| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Porady dla kupujących kampera - Fiat Ducato, Weinsberg - szansa zakupu, potrzebne wskazówki
rbutrym - 2017-07-27, 23:06 Temat postu: Fiat Ducato, Weinsberg - szansa zakupu, potrzebne wskazówki Cześć,
sąsiad kilka działek obok posiada takiego Fiata. Widuje go od kilku lat i wiem od innego sasiada ze chce go sprzedac. Podobno zadbany. Pan starszy podobno juz konczy z kamperowaniem. Zanim zaczne mu zawracac glowe chcialbym spytac o opinie na temat tych aut. Wiem ze slabo sie robi z czesciami ale ppodobno rzy niskim budzecie blaszak na poczaek to jako taki wybor. Jezeli nie jest przegnity to czy da sie tym podrozowac 2 + 1 male dziecko ?
JEzeli taki temat juz jest to prosze o wskazanie. Ja takiego otym modelu nie znzalzlem.
z gory dziekuje za pomoc i wyrozumialosc. Pewnie wielu jest zmeczonych tym tematem.
Rafal i Gosia
silny - 2017-07-28, 04:35
Kolego - takiego czyli jakiego
SlawekEwa - 2017-07-28, 05:16
| silny napisał/a: | | Kolego - takiego czyli jakiego |
| Cytat: | | Fiat Ducato, Weinsberg - blaszak |
rbutrym - 2017-07-28, 07:01
Zeby uzupelnić dane :
- jest to podobno silnik 1.9 wolnossący. Mozliwe ze montowano tak slabe silniki ?
- posiadaWebasto
- wyposazony w prysznic i ubikacje (to podobno nie jest regułą)
Mechaniki się nie boję chociaż podobno są duże problemy np. z czesciami do skrzyn biegów. (wyczytalem w innym temacie)
Jako, że jest to już zabytkowy pojazd to interesują mnie wszelkie opinie, które mogą mnie upewnić że to zły wybór ale również te które mnie utwierdzą że to jedyny wybór dla mnie jeśli sprzęt jest sprawny.
Boję się pułapek związanych z osprzętem, kosztownymi naprawami przecieków itd. . NA co muszę zwrócić uwagę ? Liczę na opinię osób posiadających takie cudo. Są jeszcze tacy, prawda ?
z góry dziękuję,
Rafał
silny - 2017-07-28, 08:12
hej SLAWEKEWA - to wg. ciebie ducato weinsberg to już wiadomo o czym mowa bo jeden model od 40 lat klepią
to odpowiedz koledze ze swej szklanej kuli
qdlaty_78 - 2017-07-28, 08:55
To jest jakiś wysyp, planowana akcja
rbutrym - 2017-07-28, 11:09
Kolejny dodatek.
Na bokach ma napisane Cosmos i jakies pasy namalowsne. Chyba oryginalne oznaczenie. Wrócę w weekend z pracy to będę wiedział więcej jesli będzie okazja porozmawiac z wlascicielem.
najlepszego,
Rafał
jawi13 - 2017-07-28, 14:18
To pewnie będzie coś w tym stylu https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=247881627&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=25400&makeModelVariant1.modelDescription=cosmos&pageNumber=1&scopeId=MH&fnai=prev .
rbutrym - 2017-07-29, 23:56
Tak to taki tylko oznaczenie na blotniku ma 10 nie 13. Pewnie dlatego ze inny silnik.
Czy ktos cos takiego uzytkuje lub kiedys posiadal ?
MILUŚ - 2017-07-30, 22:48
Miałem takie dwa...............pierwszy w tej starej wersji Ducato I i drugi po"lifcie" też DI .
Co Cie interesuje
rbutrym - 2017-07-31, 21:02
Niestety kamper bedzie sprzedany w rodzinie. Mimo to interesuje mnie co sprawia najwiecej klopotow w uzytkowaniu tego modelu. Bede szukal czegos takiego.
|
|