Klub mi³o¶ników turystyki kamperowej - CamperTeam

Miejsca Przyjazne Kamperowiczom - Polska centralna, Ciechocinek, Camping Ciechocinek

serwan - 2017-07-04, 12:00
Temat postu: Polska centralna, Ciechocinek, Camping Ciechocinek
(52.880485, 18.782596)

Jedyna wada campingu to brak cienia; w razie upa³ów by³oby ciê¿ko - ca³y teren jest otwarty i nas³oneczniony.
Obiekt chyba nowy, bardzo czysty i zadbany; jeden budynek sanitariatów na ca³y teren (z dalszego koñca to pewnie ze 100m piechotk± do raju), bardzo elegancko i wyra¼nie wydzielone miejsca postojowe (niski ¿ywop³ot), pr±d na ca³ym terenie, woda zreszt± te¿ chyba przy ka¿dym 'rz±dku' parkingowym. Bardzo mi³a obs³uga (przynajmniej ta kobietka z któr± mieli¶my do czynienia). Na terenie plac zabaw dla dzieci. Z ciekawostek - nawierzchnia drogi na terenie campingu to plastikowe 'zeberka' przesypane ¿wirem - dziêki temu nawierzchnia jest równa (¿wir nie jest podatny na tworzenie kolein) a wygl±da ciekawiej ni¿ asfalt. Teren bardzo równy, nie ma potrzeby poziomowania kampera.
Niedrogo - 52 pln za dwie osoby i kampera. Nie zauwa¿y³em miejsc do zrzucenia kota i szarej, ale jestem przekonany ¿e s±.
W odleg³o¶ci krótkiego spaceru wszystkie atrakcje Ciechocinka. Warto zajrzeæ chocia¿by na weekend dla osób z mazowieckiego i okolic.

Comsio - 2017-07-04, 15:49

Parê wiosenek wstecz,by³o huczne otwarcie .Oj dzia³o siê :ok

Jest zrzut kota itd. :spoko ,

kubryk1 - 2017-07-04, 16:10

Z cennika wynika 55 z³ (+op³ata klimatyczna) - 35 z³ kamper i po 10 z³ osoba
machony - 2017-08-31, 22:50

Polecam !!!!!!!!!!!!!!
machony - 2017-08-31, 22:56

Bardzo przyzwoity kemping,wady brak w zasiêgu wzroku Biedronki,ale jest oko³o 1,5 kl.od kampingu,polecam z pe³n± odpowiedzialno¶ci±,ale Ciechocinek nie ten,taki zapyzia³y siê zrobi³,w porównaniu do lat powiedzmy 80 no mo¿e pocz±tek 90.pzdr.kamperowiczów !!!
andrzejm94 - 2017-09-01, 15:45

Witam
Przed wjazdem na kemping jest bardzo du¿y parking, bezp³atny od 19 do 9, jest toaleta p³atna 1 PLN
Pozdrawiam

jurekf - 2019-06-15, 18:48

Czy kto¶ jest na campingu ?
:spoko

EwaMarek - 2022-03-29, 09:02

Ostatnio by³em i niestety tê¿nie nieczynne - wie mo¿e kto¶ co¶ kiedy uruchomi±????

Przedtem by³a tylko jedna w remoncie a teraz nawet ta pierwsza jest ogrodzona i przej¶cia dalej nie ma. Tylko mo¿na siê dostaæ do tej d³ugiej wzd³u¿ asfaltu.

Banan - 2022-03-29, 20:33

EwaMarek napisa³/a:
wie mo¿e kto¶ co¶ kiedy uruchomi±????

Marek, ja by³em w ubieg³ym roku i remont mia³ siê zakoñczyæ w grudniu ubieg³ego roku :evil:
Zanosi siê, ¿e ten sezon tê¿nie I i II te¿ bêd± zamkniête, III jako¶ dzia³a³a...

Tê¿nie bêd± uruchomione, ale piêkny, zabytkowy otwarty basen solankowy zosta³ chyba skazany na ¶mieræ techniczn± i popada w ruinê, winnych oczywi¶cie brak...
ech, a ja, jako podrostek tam p³ywa³em... :placze2

Jeszcze jedna ciekawostka:

EwaMarek - 2022-04-11, 16:50

Banan, Tak, ja tez pamiêtam czasy ¶wietno¶ci tego basenu. Obecnie mo¿na tam wej¶æ bo teren jest kiepsko zabezpieczony. Dla kogo¶ kto widzia³ za ¿ywca ten obiekt kiedy¶ a teraz bêdzie niez³ym SZOKIEM.

