Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Węgry - Mezokevesd

kubryk1 - 2017-08-28, 09:41
Temat postu: Mezokevesd
Czy ktoś się wybiera do Mezokevesd (a konkretnie do Zsoryfurdo). Ja planuję tam pojechać bezpośrednio po zlocie w Radawie i pobyć 10-15 dni.
kimtop - 2017-08-28, 12:22

Będziesz stał na parkingu?
kubryk1 - 2017-08-28, 13:56

Oczywiście! Tuż przed wejściem na termy! Jak co roku.
A co? Jest nadzieja na spotkanko?

kimtop - 2017-08-28, 15:49

Niestety,będziemy na Węgrzech chyba dopiero w listopadzie :spoko
slawwoj - 2017-08-28, 15:54

kubryk1 napisał/a:

Tam nie kempingu?

Track222 - 2017-08-28, 16:22

slawwoj napisał/a:
kubryk1 napisał/a:

Tam nie kempingu?

Nie ma!!!

kubryk1 - 2017-08-28, 16:50

Nie ma i to już od chyba czterech lat. Ale na tym parkingu przed wejściem na termy jest woda, można wyprowadzić kota (kibelek publiczny) i tylko nie ma prądu. Ale za to do term jest około 30 m no i tanio (1000 HUF na dobę).
@ndrzej - 2017-08-28, 23:29

A ile od osoby kosztuje wejście na termy? I czy wejście jest jednorazowe, czy wielokrotne? :spoko
kubryk1 - 2017-08-29, 17:42

Wygooglaj "zsory furdo" i tam masz (po polsku) wszystko o basenach w Zsory bo w samym Mezokovesd basenów nie ma. Cena zależy od zakresu biletu, stanu emeryckiego itd.[/u]
ZEUS - 2017-08-29, 19:52

pogooglałem i moje zdanie jest takie: żadna to rewelacja :-/ (mam na myśli nie tylko ceny)... z tym, że nie znam "termala" i jego atutów ale porównując do innych, tych które oferują również pobyt na kempingu to koczowanie (za podobne pieniądze) na parkingu przed basenami mnie nie kusi... :) *

ad. * - nie krytykuję tylko przedstawiam swoje zdanie

Bim - 2017-08-29, 20:37

Co do upodobań to każdy ma swoje

Ważne

Bilet parkingowy kupuje się w kasie proponuję nastawić budzik by zdążyć zakupić bilet zaraz po otwarciu bo hieny parkingowe czekają z rana na spóźnialskich 😮

Proponuję go umieścić na środku podaszybia przykleić do szyby i zrobić zdjęcie już miałem dwa razy mandat za podobno niewidoczny bilet .

Raz panowie wystawili po 15 minutach od zakupu drugi raz twierdzili ,że był niewidoczny a wiadomo jak jest z reklamacjami po węgiersku foto wszystko wyjaśnia

ZEUS - 2017-08-29, 23:46

I ten szczegółowy opis (instrukcja) utwierdza mnie w tym o czym pisałem wcześniej... 😁
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2017-08-30, 11:54

ZEUS napisał/a:
pogooglałem i moje zdanie jest takie: żadna to rewelacja :-/ (mam na myśli nie tylko ceny)... z tym, że nie znam "termala" i jego atutów ale porównując do innych, tych które oferują również pobyt na kempingu to koczowanie (za podobne pieniądze) na parkingu przed basenami mnie nie kusi... :) *

ad. * - nie krytykuję tylko przedstawiam swoje zdanie
.
1.są to najlepsze wody wg.rankingu JAWA
2.Parking wspaniały,mozna z opaskami wchodzić i wychodzić ile razy się chce.
3.Parking platny od 1go maja nie pamiętam do kiedy? niejednokrotnie po sezonie nie płaciliśmy.
4.Baseny pięknie wyremontowane,ale dużo ludzi bo tu Wegrzy maja zabiegi sanatoryjme.Sa bilety 7 dniowe.
5.Miasteczko 3km dalej z fantastycznym targiem czynnym codziennie.
Myśle że nic nie zmieniło się na gorsze ,my byliśmy chyba w tamtym roku,traktujac parking jako nocleg do dalszej jazdy.

