| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Podwozia - technika i eksploatacja - Problem z ładowanie m akumulatora
IAAN - 2017-06-18, 22:48 Temat postu: Problem z ładowanie m akumulatora Mam problem z ladowaniem akumulatora. Alternator po remoncie wymieniono wszystko oprócz diod ptostowniczych i wirnika .Auto to renault master 2.8 dti.na wolnych obrotach silnika jest ok.po dodaniu gazu miga lub zapala się na stałe kontrolka ładowania. W tym samym momencie nie wskazuje obrotów silnika .alternator valeo 3 kable gruby do aku .cienki wzbudzanie i cienki obrotomierz mpodajac poprzez żarówkę napięcie na wzbudzanie bezpośrednio z aku nic się nie poprawia czyli mogę wykluczyć instalację wzbudzania alternatora. Gdzie może tkwić przyczyna takiej usterki
Jestem w kraju gdzie zdobycie alternatora na podmiane jest nie osiągalne .
amples - 2017-06-19, 10:46
| IAAN napisał/a: | | na wolnych obrotach silnika jest ok.po dodaniu gazu miga lub zapala się na stałe kontrolka ładowania. | A jakie wtedy napięcie ładowania. | IAAN napisał/a: | | Gdzie może tkwić przyczyna takiej usterki | Obstawiam uwaloną któraś z diod (prawdo podobnie wzbudzania, małe)
jacik - 2017-06-19, 15:40
U mnie był za luźny pasek i dostawał wibracji na większych obrotach ale to pewnie już sprawdziłeś.
|
|