| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Afryka - Mauretania/Senegal ktoś z Was był?
WojtekRTB - 2017-10-26, 15:39 Temat postu: Mauretania/Senegal ktoś z Was był? Ktoś z Was był samochodem w Mauretania i Senegalu?
Jak wrażenia? Były jakieś problemy? Dużo formalności z dostaniem się tam?
majmarek - 2017-10-26, 17:23
Z choinki się urwał? Popacz w dziale Afryki
WojtekRTB - 2017-10-26, 18:45
| majmarek napisał/a: | | Z choinki się urwał? Popacz w dziale Afryki |
Ten temat jest w dziale Afryka. Jest jeden temat dotyczący Senegalu (2014) i jeden dotyczący Mauretania (2016). Forumowiczów jest jednak dużo i może ktoś nie opisał swoich wyjazdów?
majmarek - 2018-04-01, 22:07 Temat postu: Mauretania Z informacji od znajomego Francuza cyt. Wesele w Maroku to jak pogrzeb w Senegalu. Takiego użył porównania
Mm
mich007 - 2018-04-02, 12:49 Temat postu: Re: Mauretania
| majmarek napisał/a: | Z informacji od znajomego Francuza cyt. Wesele w Maroku to jak pogrzeb w Senegalu. Takiego użył porównania
Mm |
Czyli co miał na myśli bo można to różnie interpretować
majmarek - 2018-04-02, 18:07 Temat postu: Mauretania A jak Ty to interpretujesz mich007?
jacek stec - 2018-04-02, 19:08
Podróżowałem po Senegalu i Gambii w sumie miesiąc,nie swoim kamperem a busem z polskim przewodnikiem,który miał temat ogarnięty ,bus gambijski z gambijski szoferem.Pomimo tego w senegalu południowym nie obyło się bez kilku nieplanowanych postojów na punktach kontroli wojskowych i negocjacjach łapówek,czasem był to długopis a częściej 5-20 dolarów.Niby niewiele ale punkty są co 10-20 km.Była taka sytuacja,trzymali nas(12 osób w busie) pół godziny,negocjacje wydawały się nie mieć końca,podjechał za nami kamper z 2 osobami,machnęli ręką kazali jechać bez niczego a zajęli siè kamperem.Przez ten miesiąc spotkałem 4 kampery francuskie(Senegal dawna francuska kolonia).Północna część Senegalu bardziej cywilizowana,dużo mniej check pointów.Rozważałem ,czy chciałbym być tam kamperem i doszedłem do wniosku,że jednak nie.Taki nasz kamper to w mniemaniu tambylców wielki majątek.Litr bimbru z trzciny cukrowej w plast butelce kosztował 6 zł dla białych.W Mauretani nie byłem.
mich007 - 2018-04-02, 20:42 Temat postu: Re: Mauretania
| majmarek napisał/a: | | A jak Ty to interpretujesz mich007? |
Interpertuje to tak że w Senegalu jest dużo prościej i lepiej niż w Maroku...a jaka jest prawda?
majmarek - 2018-04-06, 21:59 Temat postu: Mauretania W Senegalu wszystko się bawi a maroko w porównaniu wypada smutno z kuli wielu zakazów. NAJBLIŻEJ to temat kobiety!
Ale weryfikujemy to wkrótce.
Mm
|
|