|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Wędkarstwo - Ciekawe miejsca dla kamperowych poławiaczy
CrazyJack - 2008-08-19, 14:51 Temat postu: Ciekawe miejsca dla kamperowych poławiaczy Zastanawiam się czy macie jakieś ulubione miejsca gdzie wędkujecie prawie z samego kampera?
gino - 2008-08-20, 22:04
mam takie miejsce...jezdze tam co roku 2-3 razy od 5lat...
to jest BIESOWO...9km od BISKUPCA kierunek BARTOSZYCE..
nad jez. TEJSTYMY
kiedys wieczorowa pora..szukajac miejsca do przekimania...znalazlem to miejsce..
.
.
.
.
nie jest to camping..po prostu miedzy polami widac kawalek drogi...ktora dojezdzam nad sama wode..a tam..pomost, i miejsce w ktorym mozna spokojnie stanac camperkiem...
z drogi nie widac autka..gdyz jest osloniete wysokim zboczem a do drogi ok 300-400m...
czasem przychodza miejscowi wedkarze, i..soltys wsi BIESOWO..bardzo fajny facet..jak widzi ze zachowujemy sie ok..zaprasza bya czesciej wpadac..bo..jestemy mile widziani..;-)
ale..wiem ze rok temu..gdy ''przyjezdni'' narozrabiali ..momentalnie zostali przez soltysa spacyfikowani i maja zakaz wjazdu na ten teren ..
co do samego wedkowania..
sama przyjemnosc...woda piekna../wg mniejedno z najczystszych jezior w Polsce..
leszcze, plocie po 40-70dkg..no i co dla mnie najwazniejsze...LINY..minimum 1kg..ale trafialy sie i wieksze..
.
.
.
.
oraz..ladne okonie na zywca...
.
.
gdyby ktos chcial sie tam wybrac na rybki..chetnie podam dokladne namiary jak tam dojechac..a..moze nawet tez sie tam znowu wybiore...
ARCADARKA - 2008-08-20, 22:22 Temat postu: ARCADARKA Witam gino
bardzo fajny pomysł , ja też od czasu do czasu lubię powędkować , nie wiesz czy tam ewentualnie można od kogoś wypożyczyć łódkę , może się we wrześniu wybierzemy , a kobitki na grzyby
pozdrawiam
gino - 2008-08-20, 22:34 Temat postu: Re: ARCADARKA
ARCADARKA napisał/a: | Witam gino
bardzo fajny pomysł , ja też od czasu do czasu lubię powędkować , nie wiesz czy tam ewentualnie można od kogoś wypożyczyć łódkę , może się we wrześniu wybierzemy , a kobitki na grzyby
pozdrawiam |
bardzo chetnie...
poznalem tam czlowieka, ktory ma lodke..
kiedys cos tam mu pomoglem i powiedzzial ze jak chce to zawsze moge lodeczke brac..
ale..prawde mowiac..tam sie lapie to samo z pomostu co z lodzi.. ;-))
wiec..ja lapie tylko z pomostow..
ARCADARKA - 2008-08-20, 22:39 Temat postu: ARCADARKA witaj
to ekstra jak by można było jakieś czółenko załatwić , ja lubię pospiningować , ale jak wyjazd dojdzie do skutku na pewno się zgramy
pozdrowionka
gino - 2008-08-20, 22:44
wrzesien juz za pasem..ja na pewno jeszcze w tym roku tam bede..wiec..nie ma problemu..
jak ktos chetny..dzwoncie..691 678140
mysle ze 5-6 camperkow na 100% tam mozna postawic..
kubak - 2009-05-04, 20:32 Temat postu: miejscowość Grabniak na Lubelszczyżnie Jeziorko nazywa się Rotcze
http://www.reklamanagazie...hp?g2_itemId=83
http://www.reklamanagazie...hp?g2_itemId=90
http://www.reklamanagazie...hp?g2_itemId=79
Pozdrawiam i życzę udanych połowów
Rockers - 2009-05-06, 11:57
Ja bym się chętnie do takiego Biesowa wybrał ale urlop planuję na sierpień, we wrześniu córka idzie do szkoły więc trza być już w domciu. Ale jakbym był w tamtej okolicy napewno złoszę się po namiary ( jeszcze nie mam planów na urlop chyba będzie to coś dzikiego )
Rockers - 2009-05-06, 13:07 Temat postu: Na rybki ;) Ja od czasu do czasu odwiedzam j.Łąka w Wiśle Wielkiej kiedyś można tam było złapać ładne rybki teraz już mniejszy wybór głównie sumiki i małe leszcze, zdarza się sandacz ale rzadko. Ale najważniejsze tam to otoczenie i cisza.
krzysztofCz - 2009-09-20, 16:00
Jeżdżę najchętniej na Zalew Hajka na Radwi (ok. 100ha) - jest tam parking-kamping leśny. Polecam też j. Kwiecko, zwane też Żydowo Dolne, obok elektrowni jest taki kamping niepłatny. Nad samą wodę można też dojechać nad j. Chlewno (dawne terny łowieckie KC PZPR)- kamping z plażą, sklepikiem, prądem itp. Są też dwa jeziora Bystrzno Wlk i Małe - też dojazd nad samą wodę. No i oczywiście Parsęta - łososiowy king - dojazd w wielu miejscach.
|
|