drwoy - 2017-07-20, 08:32 Temat postu: Miejscówka w Lublinie.Proszę o wskazanie miejsca na kilka nocy w Lublinie. W miarę blisko starego miasta.
Bedę wdzięczny.
Pozdrawiam Woytekdaniels - 2017-07-20, 08:59 Tutaj masz parking najbliżej starówki 51°14'52.2"N 22°34'23.9"E. Nie wiem czy jest teraz płatny, kiedyś był za darmo.
Drugi na pewno jest płatny ale moim zdaniem i bezpieczniejszy 51°14'59.0"N 22°34'42.9"E.drwoy - 2017-07-20, 09:01 Fajnie. Dzięki. A może jakis camping?daniels - 2017-07-20, 09:04 Tu jest jakiś kemping nad zalewem, ale do centrum jakieś 30 min. autobusem www.grafmarina.obitur.pl/kontakt. Nie byłem nigdy, ale na forum pewnie ktoś już go opisywałsweetek - 2017-07-20, 09:49 Ja polecam noclegi nad zalewem (51.1758942,22.5359128,17) parking przy ośrodku wypoczynkowym Forest, i dojazd do miasta. Niestety w Lublinie jest strefa płatnego parkowania w centrum i wszelkie miejsca parkingowe obok starówki podlegają opłacie.
Parking przy starówce, wskazany wczesniej, jest faktycznie najlepszym rozwiązaniem, płacisz tylko przy wjeździe. Do spania to miejsce jest takie sobie, bo to przy bardzo ruchliwej drodze i hałas straszny. Po za tym to droga powrotna młodzieży ze starókowych knajp i często są mocno pijani (szczególnie w weekendy).
Z zalewu, na stare miasto prowadzi ścieżka rowerowa - jedzie się 25 minut rowerkiem po ładnych okolicach (brak szczególnych wzniesień), uwaga bo na ścieżce kursują patrole policji z alkomatami.rjas - 2017-07-20, 10:26
daniels napisał/a:
Tutaj masz parking najbliżej starówki 51°14'52.2"N 22°34'23.9"E. Nie wiem czy jest teraz płatny, kiedyś był za darmo.
Stałem na nim już 2 razy - ostatni raz w poprzednie wakacje. Z samego brzegu przy trawce, jak najbliżej tej ścieżki która wychodzi z narożnika w kierunku zamku. Było darmo i bezproblemowo. sweetek - 2017-07-20, 10:47 z opłatą na tych parkingach jest tak, że "pilnowacze" są przeważnie tylko do 18, więc jeśli przybywasz po 18 to za free, a jeśli kolo 10 rano to oni kasują już przy wjeździe. To kwestia preferencji, ale ja wolę się obudzić w lasku, nad wodą i zjeść miłe śniadanie wśród zieleni, niż na betonowym parkingu mając przez całą noc jeżdżące samochody.
W lublinie zrobiło się wiele miejscówek, z dużymi parkingami w granicach 10 minut grogi rowerem od Starego Miasta.
Z dodatkowych informacji: teraz jest festiwal kapel ludowych z całego świata, w tą niedzielę są targi staroci, a w przyszły wekend festiwal sztukmistrzów.artlomen - 2017-07-20, 17:28 Jak przyjeżdżasz na Sztukmistrzów to może spróbuj tak
Miasteczko Kuglarskie Jak co roku na czas Carnavalu uruchamiany Miasteczko Kuglarskie – chroniony teren campingowy z dostępem do sanitariatów (wc i prysznice) dla wszystkich kuglarzy i sztukmistrzów i slacklinerów.