kubryk1 - 2017-08-30, 12:14

Bim! Kiedy Cię spotkały takie przykrości ze strony parkingowych? Ja jestem w Zsory często dwa razy w roku (ale poza sezonem) od kilku lat i (odpukać) nigdy nie miałem takiej przygody.
A co do wypowiedzi Zeusa - każdy jedzie tam gdzie mu pasuje ale byłbym wdzięczny za wskazanie kąpieliska gdzie mogę pobyć na kampingu i wejść na baseny za 2100 HUF (tyle wychodzi w Zsory). Wg Ciebie ceny są porównywalne jak w innych miejscach.

ZEUS - 2017-08-30, 13:01

kubryk1 napisał/a:
A co do wypowiedzi Zeusa - każdy jedzie tam gdzie mu pasuje ale byłbym wdzięczny za wskazanie kąpieliska gdzie mogę pobyć na kampingu i wejść na baseny za 2100 HUF (tyle wychodzi w Zsory). Wg Ciebie ceny są porównywalne jak w innych miejscach.

zrobiłem podsumowanie i u mnie wyszło następująco (dla 2 osób):

1x1750 HUF - bilet wstępu - (zakładam, że jest to bilet uprawniający do wielokrotnego wejścia w danym dniu)
1x1950 HUF - bilet wstępu
1x1000 HUF - parking
razem = 4700 HUF

rzeczywiście nie jest to podane przez Ciebie 2100 HUF ale chyba nie policzyłeś opłaty za parking... :szeroki_usmiech

oczywiście, każdy jedzie tam gdzie mu pasuje dlatego powyżej zastrzegłam, nie krytykuję tylko wyrażam swoje zdanie... ale czułbym się trochę nieswojo rozstawiając na parkingu stolik i krzesła oraz rozwijając markizę czy opiekając na kolację kiełbaskę na grillu... dlatego porównywanie parkingu z kempingiem trochę nie ma sensu... fakt: parking wychodzi taniej...

opinia:
Bim napisał/a:
Co do upodobań to każdy ma swoje

Ważne

Bilet parkingowy kupuje się w kasie proponuję nastawić budzik by zdążyć zakupić bilet zaraz po otwarciu bo hieny parkingowe czekają z rana na spóźnialskich 😮

Proponuję go umieścić na środku podaszybia przykleić do szyby i zrobić zdjęcie już miałem dwa razy mandat za podobno niewidoczny bilet .

Raz panowie wystawili po 15 minutach od zakupu drugi raz twierdzili ,że był niewidoczny a wiadomo jak jest z reklamacjami po węgiersku foto wszystko wyjaśnia

trochę zniechęca, ale
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a:
1.są to najlepsze wody wg.rankingu JAWA
2.Parking wspaniały,mozna z opaskami wchodzić i wychodzić ile razy się chce.
3.Parking platny od 1go maja nie pamiętam do kiedy? niejednokrotnie po sezonie nie płaciliśmy.
4.Baseny pięknie wyremontowane,ale dużo ludzi bo tu Wegrzy maja zabiegi sanatoryjme.Sa bilety 7 dniowe.
5.Miasteczko 3km dalej z fantastycznym targiem czynnym codziennie.

brzmi zdecydowanie lepiej...

i bądź tu mądry... :szeroki_usmiech

trzeba będzie doświadczyć osobiście... :spoko

kubryk1 - 2017-08-30, 16:37

Ja policzyłem dla 1 osoby (senior i wejście w abonamencie) - jak by nie liczyc cenowo nie ma porównania.
Jednak decydująca jest wartość lecznicza wody - tu Muzyki napisali to co powszechnie wiadomo. Oczywiście, grill, markiza itd. są ważne ale jak się ma ponad 70 to zdrowie najważniejsze.

ZEUS - 2017-08-30, 17:25

kubryk1 napisał/a:
ale jak się ma ponad 70 to zdrowie najważniejsze.

i tego się trzymajmy... dużo zdrówka życzę... :szeroki_usmiech :spoko

kubryk1 - 2017-08-30, 17:37

Dzięki Zeus! Tobie też wszystkiego dobrego!