Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Ogrzewanie Trumatic sl3002 - Pierwsze uruchomienie

saffal - 2017-12-22, 19:25
Temat postu: Ogrzewanie Trumatic sl3002 - Pierwsze uruchomienie
Cześć, zakupiłem swojego pierwszego kampera. Z racji, że dopiero zaznajamiam się z tematyką tego typu sprzętów nie jestem do końca pewny swojej diagnozy stanu piecyka. Zdjąłem obudowę w celu sprawdzenia wzrokowo czy wszystko okej przed pierwszym uruchomieniem i oprócz wielkiego brudu zauważyłem po prawej stronie przy kominie 3 przewody... Dobrze rozumiem, że w tym miejscu powinien być podłączony iskrownik z baterią?

CORONAVIRUS - 2017-12-22, 19:38

dobrze
saffal - 2017-12-22, 19:52

BIORCA napisał/a:
dobrze

Jestem w stanie ominąć ten element chwilowo jakimś najtańszym iskrownikiem piezo? Chciałbym sprawdzić czy reszta instalacji jest okej.

WINNICZKI - 2017-12-22, 21:39

A nie sama bateria? Iskrownik jest chyba gdzieś przy palniku wewnątrz :?: :spoko
MisioKRAK - 2017-12-22, 21:48

Brakuje pojemnika na baterię wraz z generatorem iskry.
Z tego co wiem to iskrownik ręczny da się tam podpiąć - ale ktoś bardziej doświadczony niech potwierdzi :)

tolo61 - 2017-12-23, 00:08

Hej
Iskrownik wraz z pojemnikiem na baterie to koszt
używki około 200-300zł
Co do sprawdzenia to kiedyś podłączałem zwykły iskrownik piezoelektryczny od czegoś tam / chyba od zapalarki lub zapalniczki , nie pamiętam /do jednego z przewodów /
Chyba do takiego w przezroczystej osłonce
Jeżeli taki masz , ze zdjęcia to może być ten z końcówką bo te dwa pozostałe to chyba + i -

:spoko