Dostęp po dokonaniu rejestracji (czynna na 1 dzień przed rozpoczęciem festiwalu w godzinach 10:00 – 24:00) i wniesieniu jednorazowej opłaty 40 zł (na miejscu). Każdy zarejestrowany otrzyma opaskę uprawniającą go do wchodzenia i wychodzenia z Miasteczka. zadzwoń i się zapytaj czy jest taka możliwość stanąć na kilka nocy w takim miasteczkudaniels - 2017-07-20, 20:18
artlomen napisał/a:
to może spróbuj tak
Pomysł tak dobry, że nie wiem czy sam tak nie zrobię
zbyszekwoj - 2017-07-20, 21:22 Olbrzymie parkingi darmowe przed stadionem ,nawet można przenocować,
Kemping nad zalewem ma nowego ajenta. Od kampera 50zł. Scieżką rowerową można dojechac w pobliże starego miasta.Są jeszcze bezpłatne parkingi pod Aqwa Lublin.sweetek - 2017-07-21, 08:27 to jeszcze dodam duży parking pod Skansenem, a jeszcze lepiej zjechać w dół na sam koniec i zaparkować koło rzeczki.drwoy - 2017-07-21, 15:24 Temat postu: Wybrałem Zalew Zemborzycki.Pięknie dziękuję wszystkim koleżankom i kolegom za za informacje. Wybrałem camping, a do miasta rowerek. Skorzystam z propozycji powyżej zamieszczonych.
Pozdrawiam
Woytekartlomen - 2017-07-21, 17:14 Temat postu: Re: Wybrałem Zalew Zemborzycki.
drwoy napisał/a:
Pięknie dziękuję wszystkim koleżankom i kolegom za za informacje. Wybrałem camping, a do miasta rowerek. Skorzystam z propozycji powyżej zamieszczonych.
Pozdrawiam
Woytek
dziś przechodziłem przez stare miasto i http://domnapodwalu.pl/ na parkingu stały 2 cepki teren ogrodzony i plus jest tego ze o praktycznie stare miastozbyszekwoj - 2017-07-22, 06:59 Temat postu: Re: Wybrałem Zalew Zemborzycki.
drwoy napisał/a:
Pięknie dziękuję wszystkim koleżankom i kolegom za za informacje. Wybrałem camping, a do miasta rowerek. Skorzystam z propozycji powyżej zamieszczonych.
Pozdrawiam
Woytek
Koniecznie wycieczka rowerowa dookoła zalewu, jest w tym roku dokończona w całości. Po drugiej stronie od kempingu masz kompleks basenów i wyciąg nart wodnych.drwoy - 2017-07-22, 07:50 Temat postu: W Królewskim Lublinie.Dziś stare miasto z zabytkami. Jutro dookoła zalewu. Dzięki za wskazanie.
Pozdrawiam woytekstef - 2017-07-24, 13:22 Witajcie. Ja z dziećmi wybieramy się w piątek do Lublina na Festiwal Sztukmistrzów (carnaval : http://sztukmistrze.eu/) - zresztą jak zwał tak zwał.
Mamy pytanie. Czy może orientujecie się gdzi ejest organizowane wspomniane na stronie festiwalu miasteczko: mowa o nim tu http://sztukmistrze.eu/in...e-praktyczne-2/
Bo rok temu stały tam kampery i przyczepy gości takich jak ja - czyli nie związanych bezpośrednio z występami.artlomen - 2017-07-24, 19:04
stef napisał/a:
Witajcie. Ja z dziećmi wybieramy się w piątek do Lublina na Festiwal Sztukmistrzów (carnaval : http://sztukmistrze.eu/) - zresztą jak zwał tak zwał.
Mamy pytanie. Czy może orientujecie się gdzi ejest organizowane wspomniane na stronie festiwalu miasteczko: mowa o nim tu http://sztukmistrze.eu/in...e-praktyczne-2/
Bo rok temu stały tam kampery i przyczepy gości takich jak ja - czyli nie związanych bezpośrednio z występami.
wiec tam tez powinno być miasteczko festiwalu
a tu masz filmik opisujący te miejsce stef - 2017-07-24, 21:00 aha dzięki. będe jechał w piątek. mam nadzieję, że coś znajdę.artlomen - 2017-07-24, 22:28
stef napisał/a:
aha dzięki. będe jechał w piątek. mam nadzieję, że coś znajdę.
