| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Miejsca Przyjazne Kamperowiczom - Polskie morze, Łeba, Camping nr 48 "Przymorze"
serwan - 2017-07-04, 11:51 Temat postu: Polskie morze, Łeba, Camping nr 48 "Przymorze" (54.765182, 17.572477)
Widać że to produkt przemysłu turystycznego; drogi (81 pln za dwie osoby i kampera za dobę), ale pomijając cenę - same zalety; cały teren jest zadrzewiony (cień, osłona od wiatru), dwa czyste i nowe (remontowane?) budynki sanitariatów - prysznice wręcz doskonałe (duże kabiny), bardzo czysto, widać że po remoncie (lub wybudowaniu); prąd na całym terenie, jest miejsce do zrzucenia kota i szarej wody.
Na terenie plac zabaw dla dzieci (całkiem spory), wiata dla grilla, kilka urządzeń do gimnastyki outdoor-owej dla dorosłych; poza głównym wjazdem (szlaban) obsługa daje gościom 'pestki' do zamka zbliżeniowego do furtki prowadzącej na plażę (nie trzeba wtedy biegać 'dookoła' głównym wejściem. Teren oczywiście ogrodzony.
Z minusów, poza ceną - są kempingi bliższe centrum; z drugiej strony pewien dystans może być zaletą dla osób lubiących spokój.
Na terenie brak gastronomii - za to tuż obok wjazdu jest sklep spożywczy; najbliższe restauracje - rzut beretem.
MAWI - 2017-07-04, 13:33
Bliżej centrum to tylko Ambre. Przez płot. A tam juz gastronomia jest . I tam zawsze wolę.
krzysieks - 2017-07-04, 14:19
Również polecam camping Ambre.
Camping w pełni spełniający europejskie normy , nad samym morzem.
serwan - 2017-07-04, 16:06
no to, Panowie, trzeba osobny wpis zrobić swoją drogą wolicie obok 'bo tak', czy byliście i tu i tu, i to obok jest lepsze? jeżeli tak to dajcie znać czemu
pozdrawiam
serwan
Martin B - 2017-07-04, 20:48
Hallo ! Jezeli mozna dolacze sie z moja opinia o kampingach w lebie moim zdecydowanym faworytem jest Kemping Morski 21- Eurocamp prawie przed tygodniem powrocilem z urlopu w polsce ten kemping byl najlepszy!!bardzo czysty ,mila obsluga, cichy,blisko do moza ,rowerem do wydm i z tamtad rowerem do miasta max 10 min !te pozostale kampingi (to moje zdanie )poogladalem sa ciasne i glosne teraz w czasie wakacji to pewnie katastrofa ale to jest moje odczucie sa ludzie ktorzy to lubia
pare zdiec z Leby znajdziecie tutaj ...i inne zdiecia z polski momentalnie bez podpisow
http://www.hymis-reisen.de/polenskueste.html
izola - 2017-07-04, 21:46
Na Łebie mieszkało mi się dobrze,
na cempingu nie byłam,,,za to miałam kontakt z mieszkańcami.
...preferuję tzw. za free ,,,albo u mieszkańca za zdrowotną cene, dla obu... a co... tych małych tż trzeba wspomagać
ups. raz spałam w porcie, gdzie też superowsko było...a raz spałam ? sama nie wiem gdzie - tam było najfajniej
zulus - 2017-07-05, 12:27
Ja również polecam to miejsce w moim przypadku 75pln (2+2 bez prądu). Dużym plusem jest plac zabaw dla dzieci i świetlica, generalnie starsze dziecko całe popołudnie mieliśmy z głowy. Nieopodal jest również tor gokartowy, quadowy, strzelnica i park linowy tak więc poza plażowaniem jest co robić.
|
|