Klub mi³o¶ników turystyki kamperowej - CamperTeam

Grupa Hymer - rozwi±zanie prysznica- hymery z okolic 2000 roku

silny - 2017-08-28, 19:15
Temat postu: rozwi±zanie prysznica- hymery z okolic 2000 roku
próbuje rozwi±zaæ brak pe³nowymiarowego prysznica w moim Hymerze . Jest w nim co¶ na kszta³t prysznica ale kto¶ zdemontowa³ /pozby³ siê zas³onek :?: dodatkowej ¶cianki :?: . Po prostu nie wiem co tam brakuje , nie ma ¶ladu po tym co zapewne hymer zainstalowa³ a bardzo by³bym wdziêczny za wyt³umaczenia/zdjêcie jak to zrekonstruowaæ ¿eby nie by³o wstydu ¿e nie orgina³.

¶ciankê odsuwan± mam ale nie wiem co z reszt± :?

pomo¿ecie........

:-P

MILU¦ - 2017-08-28, 19:21
Temat postu: Re: rozwi±zanie prysznica- hymery z okolic 2000 roku
silny napisa³/a:
...........

pomo¿ecie........

:-P

Wpisz w mobile.de swój model kampera i zobacz co mu brakuje........

marekoliva - 2017-08-28, 20:37

Prawdopodobnie brakuje zas³ony/drzwi ³amanych sk³adaj±cych siê z dwóch paneli po³±czonych zawiasem, czyli pierwszy panel przymocowany zawiasem do fragmentu ¶cianki do niego równie¿ zawiasem przymocowany drugi panel. Nie wiem czy w miarê jasno to opisa³em?
silny - 2017-08-28, 21:54

Tak , w miarê , a wiêc otwierana ¶cianka ma kolejne czê¶ci. Ile w sumie wliczaj±c tê z lustrem :?:

Otwiera siê ona na takie powiedzmy 6/8 pod³ogi a gdzie reszta :?: jest ta reszta jeszcze w 2 czê¶ciach :roll: :?: na zawiaskach :?:

marekoliva - 2017-08-28, 22:04

Wrzuæ zdjêcie ³azienki, wydaje mi siê ¿e mówimy o dwóch ró¿nych
silny - 2017-08-29, 06:47

Mo¿e popo³udniu wkleje.

£azienka ma mo¿liwo¶æ otwarcia ¶cianki na której wisi umywalka, jest tam klips i po naci¶niêciu idzie ta ¶ciana w stronê kibelka razem zumywalk± - panel z kranem zostaje na ¶cianie tworz±c zacz±tek kabiny.

Co dalej nie wiem

tolo61 - 2017-08-29, 09:13

Hej
Czyli z Twojego opisu masz wszystko co powiniene¶ mieæ
Marekoliva w³a¶nie opisuje ten ³amany element który z umywalk± zachodzi na kibelek Ty opisujesz...""" £azienka ma mo¿liwo¶æ otwarcia ¶cianki na której wisi umywalka, jest tam klips i po naci¶niêciu idzie ta ¶ciana w stronê kibelka razem zumywalk± - panel z kranem zostaje na ¶cianie tworz±c zacz±tek kabiny"""
Po otwarciu pod nogami masz dalej brodzik z dwoma odp³ywami i trójk±t z bateri± z której czerpiesz wodê do k±pieli W tym momencie tworzy to kabinê prysznicow± , mo¿e nie jest to zbyt du¿e ale jest
To jest komplet , Bywa³o ¿e by³a jeszcze zas³onka na drzwi ale mo¿e jej nie byæ .
:spoko

emeryl - 2017-08-29, 11:16

Ja mam podobnie jak u Ciebie.Brakuj±ca czê¶æ jest zamontowana na drzwiach od ³azienki.Jest to brakuj±cy element
silny - 2017-08-29, 16:23

ok , ale co mam na drzwi zaciagn±æ , zwyk³y dupolep :shock: ¿eby na drzwi nie lecia³o :!:

nie mam tam ¶ladów takowego wiêc pytam ;)

emeryl - 2017-08-30, 07:14

Podaj nr. tel. przeslê film jak jest u mnie zrobione.Mi³ego dnia