Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - Boszkowo i okolice

Marcin_Wrocław - 2017-08-09, 10:57
Temat postu: Boszkowo i okolice
Witam serdecznie.
Na długi weekend, wybór padł na Boszkowo. Znacie może jakieś miejsce, gdzie można pojechać z dziećmi. Szukałem, ale znalazłem tylko, gdzie nie jechać :ok
Jestem otwarty na wszelkie sugestie, byle by to było ok. 100 km od Wrocławia :mrgreen:
Z góry dziękuję za podpowiedzi.
Pozdrawiam :szeroki_usmiech

wojtekd - 2017-08-09, 11:07

Jeżeli szukasz spokoju- odpoczynku polecam w okolicy Sławy: http://www.sosenka-krepina.noclegiw.pl/ , woda ze studni , toj toje stoją. W Sławie jest camping, ale z ciszą jest problem.
RobiBona - 2017-08-09, 11:17

Witam
Na majówce byliśmy w Wieleniu Zaobrzańskim w ośrodku Trzy Jeziora. Jest miejsce dla karawaningu są nowe toalety, plaża woda, las, duża sala gdzie mogą pobawić się dzieci, wieczorem dancing prowadził pan + 60 ale fajnie grał ( do 23.00)

Marcin_Wrocław - 2017-08-09, 22:52

wojtekd napisał/a:
Jeżeli szukasz spokoju- odpoczynku polecam w okolicy Sławy: http://www.sosenka-krepina.noclegiw.pl/ , woda ze studni , toj toje stoją. W Sławie jest camping, ale z ciszą jest problem.

Kolego.....bardzo dziękuję za to miejsce. Potrzebuję ciszy i spokoju i odpoczynku :)

Marcin_Wrocław - 2017-08-10, 10:06

Kurcze, już byłem zdecydowany na to pole, ale niestety potrzebuję prądu, a tam nie mają........ :chacha2
wojtekd - 2017-08-10, 10:53

No tam prąd trzeba przywieść ze sobą.
Student - 2017-08-10, 11:06

Boszkowo sobie odpuść chyba że lubisz tłok i hałas oraz ceny wyższe niż nad Bałtykiem.Mieszkam 15km od Boszkowa i mimo pięknej okolicy oraz czystej wody tam nie bywam bo nie dopchasz się do ciekawej bliskiej wody lokalizacji co u mnie przy nurkowaniu i targaniu butli ma sens.Co do Sławy niestety jezioro zamknięte aż do odwołania przez substancję szambopodobną. Mogę polecić dużo dalsze lokalizacje pięknych i czystych jezior ale sprawdzone osobiście w Starym Kaleńsku ośrodek OSIR i w Kosewie Horn.Jeśli chcesz spokoju zwłaszcza polecam Kaleńsko. :wyszczerzony:
Marcin_Wrocław - 2017-08-10, 15:37

Student napisał/a:
Boszkowo sobie odpuść chyba że lubisz tłok i hałas oraz ceny wyższe niż nad Bałtykiem.Mieszkam 15km od Boszkowa i mimo pięknej okolicy oraz czystej wody tam nie bywam bo nie dopchasz się do ciekawej bliskiej wody lokalizacji co u mnie przy nurkowaniu i targaniu butli ma sens.Co do Sławy niestety jezioro zamknięte aż do odwołania przez substancję szambopodobną. Mogę polecić dużo dalsze lokalizacje pięknych i czystych jezior ale sprawdzone osobiście w Starym Kaleńsku ośrodek OSIR i w Kosewie Horn.Jeśli chcesz spokoju zwłaszcza polecam Kaleńsko. :wyszczerzony:

Czytalem o tym.Okazalo sie,ze nikt nic nie wylal,tylko nastapila naturalna reakcja chemiczna i w wodzie nie bylo tlenu.Dzisiaj,albo jutro ma byc informacja sanepidowska.Moze ta sytuacja troche ludzi odstraszy😉 Sosenka jest o tyle fajnym miejscem,ze jest z drugiej strony jeziora,8 km.od Slawy i naprawde wydaje sie spokojnym miejscem.Na brak pradu juz zardzilem.Mam gaz,wiec damy rade z gotowaniem i
myciem sie 😊.Chyba,ze do jutra rano jakies inne ciekawe miejsce sie pojawi😊Planuje wyjechac ok.10😊
Pozdrawiam

Marcin-MB - 2017-08-17, 14:48

Student napisał/a:

Ale zareklamowałeś Boszkowo :( Ja jeżdżę tam 2x w roku w centrum jest głośno na obrzeżach spokój cisza chyba że przyjedziesz sobie na Euforię.
Ceny nie odczułem jakiejś masakry jeżeli chodzi o jadło to za 25zł/os. pojesz porządnie.
Woda kusi mega czysta i dłuuugo płytka, plaż sporo do wyboru od zatłoczonych przez małolatów po opuszczone z pomostami każdy znajdzie coś dla siebie.

Woda ciepła szybko się nagrzewa

Osobiście polecam
Zależało mi na centrum mogę polecić Oliwkę można zaparkować kampera w samym centrum zamieszania.

Marcin-MB - 2017-08-17, 14:50

Student napisał/a:

Dodam tylko że w tygodniu w Boszkowie jest mega spokój i cisza młyn zaczyna się w od piątku wieczór zwłaszcza w ładną pogodę

Marcin-MB - 2017-08-17, 14:57

RobiBona napisał/a:
Witam
Na majówce byliśmy w Wieleniu Zaobrzańskim w ośrodku Trzy Jeziora. Jest miejsce dla karawaningu są nowe toalety, plaża woda, las, duża sala gdzie mogą pobawić się dzieci, wieczorem dancing prowadził pan + 60 ale fajnie grał ( do 23.00)

Jezioro Wieleńskie to już nie ta czystość jak Jeziorko Dominickie ale fakt cisza tam i spokój