| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Hydraulika podnoszonego łóżka
flor12ek - 2017-09-21, 16:12 Temat postu: Hydraulika podnoszonego łóżka W moim kamperku mam podnoszone na czterech siłownikach łóżko i jak do tej pory (7 lat) sprawowało się wszystko super.Ostatnio po opuszczeniu łóżka nie mogłem go podnieść i znalazłem uszkodzony przewód który dochodzi do jednego z siłowników Jako że rozmiar przewodu jest typowy to kolega który mi to naprawia kupił złączkę i było by wszystko Ok gdyby dało się ten układ odpowietrzyć od strony siłowników ale nie widzę jak to zrobić Tak że jak kręcę korbą to trzy się pchają a jeden nie Siłowniki są amerykańskiej firmy SUSPA
Miał może któryś z kolegów podobne przygody i wie jak to usunąć ?
lwojtek - 2017-09-21, 16:28 Temat postu: Re: Hydraulika podnoszonego łóżka
| flor12ek napisał/a: | | łużko łużka |
Kłuje w oczy.
ferguson - 2017-09-21, 16:28 Temat postu: Re: Hydraulika podnoszonego łóżka Jak bym miał takie łużko to bym wiedział.
CORONAVIRUS - 2017-09-21, 16:57
zaraz się zacznie tłumaczenie naukowe ...dys.... to dys... tamto a na końcu okaże się ,że tak już można
krzlac - 2017-09-21, 17:37
Dla usprawiedliwienia- w tytule napisał poprawnie.
janusz - 2017-09-21, 21:09
| lwojtek napisał/a: | | Kłuje w oczy. |
| Cytat: | | Jak bym miał takie łużko to bym wiedział. |
A ja powiem tak, jeśli komuś przeszkadza bałagan niech sobie posprząta. Jeśli komuś przeszkadza literówka niech sobie czyta tak jakby chciał żeby było napisane. Akurat tutaj nie ma problemu ze zrozumieniem o co chodzi.
SlawekEwa - 2017-09-21, 21:48
| flor12ek napisał/a: | | Miał może któryś z kolegów podobne przygody i wie jak to usunać ? |
CORONAVIRUS - 2017-09-21, 21:49
| janusz napisał/a: | | lwojtek napisał/a: | | Kłuje w oczy. |
| Cytat: | | Jak bym miał takie łużko to bym wiedział. |
A ja powiem tak, jeśli komuś przeszkadza bałagan niech sobie posprząta. Jeśli komuś przeszkadza literówka niech sobie czyta tak jakby chciał żeby było napisane. Akurat tutaj nie ma problemu ze zrozumieniem o co chodzi. |
promocja bylejakości ... BRAWO BOSS
flor12ek - 2017-09-22, 06:06
Dziękuję wszystkim znudzonym filozofom forumowym za zwrócenie uwagi na błędy ! Szkoda troszkę że brak osoby która ma pojęcie w temacie który mnie interesuje
PS
Na zakończeniu zdania nie postawiłem kropki,można kpić.
zbiegusek - 2017-09-22, 06:34
Mało tego. W ostatnim swym zdaniu, w ostatnim poście, po przecinku nie wstawiłeś spacji. Straszny błąd! ;)
Wojciechu - 2017-09-22, 07:51
| flor12ek napisał/a: | | Dziękuję wszystkim znudzonym filozofom forumowym za zwrócenie uwagi na błędy ! Szkoda troszkę że brak osoby która ma pojęcie w temacie który mnie interesuje |
-czas było przywyknąć.
Tak naprawdę daj na luz. W moim przypadku bylejakość pisania wynika z - nie wiem. Jednak, jakby co - zawsze można wrócić do szkół. Zgodnie z tym - codziennie biorę teczkę i idę do niej.
flor12ek - więcej dystansu - to więcej świadomego smakowania życia i zdrowiej. Pozdrowionka.
Andrzej 73 - 2017-09-22, 08:10
prof-os,
A tak robiąc kolejnego OFF-a , proszę zdradź tajemnice w której klasie kiblujesz tyle lat?
Bronek - 2017-09-22, 08:29
Jak to mówią może : "nie potrafi policzyć do czterech"
To o ile "siedzi" w wyższej, to i tak Ci nie powie
AD REM Do Autora :Zrób zdjęcia siłowników. Może ktoś kto nie ma takich, ale się zna lub wdedukuje, coś doradzi ?
flor12ek - 2017-09-22, 12:19
Dzięki za pomoc.
zbyszekwoj - 2017-09-22, 12:42
| Andrzej 73 napisał/a: | prof-os,
A tak robiąc kolejnego OFF-a , proszę zdradź tajemnice w której klasie kiblujesz tyle lat?
|
W klasie dla trudnej młodzieży.