koledzy napisali już najbliżej starówki parkingi awaryjnie możesz tez zadzwonić http://domnapodwalu.pl/ tylko jak jedziesz z dzieciakami to w parku ludowym odbywają się tez warsztaty cyrkowe wiec zawsze to dla nich frajda jakaś tu masz filmik co się wczoraj działo tam w tej bazie https://www.youtube.com/watch?v=BJvLbQn03Gwstef - 2017-07-25, 10:13 Zastanawiam się czy w tym parku można stanąć na 3dni. Ale dziekuje za pomoc. W razie czego zadzwonię pod podany adres.sweetek - 2017-07-25, 10:19 na 100% możesz stanąć na parkingu pod stadionem, a to jest obok parkuartlomen - 2017-07-25, 10:50
stef napisał/a:
Zastanawiam się czy w tym parku można stanąć na 3dni. Ale dziekuje za pomoc. W razie czego zadzwonię pod podany adres.
mam jakieś wieści napisałem do organizatorów i powiedzieli mi tak
Nie mamy żadnych wyznaczonych miejsc na kampery.
Możemy zaproponować pole namiotowe w miasteczku UHF.
Urban Highline Festival, którego strefa znajduje się na Błoniach pod Zamkiem.
szczegóły o UHF, rejestracji i polu namiotowym znajdziecie na stronie: http://urbanhighline.pl/emeryl - 2017-07-25, 11:42 Dom na podwalu polecam stałem tam parę dni.Wczesniej uzgodniłem pobyt telefoniczniezbyszekwoj - 2017-07-25, 14:02 Jak nie znajdziesz miejsca przy Targach to obok przy Stadionie Arena masz spokojnie miejsce do spania.Wszystko jest w okolicach dworca skąd komunikacja miejska.sweetek - 2017-07-25, 14:38 Pamiętajcie, że w Lublinie jest rower miejski i za 10 zł przelanych na konto macie dostęp do stacji rowerowych na terenie całego miasta. Na jedno konto można pożyczyć chyba 2 albo 3 rowery.rosomak - 2017-07-25, 23:20 ....też się wybieram na festiwal. Mam nadzieję, że napiszecie gdzie parkujecie, najlepiej za free.A czy Arena to tereny byłej cukrowni? pozdrawiamemeryl - 2017-07-26, 08:15 Arena jest na placu po cukrowniBazyli - 2017-07-26, 11:35 Arena - jak napisał emeryl - jest na placu po cukrowni ale trzeba też dodać że jest w wyjątkowo paskudnej dzielny w której aż się roi od patologii i panów w dresach. Kto ma wątpliwości -> google street view
Przed decyzją o spędzeniu nocy proponuję przejechać się po "pięknej" okolicy.
Chcesz stać za free a odległość się dla Ciebie nie liczy?
- masz parking przy ogrodzie botanicznym od strony ul. Willowej - obok jest przystanek gdzie jednym autobusem dojedziemy bezpośrednio do miejsca wdarzeń - teren nie strzeżony ale przynajmniej dzielnica normalna
Pole namiotowe -> duże ryzyko spędzenia nocy z hałaśliwą młodzieżą; teren nie pilnowany.
Zdecydowani wybrałbym miejsce ogrodzone i monitorowane: mamy parking za Europą gdzie będziesz w samym centrum wydarzeń (budynek deptaka);zdecydowanie wolałbym komuś zapłacić parę groszy i mieć spokojną głowę !!!rosomak - 2017-07-26, 14:12 ....dzięki za podpowiedzi. Co do cukrowni, to mam sentyment do tego miejsca (byłem jednym z ostatnich ludków,który był na koronie burzonego komina-montaż maszyn). Dziękuję za ostrzeżenie.
Inne polecane miejsca sprawdzę, ew liczę na przypadkowe, pobliskie parkingi.zbyszekwoj - 2017-07-26, 15:35 Jak ktoś ma obawy to tylko kempingi. Jak my nocujemy od wielu lat po całej europie to się takiej areny nie strachamy- teren monitorowany w dodatku. Jechałem dzisiaj, kampery stoja na orodzonym parkingu przed fesiwalem sztukmistrzów, przed areną raczej pusto.zbyszekwoj - 2017-07-26, 15:39 Jeszcze darmo i bezpiecznie można nocować przed nocnym Tesco. codziennie widuję jakichs Holendrów.
