ci, którzy są pewni, że to właśnie ten, którym jeżdżą i nie chcą zmieniać - znam takich. :spoko

zenek513 - 2017-06-19, 21:52

Witam Ja swojego po dwuch sezonach rozebrałem do rosołu i przez zimę do następnego sezonu wszystko pachniało jak nowe.Teraz na głowę nie cienkie i wydatki tylko eksploatacyjne.
Wrobel699 - 2017-06-19, 22:10

Dzięki za zainteresowanie tematem :)
Zdaje sobie sprawe że przy takim kamperku zawsze sie coś znajdzie do roboty :) ale jest kupa ludzi którzy takimi fiacikami pokonują mnóstwo kilometrów i chcialbym rowniez do nich należeć:)
Jestem mechanikiem i na samym początku jak kupie kamperka Chciałbym zainwestować w remont silnika oraz skrzyni by nie miec zadnych zlych przygód.
Planuję kupic takiego kampera za kilka miesiecy, wydac 20tys a do kolejnego sezonu dopiescic wszystko i mieć maszyne w którą juz nie bedzie trzeba ciagle cos pakować :) i tak jak wczesniejszy kolega mowi wydawac wylącznie na rzeczy eksploatacyjne :)

A korzystając z okazji
1.ile Panowie za takiego kampera placicie ubezpieczenie?
2.Czytam również o tym DMC poniewaz obawiam sie przeladowania. Mam prawojazdy wyłącznie na kategorie B a potrzebny mi kamper na 6 osób, jak to wygląda z waszego doswiadczenia jezeli macie takiego wlasnie starszego kamperka? 6 osób plus bagaże itp jednak swoje waży:)

Dzięki z góry :spoko