| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Kupujemy kampera - Citroen C25 zabudowa Chausson Turek
foox - 2017-11-11, 20:39 Temat postu: Citroen C25 zabudowa Chausson Turek witam.
może ktoś coś wie na temat tego pojazdu ?
https://www.olx.pl/oferta...D5-IDq262R.html
ogłoszenie przewija się od dłuższego czasu, mam kawałek drogi i nie wiem czy warto sie tam wogole wybierać, ktoś coś ?
kimtop - 2017-11-11, 21:23
| foox napisał/a: | | nie wiem czy warto sie tam wogole wybierać |
Nie warto
MILUŚ - 2017-11-11, 21:27
Poobijany ; skorodowany ; zdekompletowany Brak zdjęć wnętrza .
drzevo - 2017-11-11, 23:26 Temat postu: Re: Citroen C25 zabudowa Chausson Turek
| foox napisał/a: | witam.
ogłoszenie przewija się od dłuższego czasu, mam kawałek drogi i nie wiem czy warto sie tam wogole wybierać, ktoś coś ? |
Albo jesteś hardkorem, chcącym reanimować totalną padakę, albo nie masz pojęcia o kamperach. Na zdjęciach wygląda na kompletny SZROT, który bez włożenia grubej kasy, nie będzie się nadawał do niczego, poza złomowiskiem.
silny - 2017-11-12, 08:27
Zadzwon do gościa niech podeśle tobie zdjęcia srodka ale jak w ogłoszeniu piszą "wymaga dopieszczenia" a nie igła od dziadka to może być nieżle
pasza - 2017-11-12, 09:01 Temat postu: popatrz na miejsce gdzie była markiza Popatrz na miejsce gdzie była markiza (pierwsza fotka) blacha cała powyginana on ma konstrukcję zgniłą całkowicie.
Jak ci sprzeda za 8tys zł a w środku nie śmierdzi i wszystko działa to kup i nim jeździj ile wlezie ale żadnej kasy nie wkładaj w remonty tylko zaklajstruj aby nie ciekło.
Albo patrz link niżej ( wart z 3x tyle co ten z olx a jest 2 x tańszy ), kiedyś luksusowy "Concorde" który za chwilę zniknie, sam bym pojechał go zobaczyć gdybym nie remontował swego.
https://www.subito.it/car...a-228067197.htm
ZEUS - 2017-11-12, 10:27
| pasza napisał/a: | | ... a jest 2 x tańszy |
jak to wyliczyłeś?
SlawekEwa - 2017-11-12, 10:29
Euro potaniało
pasza - 2017-11-12, 10:57
| ZEUS napisał/a: |
jak to wyliczyłeś? |
pi x dzwi
Cytryna blisko 16ty zł ,concorde blisko 2tys a Eu w okolicach 4zł i mamy naciągane 2x taniej
A tak serio to ten concorde to okazja która za chwilę zniknie i pewnie pierwszy kupujący jak ma głowę na karku to wyrwie za 1600Eu a ta cytrynka jak to tu wcześniej ktoś pisał pojawia się od dłuższego czasu w ogłoszeniach.
Jakiś czas temu (kiedy nie miałem wiedzy ile kosztują kampery) oglądałem forda transita z 97 roku cena 2.800Eu wytargowałem na 1500Eu ale go nie wziąłem bo żona jęczała że grat że paskudny (teraz żałuję bo teraz takich okazji już niet a kampery drożeją i to mocno) fakt był zardzewiały z przodu, brudny, paskudny a okna połamane ale mechanicznie perfekt i ten rocznik do tego niby jedyny właściciel który go zapuścił rekordowo.
Pozdrawiam i lepiej się nie pytajcie za ile kupiłem swego
ZEUS - 2017-11-12, 11:16
| pasza napisał/a: | | A tak serio to ten concorde to okazja która za chwilę zniknie |
a tak na serio to dolicz koszty wprowadzenia tego Concorda na rynek polski i wyjdzie Ci realny koszt (niezależny od jego stanu technicznego - silnik 2,5 czyli akcyza 18,6% )...
foox - 2017-11-16, 19:22
dzięki za odpowiedzi, duzo pomogło.
mam kolejnego na oku:
https://www.otomoto.pl/of...5-ID6zi0ix.html
może na temat tego ktoś był i oglądał ?
na pewno jest zaciek przy oknie dachowym tak zapewnia sprzedawca i sciana boczna z lewej strony troche uszkodzona zaklejone taśmą na foto.
silny - 2017-11-16, 22:02
Nic nie piszesz jakie masz możliwości warsztatowe bo zrobić ścianę to nie takie hoop
foox - 2017-11-16, 22:53
silny, zaplecze mam, wszystko zrobię sam, zdolności manualne są to nie problem, niestety nigdy nie miałem campera ale od zawsze na niego choruję i przyszedł ten czas na pierwszy zakup.
pasza - 2017-11-17, 09:19
kucze ten kamper na fotkach wygląda świetnie, a te uszkodzenie gdzie jest zaklejone plastrem to chyba na płaskiej blasze więc sekund 5 i po problemie.