do centrum jakieś 5 km.Wojciechu - 2017-07-26, 18:00 Zbyszek - jak dalej jesteś "bezdomny" -to otwórz bramę do swojej posiadłości i KASIORA zbyszekwoj - 2017-07-26, 20:37 Ja bidny w szeregówce bez wjazdu. Dotychczasową rezydencję sprzedałem wraz z kamperem. stef - 2017-07-26, 20:56 Panowie, już kolega Bazyli zapodał mi fajnie strzeżone miejscówki. Nie zostawię kampera na cały dzień i pół nocy na dostępnym dla wszystkich parkingu - Lublin jakoś źle mi się kojarzy. Podobnie jak Gdynia - od ostatniej majówki. Więc tylko strzeżone parkingi wchodzą w grę.
Dziękuję Wszystkim za pomoc - jeśli nie ja to na pewno ktoś inny skorzysta.Wojciechu - 2017-07-26, 22:01 Stefan - Ty się nie przejmuj. Zobacz na ich ekipę C.T. - tam w Lublinie - co drugi ma kampera. To pomogą - przypilnują, umyją ... - oczywiście wtedy gdy cała lubelska hewra pójdzie spać. Bazyli - 2017-07-26, 22:06
prof-os napisał/a:
Zobacz na ich ekipę C.T. - tam w Lublinie
pewnie- siła nas daniels - 2017-07-26, 23:22
Bazyli napisał/a:
Arena - jak napisał emeryl - jest na placu po cukrowni ale trzeba też dodać że jest w wyjątkowo paskudnej dzielny w której aż się roi od patologii i panów w dresach. Kto ma wątpliwości -> google street view
Po ul. Dzierżawnej jeden znajomy wozi dzieci jak są niegrzeczne
Jak już pisałem ten parking jest strzeżony i blisko51°14'59.0"N 22°34'42.9"E. Minusy blisko drogi i nawierzchnia szutrowa.zbyszekwoj - 2017-07-27, 12:57 Siniaki z Dzierżawnej moga co najwyżej na piwo wyżebrać, nie to co wyspecjalizowane gangi złodziejskie okradające kampery we Włoszech czy Hiszpanii.
Prędzej skubną cię na Starówce, chociaż gwarancji nie ma.Wszyscy złodzieje zawodowi dzisiaj przerzucili się na wybrzerze gdze urlopuja bogaci 500.Bazyli - 2017-07-27, 13:05
zbyszekwoj napisał/a:
Siniaki z Dzierżawnej moga co najwyżej na piwo wyżebrać, nie to co wyspecjalizowane gangi złodziejskie okradające kampery we Włoszech czy Hiszpanii.
Prędzej skubną cię na Starówce, chociaż gwarancji nie ma.Wszyscy złodzieje zawodowi dzisiaj przerzucili się na wybrzerze gdze urlopuja bogaci 500.
Zbyszku - pełna zgoda ale .....
zostawiając kampera na parkingu niestrzeżonym szczególnie na takiej dzielny musisz brać pod
uwagę że czterech nawalanych bysiów wracając z imprezy dla zabawy poskacze po dachu kampera tudzież inny orzeł sprawdzi ile siły trzeba użyć żeby wyrwać kratkę wentylacyjną - ot tak dla zabawy. Nie podejrzewam takowych o choćby cień wiedzy jak otworzyć kampera i go okraść - ale mogą narobić strat.zbyszekwoj - 2017-07-27, 13:26 Mój kamper stał miesiącami pod domem na ulicy nikt nie wiedział czy może ktoś w nim śpi i nic sie nie działo. Dlatego zawsze jak śpię w innych krajach to staję w osiedlowej uliczce i nigdy nie miałem problemów.Raz we Francji w Nicei rano smieciarka z dźwigiem wynosiła pojemnik nad moim kamperem ,bo nie chcieli mnniei budzic rano. Najbezpieczniej jest w domu, a i to nie w kazdym. daniels - 2017-07-29, 12:55 No i po piątkowych Carnavalowych wojażach po starówce stwierdzam, że kampery w Lublinie są wszędzie. Niektórzy stoją na parkingach wzdłuż ulicy, inni na miejscówce na błoniach. Tablice różne PL i UE. Wynika z tego, że Lublin jest bezpieczniejszy niż by się wydawało