| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
IVECO - Mechaniz wycieraczek Mobilvetta - IVECO
Szalony - 2017-08-28, 14:56 Temat postu: Mechaniz wycieraczek Mobilvetta - IVECO Witam serdecznie, pytanie i prośba głównie do posiadaczy MOBILVETT EuroYacht - mam uszkodzony mechanizm wycieraczek i oryginału to już nie znajdę czy ktoś może już przerabiał podobny temat i jest mi wstanie pomóc ?
Według nr VIN to powinien pasować mechanizm od IVECO I ale według rysunków i zdjęć to znacznie się różni Potrzebuję mechanizm z szerokością ok 70cm między trzpieniami oraz długością trzpienia ok 10cm.
Jeśli ktoś już przerabiał podobny problem to proszę wstawcie fotkę jak u Was to jest zrobione.
Dziękuję i pozdrawiam
Rafał76 - 2017-08-28, 16:00
Najlepiej weź ten swój mechanizm pod pachę i podjedź na szrot gdzie mają iveco i porównaj.Problem leży w trzpieniach z tego co widać na foto,a te na pewno są typowe od iveco.Najwyżej zrobisz z 2 mechanizmów jeden sprawny.
Szalony - 2017-08-28, 16:21
Byłem na 3 szrotach w Szczecinie i okolicy i w tym sęk że ten mechanizm nie jest od IVECO tzn jest ale robiony na zamówienie przez MOBILVETTE z firmy ITALTERGI. - a na rynku dostępnego tego mechanizmu już nie ma wrr
Rafał76, a Ty jak masz u siebie w swojej Mobilvetta??
zamom - 2018-11-07, 08:45
póbnaj z jakimś innycm
kimtop - 2018-11-07, 08:52
Myślę,że już dawno "póbnął"
pawel-m - 2018-11-11, 13:57
najczesciej w e wloskich starszych integralach były mechanizmy indywidualnie robione ,podobny problem miałem w zeszłym roku z moją laiką trzpieniw pasowały mi z iveco euro cargo z rocznika ktory mniej wiecej pasowal do mojego silniczek to stary daily ,kupilem na allegro nowy oryginal za 60 zl,poprostu ktos mial taką szt nową i chcial sie pozbys , reszta konstrukcji to dorobienie z ciezarówk i płaskowników metodą tu skrócić tam wydłużyc ot i cala filozofia a propos trzpienie nowe są ogólnie dostepne nowe niedrogo w podróbkach czesci do ciezarówek , dasz rade
|
|