Zaraz mnie Profos podrówna, chociaż mówię prawdę.
Bronek - 2017-09-22, 12:45
Zobacz tu http://solvec.pl/sprezyny...owe-podnoszace/
Może napisz, zadzwoń wyślij mmsa?
info@solvec.pl
GreG-ryb - 2017-09-22, 13:55
Cześć ,
Wnioskując z opisu posiadasz system podnoszenia hydraulicznego ,
prawdopodobnie siłownik z wymienionym siłownikiem nie posiada płynu hydraulicznego .
Należało by napełnić pompę i siłownik do pełna ( odpowietrzyć ) następnie podłączyć przewody i wyrównać siłowniki wtedy zostanie usunięty nadmiar płynu i teoretycznie powinien się odpowietrzyć jeśli wylotu pokazują do góry.
Poniżej dokumentacja producenta.
http://www.suspa.com/file...014_03_31_D.pdf
flor12ek - 2017-09-22, 14:44
i czegoś debilu taki złośliwy zajęcia nie masz ? Nie potrafisz nic mądrego doradzić to morda w kubeł.
Andrzej 73 - 2017-09-22, 14:49
| Cytat: | i czegoś debilu taki złośliwy zajęcia nie masz ? Nie potrafisz nic mądrego doradzić to morda w kubeł.
|
Kolego z takimi tekstami to daleko tu nie zajdziesz.
Bronek - 2017-09-22, 15:35
Olej wyciekł, ale czy tylko z siłownika?
Ładne : "Przepraszam, bom nie świadom był" .. Inaczej będzie bieda....
GreG-ryb - 2017-09-22, 15:59
System z dokumentacji to układ zamknięty jak dwie strzykawki połączone przewodem więc pewnie poszedł z całej sekcji.
CORONAVIRUS - 2017-09-22, 16:12
| flor12ek napisał/a: | W klasie dla trudnej młodzieży.
i czegoś debilu taki złośliwy zajęcia nie masz ? Nie potrafisz nic mądrego doradzić to morda w kubeł. |
no proszę ... jak szybko sianko z bucików wychodzi Janusz , warto promować bylejakość ? Chyba jednak nie ...
janusz - 2017-09-22, 16:25
| BIORCA napisał/a: | Janusz , warto promować bylejakość ? Chyba jednak nie ... |
Masz rację, ale też można na PW zwrócić uwagę albo nawet zadzwonić. Nie jestem zwolennikiem publicznego linczu, wolę po cichu zakulisowo.
CORONAVIRUS - 2017-09-22, 16:53
| janusz napisał/a: | | BIORCA napisał/a: | Janusz , warto promować bylejakość ? Chyba jednak nie ... |
Masz rację, ale też można na PW zwrócić uwagę albo nawet zadzwonić. Nie jestem zwolennikiem publicznego linczu, wolę po cichu zakulisowo. |
w tym wypadku zakulisowe działania bez sensu , sam widzisz ... gość się stawia czyli wie lepiej
Wojciechu - 2017-09-22, 17:18
| zbyszekwoj napisał/a: | | Andrzej 73 napisał/a: | prof-os,
|
Zaraz mnie Profos podrówna, chociaż mówię prawdę. |
Nie wiem czy jest sens ciągnąć to dalej - robi się duszno
Zbyszekwoj - jako stary mój druh jest doskonale zorientowany w mojej działalności zawodowej, a repetuje w tych samych klasach już 37 lat - można by powiedzieć, że jestem mocno zintegrowany tzw. "moralniak" z wyboru.
Bronek - 2017-09-22, 17:41
Toż idzie się domyśleć, ale trzeba już trochę poczytać na Forum .
Dlatego akurat w tym przypadku pokrętna panująca nam ideologia ma tu akurat zastosowanie.
Piszę o wybaczeniu. sobie i innym .
O rzucaniu kamieniem i że każdy jest tylko człowiekiem i takie inne duperele...
Jako Polak i offtopowiec amator Amen
janusz - 2017-09-22, 17:51
Adaś w naszym języku zdanie zaczyna się z wielkiej litery.
| Bronek napisał/a: | | Piszę o wybaczeniu. sobie i innym . |
Po kropce należy zastosować wielką literę.
Bronek, nie promujcie z Adamem bylejakości.
