| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
FIAT - Sprężyna hamulca ręcznego Fiat Ducato 1988r.
dziwaczek - 2017-07-18, 06:35 Temat postu: Sprężyna hamulca ręcznego Fiat Ducato 1988r. Czy ktoś może wie jaka powinna być sprężyna do hamulca ręcznego w Fiacie Ducato 1988r. Pękła mi ta sprężyna i pozostały jedynie szczątki. Korektor znajduje się pod samochodem tak po środku.
dziwaczek - 2017-07-23, 19:17
To ja sobie sam odpowiem i dla potomności tez się przyda.
Siedzi tam sprężyna z drutu 1.5mm o średnicy 16mm i długości 60mm (wg. tego co pozostało).
Ja założyłem 1.5x14x75 taką miałem 60 będzie bardziej napięta.
Gewehr - 2017-07-23, 19:25 Temat postu: Re: Sprężyna Korektora siły hamowania Fiat Ducato 1988r.
| dziwaczek napisał/a: | | Czy ktoś może wie jaka powinna być sprężyna do korektora siły hamowania w Fiacie Ducato 1988r. Pękła mi ta sprężyna i pozostały jedynie szczątki. Korektor znajduje się pod samochodem tak po środku. |
Zastanawiałem się o jaką sprężynę chodzi
To jest dźwignia recznego, a nie korektor hamowania
dziwaczek - 2017-07-23, 19:33 Temat postu: Re: Sprężyna Korektora siły hamowania Fiat Ducato 1988r.
| Gewehr napisał/a: | | dziwaczek napisał/a: | | Czy ktoś może wie jaka powinna być sprężyna do korektora siły hamowania w Fiacie Ducato 1988r. Pękła mi ta sprężyna i pozostały jedynie szczątki. Korektor znajduje się pod samochodem tak po środku. |
Zastanawiałem się o jaką sprężynę chodzi
To jest dźwignia recznego, a nie korektor hamowania |
przed chwila poprawiłem - też mi tak wyszło korektor jest dalej przy belce tylnej
|
|