| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Po Polsce - Kraków Uniwersytet Jagielloński
Dembomen - 2008-08-31, 22:18 Temat postu: Kraków Uniwersytet Jagielloński Hej!
Na koniec września szykuję wyprawę zawiezienia córki na pierwszy rok studiów Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie. Pojedziemy prawdo podobnie camperem, gdzie w centrum lub niedaleko można stanąć, przenocować przy okazji zwiedzić?.
Może ktoś by pomógł na miejscu?
Decyzje jeszcze nie podjęte odnośnie wyprawy, ale dobrze wiedzieć z góry gdzie się zatrzymać i czy skorzystamy w ramach możliwości z czyjeś pomocy!
Hej!
Tadeusz - 2008-08-31, 23:31
| Dembomen napisał/a: | | czy skorzystamy w ramach możliwości z czyjeś pomocy! |
Nie martw się, Dembomen! W Krakowie Camperteam obrodził! Napewno nie zostawią Cię bez pomocy. :-D
StasioiJola - 2008-08-31, 23:51
Zobacz camping Clepardia. www.clepardia.pl.
zbychu91 - 2008-09-01, 10:45
Polecam Clepardie(choc najtansza nie jest)!
W polowie lipca bylismy tam jedyna polska zaloga a cemp.byl pelen(tylko dwa wolne miejsca),ale czysciutko,cicho(z wyjatkiem startujacych samolotow,i wywozonych smieci o 6 rano),mila obsluga.
janusz - 2008-09-01, 11:59
| zbychu91 napisał/a: | | z wyjatkiem startujacych samolotow |
Z kempingu?
zbychu91 - 2008-09-01, 13:04
No niestety nie z kempingu sam kemp.lezy na trasie startow i ladowan ale nie jest jakos szczegolnie uciazliwe.
TomekW - 2008-09-01, 23:07
Dembomen, jeżeli nie znajdziesz nic ciekawego, na naszym podwórku bez problemu znajdzie się miejsce dla Waszego kamperka. Tyle, że to jakieś 15km od centrum - mieszkam na peryferiach Nowej Huty.
Dembomen - 2008-09-02, 22:52
Hej!
| TomekW napisał/a: | | Tyle, że to jakieś 15km od centrum - mieszkam na peryferiach Nowej Huty |
Dzięki za propozycje, jeśli wypadnie nam więcej czasu pewnie skorzystamy-jakąś kawę, choć na dzień dzisiejszy trudno powiedzieć, jak by co to jeszcze się odezwiemy.
Hej!
Dembomen - 2008-10-03, 20:06
Hej!
| Tadeusz napisał/a: | | Nie martw się, Dembomen! W Krakowie Camperteam obrodził! Napewno nie zostawią Cię bez pomocy. |
Chciałbym podziękować tym co chcieli mi pomóc :TomekW
Hej!
ankul - 2008-10-03, 20:46
na lotnisku w Balicach są dwa parkingi jeden prywatny 10zl za dobę.Z parkingu za darmo autubus na kolejkę,około 1 km ktora kursuje do samego centrum Krakowa za 7 zł przez całą dobę.Ja w ten sposób zwiedzalem Kraków .Polecam
KOCZORKA - 2008-10-04, 01:30
Dembomen, czy Ty wiesz, co mi uświadomiłeś? Mógłbym Ci z głowy polecić kilka lub kilkanaście niezłych kempingów w Polsce, niestety najbliższy, o którym mógłbym się wypowiedzieć, leży w odległości ok. 150 km od mojego rodzinnego miasta. Jakoś tak się złożyło, że nigdy nie szukałem miejsca postojowego bliżej.... Sam parkuję kampera na placu firmy handlującej samochodami kempingowymi, bo mieszkam w osiedlu domków tak gęsto zabudowanym, że nasze cywilne 2 szt. ledwo się mieszczą.
Ale do rzeczy. Podaj termin przyjazdu, jeśli tylko zdążę, postaram się zrobić jakiś wywiad.
Dembomen - 2008-10-04, 08:32
Hej!
| Koczorki napisał/a: | | Podaj termin przyjazdu, jeśli tylko zdążę, postaram się zrobić jakiś wywiad. |
Moja córka już podjeła naukę, piękny Kraków zaliczony, lecz nie camperem, dzięki za chęci.
Hej!
|
|