Bronek - 2017-09-22, 18:04
sobie z małej, bom skromym człekiem jest a nie jak BIORCA z samych wersalików się składającym
krzlac - 2017-09-22, 18:28
| janusz napisał/a: | | Zima jest jak kobieta: pięknie wygląda na zdjęciach ale wkurza już od samego rana. |
A tu przed "ale" brakuje przecinka. A miało być o siłowniku.
robba - 2017-09-22, 18:31
| krzlac napisał/a: | | janusz napisał/a: | | Zima jest jak kobieta: pięknie wygląda na zdjęciach ale wkurza już od samego rana. |
A tu przed "ale" brakuje przecinka. A miało być o siłowniku. |
nauczycielka języka polskiego zawsze nam mówiła, że przecinek nie jest przed tylko po...
ale jej nie lubiłem ( i nie tylko ja) więc wybaczam
Dobrze nam wychodzi gramatyczna analiza awarii siłowników łóżka!
Bronek - 2017-09-22, 18:37
Co tam jeden siłownik, jak trzy działają.
Gdyby było odwrotnie, o to tragedia
Zresztą odpowiedzi padły na miarę możliwości.
Autor podał tylko nazwę producenta i sposób podnoszenia, resztę pozostawił zbiorowej inteligencji.
Potem.. tradycyjnie ortografia interpunkcja, akurat na nią trafiło. No i zapóźnienie edukacyjne domniemane...
robba - 2017-09-22, 18:42
| flor12ek napisał/a: | | ...Nie potrafisz nic mądrego doradzić to ... |
Flortwelveek, nie ma się co denerwować. Szkoda zdrowia.
Koledzy po prostu dbają żeby wątek nie umarł do czasu kiedy
znajdzie się ktoś, kto będzie coś wiedzieć...
pozdrawiam
CORONAVIRUS - 2017-09-22, 18:53
| janusz napisał/a: | Adaś w naszym języku zdanie zaczyna się z wielkiej litery.
|
a figa z makiem ... ja traktuję każdy z postów jako kontynuację myśli przerwanej ... jak mówisz i oddychasz to tam jest kropka i potem duża literka ??? Pewnie ,że nie
no Januszku
janusz - 2017-09-22, 19:21
Przecinek poprawiłem.
| krzlac napisał/a: | | A miało być o siłowniku. |
A jest o słowniku.
| BIORCA napisał/a: | | ja traktuję każdy z postów jako kontynuację myśli przerwanej |
O co Ci chodzi?
Bronek - 2017-09-22, 19:25
Turkaweczki...
frólik - 2017-09-22, 20:10
Normalnie bez patrzenia w kalendarz i na termometr widać że zima nadchodzi
słownik.... siłownik - podobne
krzlac - 2017-09-22, 20:35
| janusz napisał/a: | Przecinek poprawiłem. |
Jesteś szczęściarzem. Wstawiłes jeden przecinek w jednym miejscu, a pojawił się we wszystkich Twoich postach.
| frólik napisał/a: | | Normalnie bez patrzenia w kalendarz i na termometr widać że zima nadchodzi |
Tak, zimy na CT są ciężkie.
CORONAVIRUS - 2017-09-22, 21:08
| krzlac napisał/a: |
Tak, zimy na CT są ciężkie. |
dawno już nic fajnego w zimie się nie działo ... nudy proszę państwa , nudy
SlawekEwa - 2017-09-22, 21:09
Na ten krawacik dla
flor12ek może pomóc tylko pokuta w Albanii
Socale - 2017-09-22, 21:42
| robba napisał/a: | ...
nauczycielka języka polskiego zawsze nam mówiła, że przecinek nie jest przed tylko po...
ale jej nie lubiłem
... |
A ja swoją Polonistkę kochałem - dla Niej się uczyłem jak gówniarzem byłem.
1984r, Nowa Sól.
Piękna kobieta, zawsze... no qrwa, stało mi coś jak na lekcjach mówiła do wszystkich patrząc na mnie.
Pachniała, wyglądała, mówiła, uczyła, uroczyła.
Serio. "Odlewniak", 1984r.
Rozumiem nieco Prezydenta Francji.
CORONAVIRUS - 2017-09-22, 21:50
| Socale napisał/a: |
Pachniała, wyglądała, mówiła, uczyła, uroczyła.
Serio. "Odlewniak", 1984r.
Rozumiem nieco Prezydenta Francji. |
dawaj fotę ... zrobimy na niej operację .