Kilka lat temu fundnêli¶my sobie wycieczkê melexem. Mi³y Pan poopowiada³ trochê o Ciechocinku a raczej o tym jak wszystko popada w ruinê. Co z tego ¿e kilka obiektów wyremontowali nawet ³adnie jak wiêkszo¶æ chyba nigdy siê nie podniesie.

Co do basenu to by³ wielki przekrêt rz±dz±cych tego miasta. Nikt siê prawdy nie dowie. Kto¶ kupi³, kto¶ sprzeda³ itd itd... Pisze to jako plotkê bo szczegó³y trochê znam ale na ile to prawda to kto to wie...

a basen teraz jest w gorszym stanie i prawie wszêdzie dooko³a rosn± drzewa.

Kazik II - 2022-04-16, 19:05

Spêdzam czasem na tym kempingu i z tydzieñ, kiedy lenistwo mnie nachodzi. Przede wszystkim jest to kemping miejscowego OSIR - a takie na ogó³ prezentuj± siê znacznie lepiej ni¿ kempingi prywatne. Po prostu nie s± to miejsca stricte komercyjne, s³u¿± promocji regionu, gminy dostaj± na to czêsto spore dofinansowanie. St±d te¿ nie widaæ oszczêdzania na wszystkim, ni¿sze ceny, dobre wyposa¿enie. Nie wszêdzie tak jest, ale ten kemping to klasyczny przyk³ad tej sytuacji.
Dla cieniolubnych jest trochê drzew na samym koñcu poza wyznaczonymi stanowiskami. Jest i stanowisko do spustu szarej wody, nape³nienia zbiornika, wyprowadzenia kota. Wszystko czysto, elegancko i bez sknerstwa. Jest du¿y budynek socjalny ze wszystkim co mo¿na by sobie wyobraziæ, kuchnia, jadalnia, pralki bardzo niedrogo, wielka ¶wietlica z grami, pingpongiem itp. Towarzystwo na ogó³ kulturalne, dzicz tam nie zagl±da. Mo¿na kopn±æ siê do Torunia - rzut beretem. Ciechocinek to nie tylko tê¿nie - mo¿na spacerowaæ po ogromnym i zadbanym terenie ca³ego uzdrowiska. Tylko ten s³ynny deptak - to ju¿ nie ta legenda jak z piosenki D. Rinn.

Camp77 - 2022-04-16, 19:50

By³em na tym kempingu przed pandemi± z uwagi na odbywaj±cy siê 24. Miêdzynarodowy Festiwal Piosenki i Kultury Romów. Ciechocinek, 17-18 lipca 2020r. Festiwal odbywa³ siê na stadionie obok tê¿ni. Z kempingu ca³kiem blisko. Na kempingu mimo zat³oczenia towarzystwo ogólnie kulturalne i zgadzam siê dzicz tam nie zagl±da. Przed kempingiem jest du¿y parking. Jak nie ma miejsc - mo¿na tam zatrzymaæ siê.
Funio - 2023-06-20, 21:03
Temat postu: Ceny 2023
Cennik 2023. Mo¿e komu¶ siê przyda.
Brat - 2023-06-22, 09:45

Rozs±dne ceny.
S³awcio - 2023-06-25, 13:08

Piêkne miejsce :spoko
Banan - 2023-06-25, 17:35

Funio napisa³/a:
Cennik 2023.

W ubieg³ym roku: kamper, 3 osoby z pr±dem 65 z³,,,, :evil:

Kazik II - 2023-06-25, 18:12

Czyli podwy¿ka o 50%. Niestety has³o "inflacja" dla niektórych w³a¶cicieli campingów sta³o siê pretekstem do krojenia klientów bez przyzwoito¶ci i opamiêtania. Szczególnie wkurza to w przypadku tych najbardziej zapyzia³ych kempingów - których w³a¶ciciele nie wydali z³amanego grosza na remont i inwestycje od dziesi±tków lat. Jedyn± inwestycj± s± tylko..... nowe tablice z cennikami co roku. Np. Pod Krokwi± w Zakopanem. A je¶li ju¿ mowa o rekordach to polecam lekturê cennika campingu "Bia³y Domek" w Dziwnówku. 2 osoby kamper pr±d........262 zl, :shock: Mo¿e maj± tam kryszta³owe muszle klozetowe i z³ote krany?
Grzeniu - 2023-06-29, 14:09