Ja mam pytanie tylko dlaczego taki bez alkowy, takich na Ducato I jest chyba bardzo mało?
Oczywiście jeśli nie lubisz spać w alkowie lub masz kłopot z wchodzeniem lub ktoś inny na nią to rozumiem, ale wtedy znów są takie jaki ma capoman długi jak ten i z alkową dodatkowo a takie już były najczęściej z turbodoładowaniem.
On ma przecież te same wady co inne starsze kampery, a od tego z alkową jest dłuższy, cięższy i posiada ten sam słaby silnik.
Ja rozumiem bez alkowy w śmigantach autostradowych, ale ten nie pojedzie szybciej a pod górę raczej wolniej a i prowadzenie będzie gorsze, parkowanie itd.
Spokojnie sobie poradzisz w takim kamperze nie ma nic skomplikowanego szczyt techniki to ogrzewanie truma technologia rodem z 1940roku albo i wcześniej i dlatego jest fajny.
zbyszekwoj - 2017-11-17, 11:26
| pasza napisał/a: | | tylko dlaczego taki bez alkowy, ta |
Chocby dlatego ,że bez wodogłowaia ,łatwiej zadbac o szczelność.
Bajaga - 2017-11-17, 16:58 Temat postu: Re: Citroen C25 zabudowa Chausson Turek
| foox napisał/a: | witam.
ogłoszenie przewija się od dłuższego czasu, mam kawałek drogi i nie wiem czy warto sie tam wogole wybierać, ktoś coś ? |
Ktoś dał za niego moooże z 500€ i planuje interes życia wykonać
foox - 2017-11-17, 19:49
Nie chcemy alkowy bo po prostu nam się nie podoba, po za tym opływ powietrza lepszy to też na plus, na pewno bede do tego montował hak i z tyłu przyczepa z rajdówką lub buggy, jesli chodzi o silnik to nie ma znaczenia z czasem wleciało by 2.8. Prawdopodobnie pojedziemy w niedziele go obejrzeć zobaczymy co to warte.
A może ktoś z bardziej doświadczonych chciałby pomoc w oglądaniu oczywiście odpłatnie
slawwoj - 2017-11-17, 20:03
Mnie to odrzuca od czegoś takiego.
Comsio - 2017-11-17, 22:17
W Sokołowie Podl stoji podobny, chyba w lepszym stanie. Za 14 tyś.
foox - 2017-11-18, 08:33
| COMSIO napisał/a: | | W Sokołowie Podl stoji podobny, chyba w lepszym stanie. Za 14 tyś. |
masz moze namiary na niego ? jest na necie wystawiony ?
Comsio - 2017-11-18, 10:18
Byłem przejazdem,i go zabudowa Hobby ,butla gazowa pod nim,ma też hak.
Jest w komisie ul Kosowska.
Facet przetargal to z NL. Było to już z miesiąc temu.
Oczywiście trza by w niego troszkę pracy własnej w zabudowę włożyć. Mechaniczne
foox - 2017-11-18, 11:09
COMSIO, znalazłem go to ten:
https://www.olx.pl/oferta...html#228020db93
WilKas - 2017-11-18, 19:16
Kolego foox a z.jakiego regionu jesteś jeśli można spytać ? Może gdzieś z Mazur ? Ja chce swoją Riviere sprzedać jeśli jesteś zainteresowany daj znać pozdrawiam
foox - 2017-11-18, 20:14
WilKas, niesttey jestem z Rzeszowa, ale jeśli bedzie coś fajnego i godnego uwagi to rejon nie gra roli.
WilKas - 2017-11-19, 07:53
https://www.olx.pl/i2/ofe...tml#:cfe423deae
Jeśli był byś zainteresowany zadzwoń aktualnie autko jest garażowany u ojca w pracy wiec na oględziny trzeba było bynsie umówić konkretnie
foox - 2017-11-19, 14:15
Kupiony ten Peugeot. Pożyjemy zobaczymy jak będzie. Ogólnie dość dobrze to wygląda tylko ten tył przeciek do zrobienia ale myślę że ogarnę temat
krimar - 2017-11-19, 18:14
ale ten z pierwszego postu, czy ten drugi?
foox - 2017-11-19, 20:06
Ten bez alkowy drugi.
|
|