Bronek - 2017-09-22, 21:51
| Cytat: | | ja swoją Polonistkę kochałem |
Ja poszedłem ciut dalej.... bzyknąłem lektorkę j. rosyjskiego na I-szym roku, bez miłości ale na zaliczenie.
Wojciechu - 2017-09-22, 22:01
Z badań wynika, że pani od nauczania wczesnoszkolnego musi być przede wszystkim młoda i ładna.
W klasach gdzie są ładne nauczycielki i nauczyciele są lepsze wyniki nauczania.
Jeśli przy tym wszystkim mają wiedzę i to "coś" - sukces zapewniony
Andrzej 73 - 2017-09-22, 22:01
| Bronek napisał/a: | | Ja poszedłem ciut dalej.... bzyknąłem lektorkę j. rosyjskiego na I-szym roku, bez miłości ale na zaliczenie. |
A na drugim roku kogoś bzykałeś na zaliczenie?
Wojciechu - 2017-09-22, 22:06
To bzyknięcie -to nie jest głupie.
Mam skojarzenia z dowcipem - może dla katechetki. "facet mówi do drugiego - moja żona traktuje sex jak modlitwę -ciągle odmawia."
robba - 2017-09-22, 22:09
| Andrzej 73 napisał/a: | | Bronek napisał/a: | | Ja poszedłem ciut dalej.... bzyknąłem .... |
A na drugim roku kogoś bzykałeś na zaliczenie? |
no i jest o hydraulice podnoszonego? jest!
można na temat ? można!
łóżko też jest! Czyli wszystko na temat!
janusz - 2017-09-22, 22:17
| Bronek napisał/a: |
Ja poszedłem ciut dalej.... bzyknąłem lektorkę j. rosyjskiego na I-szym roku, bez miłości ale na zaliczenie. |
A ja miałem asystenta geja, ile ja się nakombinowałem żeby nie pomagał mi w nauce.
CORONAVIRUS - 2017-09-22, 22:33
| janusz napisał/a: | | Bronek napisał/a: |
Ja poszedłem ciut dalej.... bzyknąłem lektorkę j. rosyjskiego na I-szym roku, bez miłości ale na zaliczenie. |
A ja miałem asystenta geja, ile ja się nakombinowałem żeby nie pomagał mi w nauce. |
i udało się ?
Bronek - 2017-09-22, 22:50
Same lektorki, to i języków za bardzo nie opanowałem, ale zaliczałem skutecznie.
Po francusku, to w genach, lubię się tak komunikować
janusz - 2017-09-22, 23:18
| Cytat: | i udało się ? |
Marek miał na imię.
CORONAVIRUS - 2017-09-23, 00:47
| janusz napisał/a: | | Cytat: | i udało się ? |
Marek miał na imię. |
miał coś fajnego oprócz imienia czy tylko na miałłłł się skończyło ? jak nie chcesz to nie odpowiadaj oczywiście .
Bronek - 2017-09-23, 06:16
| BIORCA napisał/a: | | janusz napisał/a: | | Cytat: | i udało się ? |
Marek miał na imię. |
miał coś fajnego oprócz imienia czy tylko na miałłłł się skończyło ? jak nie chcesz to nie odpowiadaj oczywiście . |
Aaaaaaaaaaq i tu Was mam
Zazdrość, niespełnienie. Nigdy nie jest za późno. Lubicie Zloty, będzie okazja nadrobić stracony czas.
Piękna para
Wojciechu - 2017-09-23, 08:49
"Kiedy miłość szepce,
rozum milczeć musi....
Morał tej powiastki wszyscy dobrze znamy
gdy para się kocha to się nie wpie......"
Taki brzydki liryk dla Was - z życzeniami - dużo pozytywnch uczuć.
mischka - 2017-09-23, 08:56
| prof-os napisał/a: | "Kiedy miłość szepce,
rozum milczeć musi....
Morał tej powiastki wszyscy dobrze znamy
gdy para się kocha to się nie wpie......"
Taki brzydki liryk dla Was - z życzeniami - dużo pozytywnch uczuć. |
To chyba nie ten dział
Świstak - 2017-09-23, 09:20
Możecie w innym dziale świntuszyć? Zima zimą, ale dział techniczny to ja będę musiał posprzątać...
No, chłopcy. Weźcie się za rączki i sio do ogródka. I tego perwersa ze sobą zabierzcie. Tylko żeby dziewczynkom pod spódniczki znów nie zaglądał!
zbyszekwoj - 2017-09-23, 19:50
| Świstak napisał/a: | | Możecie w innym dziale świntuszyć? |
I to profesor.
|
|