|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - zamienniki swiateł
Flag - 2017-09-11, 17:26 Temat postu: zamienniki swiateł W zwiazku z tym ze porpzedni wlasciciel zalozym za mocne zarowki do swiateł, musze wymienic całe reflektory, srednie zamienniki (coś warte) to około 1000zł.
Znalazłem takie coś zamienniki wiem ze to nie do konca legalne ale ile przerobek w naszych autach jest na "słowo honoru". Czy to jest bezpieczne?
casper - 2017-09-19, 11:15
Musisz całe lampy wymieniać? A czy nie można po prostu wymienić żarówek na jakieś słabsze?
Pytam, bo załóżmy, że masz obecnie H10, to po włożeniu żarówek H7, światła nie powinny być tak intensywne. Tutaj jest charakterystyka żarówek H10.
Flag - 2017-09-19, 14:02
Lampy mam za słabe. Poprzedni właściciel dał jakieś za mocne które zniszczyły szklo ( na prawdę to plastik) teraz mam oryginalne H4. Niestety zniszczone szkło rozprasza światło
Mandus - 2017-09-19, 15:25
Ja i moi znajomi nigdy nie trafiliśmy na dobre zamienniki, szczególnie jak widzę napisy Bi-xenon itp. czyli te wybajerzone a'la agro-tuning. Ja omijałbym je z daleka. Oczywiście mogę się mylić, bo tych konkretnych nie znam, ale szukałbym oryginałów. Nowych lub używanych w dobrym stanie i tyle.
eMKa - 2017-09-19, 15:31
Zamienniki zaczynają się od 210 zł na H4, jakie by nie były zawsze nowe. Jak Ci mało światła to dołóż dalekosiężne .Nie doradzę gdzie masz kupić, bo nie napisałeś gdzie mieszkasz
Ahmed - 2017-09-19, 15:35
Flag napisał/a: | Czy to jest bezpieczne? |
Nie idź ta drogą
bmalu - 2017-09-29, 20:54 Temat postu: REFLEKTORY Wymieniałem zmatowione, ale po roku okazały się nieszczelne na połączeniu części przezroczystej i mocującej. Musiałem to domowymi metodami uszczelnić i dodatkowo obkleić taśmą od góry. Dowiedz się o gwarancję.
Flag - 2017-09-30, 09:55
Ahmed napisał/a: | Flag napisał/a: | Czy to jest bezpieczne? |
Nie idź ta drogą |
poczytałem , posłuchałem.
NIE IDE
|
|