Kemping Ciechocinek bardzo fajny- by³em dwa razy-
:spoko

Socale - 2023-07-16, 10:53

Cennik opracowa³ jaki¶ analfabeta. Nie znoszê w cenniku pozycji PIES.
Krew mnie zalewa jak to widzê. Pies ma w³a¶ciciela, nie ma peselu, w zgodze z przyzwoito¶ci± nie wolno pobieraæ op³at za psa czy inne zwierzê!!!
.
By³em na powrocie z majówki '23 na tym kempingu. Istotnie jest atrakcyjny, doinwestowany to wielki plus a swojego psa po prostu wyk³uci³em siê i nie zap³aci³em.
Polecam za dnia wej¶æ na tê¿niê (10z³) tam u góry go¶æ fajnie opowiada o idei tê¿ni, b³êdach i niewiedzy kuracjuszy, a wieczorem odwiedziæ "stodo³ê" i zamówiæ schabowego = reality PRL :)

Comsio - 2023-07-16, 21:56

Socale napisa³/a:
Cennik opracowa³ jaki¶ analfabeta. Nie znoszê w cenniku pozycji PIES.
Krew mnie zalewa jak to widzê. Pies ma w³a¶ciciela, nie ma peselu, w zgodze z przyzwoito¶ci± nie wolno pobieraæ op³at za psa czy inne zwierzê!!!
.
By³em na powrocie z majówki '23 na tym kempingu. Istotnie jest atrakcyjny, doinwestowany to wielki plus a swojego psa po prostu wyk³uci³em siê i nie zap³aci³em.
Polecam za dnia wej¶æ na tê¿niê (10z³) tam u góry go¶æ fajnie opowiada o idei tê¿ni, b³êdach i niewiedzy kuracjuszy, a wieczorem odwiedziæ "stodo³ê" i zamówiæ schabowego = reality PRL :)

A o fajfach w stodole nie wspominasz🤔

Jak by co to s± 👌👍

Socale - 2023-07-20, 22:24

Nie do¶wiadczy³em, wjazd by³ po 18, tañce chyba w niekoñczono¶æ ale zapowiedzia³em swoim towarzyszom ¿e doba tutaj to za ma³o i wrócimy siê pobawiæ, tak serio pobawiæ bez upokorzenia dla osób starszych.
Kazik II - 2023-08-13, 19:41

Socale napisa³/a:

Tu niestety nie chodzi o ¿adn± logikê tylko wyci±gniêcie jak najwiêcej kasy. A cenniki kempingowe to jest "ludowa twórczo¶æ" która nierzadko potrafi zadziwiæ i wpêdziæ w zadumê. Taka jedna pani w Pogorzelicy ka¿e sobie p³aciæ za markizê wysuniêt± jakie¶ 0,7 m i podpart± do ¶ciany kampera. Moje w±tpliwo¶ci wyja¶ni³a nastêpuj±co: za wszystko co wystaje z kampera trzeba zap³aciæ! Zapytana czy równie¿ za otwarte okno odpowiedzia³a ¿e tak :haha: Kiedy indziej kazano mi p³aciæ za rowery, no chyba ¿e nie s± zdjête z wieszaka. Wyja¶nienie szczegó³owe; czas na zdjêcie z wieszaka i odjazd - 10 minut. Przejechaæ i wróciæ przez kamping wolno je¶li zmieszczê siê w czasie 10 min na zdjêcie i za³o¿enie z powrotem :shock: :shock: A raz kazali zap³aciæ Niemcom za roz³o¿on± wolnostoj±c± suszarkê do prania :gwm

MILU¦ - 2023-12-13, 16:45

Czy kto¶ ma informacje na temat organizowanego w tym roku na terenie kampingu Sylwestra .
Znajomi nas namawiaj± bo ponoæ jest jaka¶ impreza . Kto¶ co¶ ?

Ela i Andrzej - 2023-12-16, 21:34

Polecam kamping pod brzozami w Ustroniu Morskim , serdecznie polecam .
Jaros³aw K - 2023-12-28, 10:33

Kemping bardzo fajny, by³em na nim z dwa razy, oprócz tê¿ni deptaków itd. itp. warto na rowerkach podjechaæ na przystañ nad Wis³± - malownicze miejsce 52.878612, 18.834364
Comsio - 2023-12-28, 20:16

MILU¦ napisa³/a:
Czy kto¶ ma informacje na temat organizowanego w tym roku na terenie kampingu Sylwestra .
Znajomi nas namawiaj± bo ponoæ jest jaka¶ impreza . Kto¶ co¶ ?

Od otwarcia campingu co roku co¶ siê dzieje ☝️

By³em parê razy, by³o 👍
Przewa¿nie Pomorska grupa organizuje.
Jest budynek a w nim dwie sale ☝️
Tak ¿e dasz radê 👍
A najbli¿ej jest stodo³a tak ¿e s± fajne spotkania fajfy 👍👌
Tylko zarezerwowaæ sobie stolik 👍

MILU¦ - 2023-12-30, 12:12

W³a¶nie wyje¿d¿amy na organizowanego tam przez Babski Karawaning sylwka :spoko