Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Indywidualne - Śląsk atakuje Stolicę

martini44 - 2017-12-25, 22:35
Temat postu: Śląsk atakuje Stolicę
Kochani.... w środę z samego rana jedziemy osobówką na wycieczkę do Warszawy, planujemy zobaczyć Stare Miasto, Sejm, Łazienki.
Mamy na to dwa dni ..... dajcie proszę jakieś wskazówki parkingowe, kulinarne, widokowe....
Muzea, Stadion , kościoły odpuszczamy......
Marzy mi się zobaczyć Warszawę taką starą coś jak Nikiszowiec u Nas.........stare budownictwo, chodniki, ogólnie klimat ..........

izola - 2017-12-25, 23:01

ciekawy projekt...jak wszystko zobaczysz co planujesz w dwa dni - to ci oczy wypadną ;)
martini44 - 2017-12-26, 08:08

izola napisał/a:
to ci oczy wypadną

piszesz to z doświadczenia ??

Rawic - 2017-12-26, 09:19
Temat postu: Re: Śląsk atakuje Stolicę
martini44 napisał/a:
Kochani.... w środę z samego rana jedziemy osobówką na wycieczkę do Warszawy, planujemy zobaczyć Stare Miasto, Sejm, Łazienki.
oszę jakieś wskazówki parkingowe, kulinarne, widokowe....
płatny, cichy i bezpieczny parking to przy BBN ulica Furmańska, albo bezpłatny, na pewno wolny o tej porze roku, 52.2438895, 21.0249014 :spoko
xbartman - 2017-12-26, 09:32

Kulinarnie mogę polecić moją ulubioną pierogarnie. Jak lubicie pierogi to na starówce, ok. 100 metrów od barbakanu. Chyba się nazywa Zapiecek ale pewności nie mam bo zawsze mówię i myślę pierogarnia.
Drugie miejsce podobno warte uwagi to restauracja gruzińska. Jeszcze nie przetestowałem ale z opinii znajomych, którzy mieli tą przyjemność ponoć rewelacja. A że ja uwielbiam gruzińską kuchnię to polecam.

Rawic - 2017-12-26, 10:02

martini44 napisał/a:
Marzy mi się zobaczyć Warszawę taką starą coś jak Nikiszowiec u Nas.........stare budownictwo, chodniki, ogólnie klimat
w pobliżu miejsc parkingowych, które podałem jest klimatyczny Mariensztat, a jeśli chodzi o żarełko to mnie najlepiej smakuje U Szwejka przy Placu Konstytucji
martini44 - 2017-12-26, 10:33

ooo dziękuje koledzy za konstruktywne podpowiedzi..... napewno skorzystam z bezpiecznego parkingu a o gruzińskiej knajpie już myślałem jak kiedyś z Pawciem byłem w pobliżu.....
Może jeszcze ktoś coś ciekawego podrzuci dwudniowemu migrantowi ?? :mikolaj

dziwaczek - 2017-12-26, 10:43

xbartman napisał/a:
Kulinarnie mogę polecić moją ulubioną pierogarnie. Jak lubicie pierogi to na starówce, ok. 100 metrów od barbakanu. Chyba się nazywa Zapiecek ale pewności nie mam bo zawsze mówię i myślę pierogarnia.
Drugie miejsce podobno warte uwagi to restauracja gruzińska. Jeszcze nie przetestowałem ale z opinii znajomych, którzy mieli tą przyjemność ponoć rewelacja. A że ja uwielbiam gruzińską kuchnię to polecam.

Byłem w tej restauracji gruzińskiej (byłem w obu i na KEN i w Piasecznie)- naprawdę fajny klimat i bardzo dobre jedzenie, proponuje zrobić rezerwacje bo bywa tłoczno.
Jedzeniowo jest bardzo dużo fajnych miejsc.
Polecam za to jak ktoś lubi klimat Lwowa to http://www.kamandalwowska.pl/ byłem fajnie i klimatycznie.

martini44 - 2017-12-26, 11:10

dziwaczek napisał/a:
Polecam za to jak ktoś lubi klimat Lwowa to http://www.kamandalwowska.pl/ byłem fajnie i klimatycznie

no menu ciekawie kuszące :spoko

John Wayne - 2017-12-26, 11:16

Hala KOSZYKI ul Piękna masz jedenaście restauracyjek do wyboru a obok Nowogrodzka i dom HGW i Politechnika i..... wokół kawałek starej nie zburzonej Warszawy.
John Wayne - 2017-12-26, 11:17

Przepraszam KOSZYKI to ul Koszykowa nie Piękna.