|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
FIAT - Nie gasną kontrolki
oliko - 2017-11-29, 21:05 Temat postu: Nie gasną kontrolki Miał ktoś coś takiego. Ducato 2013 rok po wyłaczenie zapłonu wyjęciu kluczyka ze stacyjki podswietlona jest kontrolka hamulca ręcznego. Pzy zaciagnieciu hamulca recznego zapaleniu silnika kontrolka pali sie prawidlowo. Po opuszczeniu lewarka gasnie kontrolka jednak widze , że się leciutko świeci. Wyłaczam klemę na baterii (minus) i oczywiście wszystko gasnie. Ma ktoś jakiś pomysł?
CORONAVIRUS - 2017-11-29, 21:54
tak mam ... jak wyłączysz klemę to kontrolka nie ma zasilania , musi być zgaszona co wygrałem?
kaimar - 2017-11-30, 00:34
W tych rocznikach były problemy z licznikami - w nowych pojazdach już występowały problemy z żarzącymi się kontrolkami. Naprawa polegała na wymianie licznika.
mrsulki - 2017-11-30, 06:16
Tak z zazdrości napiszę: Na co Ci było kupować takiego młodego z elektroniką? Trzeba było pozostać przy starym nie miałbyś takich problemów.
Endi - 2017-11-30, 08:00
oliko napisał/a: | Ma ktoś jakiś pomysł? |
Miałem podobny problem - po wygaszeniu silnika niektóre wskaźniki dalej były lekko podświetlone. W serwisie wymienili całą tablicę na gwarancji.
Jest problem z masą . Chyba Sokale wspominał , że wie jak to ogarnąć.
pasza - 2017-11-30, 09:37
mrsulki napisał/a: | Tak z zazdrości napiszę: Na co Ci było kupować takiego młodego z elektroniką? Trzeba było pozostać przy starym nie miałbyś takich problemów. |
A ja mam starego a w nim taki patent.
Kontrolka od przegrzania silnika , do ~70 stopni jet zgaszona następnie powoli coraz mocniej świeci wraz z wzrostem temperatury?
Nie widać tego w dzień bo ona się delikatnie coraz mocniej żarzy ale w nocy jest to doskonale widoczne.
TomaszG - 2017-11-30, 11:00
pasza napisał/a: | mrsulki napisał/a: | Tak z zazdrości napiszę: Na co Ci było kupować takiego młodego z elektroniką? Trzeba było pozostać przy starym nie miałbyś takich problemów. |
A ja mam starego a w nim taki patent.
Kontrolka od przegrzania silnika , do ~70 stopni jet zgaszona następnie powoli coraz mocniej świeci wraz z wzrostem temperatury?
Nie widać tego w dzień bo ona się delikatnie coraz mocniej żarzy ale w nocy jest to doskonale widoczne. |
Mam patelnię z czymś takim hehe.
martini44 - 2017-11-30, 16:10
TomaszG napisał/a: | Mam patelnię z czymś takim hehe. |
mrsulki - 2017-11-30, 18:37
TomaszG napisał/a: | Mam patelnię z czymś takim hehe. |
Ja też Tefal robi
oliko - 2017-12-05, 11:56
Po wyjezdzie na zlot dwa dni temu , dowiedziałem się , że to normalka ten typ tak ma jeżeli nie będzie sie zapalało więcej kontrolek (niektóre same pogasły) nic nie będę robił. Jak będzie gorzej wymiana licznika. Pozdrawiam.
|
|