|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
FIAT - Nic nie widać w lusterkach.
Socale - 2017-09-13, 22:02 Temat postu: Nic nie widać w lusterkach. Znowu muszę skrytykować radosną twórczość pijanych inżynierków, ale tym razem sam sobie zbyt łatwo nie poradzę.
Pajac jeden z drugim tak sobie lustra wsteczne zaprojektował że dożywocie za narażanie!!!
Robiłem 2 podejścia ale tam sterowania silniczkami są i boję się.
Auto już po gwarancji więc mogę tylko co - tego nie wiem.
Ciągle się przychylam aż plecy bolą. Macie jakiegoś pomysła co z tym zrobić żeby widzieć?
Bronek - 2017-09-13, 22:20
182cm i widzę I co więcej te lusterka nie są złe.
kaimar - 2017-09-13, 22:24
Coś jakby ramiona lusterka nie były za bardzo na swoim miejscu.
nikita55 - 2017-09-13, 22:40
Jeżdżę codziennie innym fiatem camperem i nie mam z tym żadnego problemu,może fotel masz za blisko lub za daleko i wtedy masz tak.
Socale - 2017-09-13, 23:52
Położenie ramion jest chyba ok bo one w to ułożenie wskakują, prawe tak samo ale inny kąt więc widzę całe. Lewe od początku było przysłaniane przez prowadnicę szyby ale i tak zaglądam przez mniejszą szybę.
Fotele obniżyłem o 4cm żeby bez prucia bo wtedy gwarancja jeszcze była ale to dla kręgosłupa i nic nie zmieniło.
188cm mam więc fotel na 50% a oparcie max do tyłu, łapy mam swobodnie, bez naciągania pleców no ale żeby popatrzeć to muszę do przodu się pochylić. Do doopy tak.
.
Próbowałem całe ramię do przodu i patrzeć przez mniejszą szybę, ale kończył się zakres regulacji silnikami, a i tak zaraz wskakiwało na swoje miejsce.
A może kupić drugie ramię, odciąć, polepić, przedłużyć ramiona i kabelki, wówczas widziałbym przez szybę opuszczaną może?
Bronek - 2017-09-14, 06:29
Aż sprawdzę 6.27 rano.
Generalnie siedzenie w Ducato jest do dupy., czyli tak jak być powinno
Kierownica jej regulacja tyko wysuwania, nogi blisko plastiku, stacyjka też ocierająca
Np nie mogę jeździc z kluczykiem z pilotem bo walę go kolanem....
Idę....
Jestem 6.32
Siedzisz niżej i dalej niż ja.
Ja siedzę wysoko prawie na max fotela (tak lubię) słupek /prowadnica dzieląca okno w polu widzenia jest lekko na lusterku krawędzi ok lampki kierunkowskazu
Czyli dla mnie, jeśli chodzi o lusterka jest OK.
Pewnie te Twoje kilka cm wzrostu więcej, plus pozycja wybrana jest przyczyną.
Jeździj po wietnamsku, tam nikt nie patrzy w lusterka a reszta jak śledzie w ławicy, dostosowuje się do manewrów innych
andi at - 2017-09-14, 08:15
Są 3 długości ramion i my mamy najdłuższe . Nie wiem po co bo na wąskich drogach mi to przeszkadza .Ja wymienię na średnią długość .Blaszaki maja najkrótsze ramiona . U mnie widać ok
moskit - 2017-09-14, 08:38
Wzrost powyżej 180 cm chyba jest poza zakresem projektantów, zauważyłem to w wielu pojazdach.
Zwłaszcza w kamperach jest zauważalne "martwe pole" spowodowane szerokim słupkiem, największe problemy są na przejściach dla pieszych i w wąskich uliczkach gdzie jest duży ruch pieszych.
Problem pola widzenia kierowcy jest dużo większy przy lusterkach zamontowanych od góry i bardzo małych bocznych trójkątnych szybach jakie mają kampery. Wydaje się że dla projektantów optymalny wzrost kierowcy nie powinien przekraczać 175 cm, zaś obniżenie fotela kierowcy powoduje problemy z ergonomiczną pozycją za kierownicą co w dalszym efekcie powoduje szybkie zmęczenie, bóle kręgosłupa.
krzlac - 2017-09-14, 09:04
andi at napisał/a: | Są 3 długości ramion i my mamy najdłuższe . Nie wiem po co bo na wąskich drogach mi to przeszkadza .Ja wymienię na średnią długość .Blaszaki maja najkrótsze ramiona . U mnie widać ok |
Zawsze możesz złożyć lusterko przez okno. Jak lusterko "przejdzie" to i reszta się nie podrapie. Ja (180 cm) w blaszaku mam oczywiście najkrótsze i jak się dobrze oprę w fotelu to też mam słupek na środku. Ciekawe co przeszkadzało inżynierom by zrobić cieńszy słupek. Okno w całości być nie może, nie miałoby się gdzie chować (nadkole).
moskit - 2017-09-14, 09:49
Słupek jest jest częścią klatki bezpieczeństwa , tylko niepotrzebnie znacznie pogrubiony jest o obudowy i alkowa, górne łóżko na nim się trzyma
Socale - 2017-09-14, 10:29
andi at napisał/a: | Są 3 długości ramion i my mamy najdłuższe
... |
O tym nie wiedziałem, ale myślę że ze względu na dosyć szeroką zabudowę założone mam najdłuższe.
Zresztą my mamy i tak najdłuższe.
moskit napisał/a: | Słupek jest jest częścią klatki bezpieczeństwa
...
obniżenie fotela kierowcy
...powoduje szybkie zmęczenie, bóle kręgosłupa.
|
Bzyczku, mowa jest o słupku/prowadnicy szyby - zasłaniającym lusterko, między szybą małą a opuszczaną
.
Fotele obniżam w każdym kamperze, prawą nóżkę mogę sobie rozciągnąć na wprost lekko w bok i siedzę prawie jak Bronek na Trajce, a gazu tempomądrygadżet pilnuje.
.
Zagłębię temat długości ramion jak chwilkę znajdę.
krzlac - 2017-09-14, 10:52
moskit napisał/a: | .... i alkowa, górne łóżko na nim się trzyma | .
Użytkownicy alkowy, pamiętajcie: Nie wolno otwierać drzwi kabiny, gdy ktoś śpi w alkowie.
Bronek - 2017-09-14, 12:46
Powinni jak w F1 robić na miarę.
Za taką kasę....
Myślę, że te ramiona ze zdj. są najdłuższe. Czyli średnie pozwoliłyby widzieć przez "trójkąt". Kwestia ile będzie widać po za szerszą budą?
JaroW - 2017-09-14, 13:13
Witaj
pokombinuj ze ŚREDNIM rozmiarem ramion.
średnie ma około 19cm
długie około 23 cm
krzlac - 2017-09-14, 13:44
Są strzelby do strzelania zza węgła - może coś takiego .
rjas - 2017-09-14, 19:55
krzlac napisał/a: | Są strzelby do strzelania zza węgła - może coś takiego . |
Te z zagiętą lufą i lusterkiem ?
|
|