Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Hand made - ręczna robota - Fotel składany na bok

miklo75 - 2017-12-31, 12:44
Temat postu: Fotel składany na bok
Witam wszystkich
Kombinuję z układem siedzień i wychodzi mi, że potrzebuję jedynkę składaną na bok (tak żeby po złożniu było przejśccie do tyłu). Jak do tej pory ustaliłem, że taka występuję w t4 w drugim rzędzie - składane oparcie do siedziska i całość do boku, do kanapy podwójnej.
Czy ma ktoś pomysła od czego innego by pasowało, najlepiej z zagłówkiem i pasami?

Składam także wszystkim życzenia noworoczne, zdrowia, pomyślności i spełnienia marzeń.

Donat - 2017-12-31, 19:29

Pierwsza toyota previa siedzenia ostatniego rzędu
miklo75 - 2018-01-01, 14:51

Dzięki Donat Twoje zdrowie :pifko chodzi o te szerokie, prawe czy lewe się składa? Ze zdjęć mi wychodzi, że trzeci rząd jest 3 osobowy?

A swoją drogą faje są też przednie z podłokietnikami, prawdziwe kapitańskie, czy one przypadkiem się nie kręcą?

Donat - 2018-01-01, 18:24

Obracane są w drugim rzędzie. Tylne są trzy osobowe ale maja tylko dwa zagłówki i na jedną osobę są bardzo szerokie. Składają się i lewe i prawe Poza tym maja pełna regulacje oparcia aż do całkowitego rozłożenia na płask
miklo75 - 2018-01-01, 20:13

Powysyłałem dzisiaj kilka zapytań o ten fotel m.in o jego szerokość ale coś mi się zdaje, że będzie za szeroki. Mam miejsca 62 cm, nie jest mało ale skoro to trójka to musi mieć ponad 120 cm, tylko kwestia ile więcej, może będzie na styk.
Donat - 2018-01-02, 15:48

Niestety nie posiadam juz tego samochodu wiec wymiarow Ci nie podam
greg_31 - 2018-01-02, 16:04

Wydaje mi się, że ten fotel spełniłby Twoje oczekiwania, ale niestety może nie być tani ...

http://www.intap.com.pl/i.../taxi-obrotowe/

miklo75 - 2018-01-02, 21:12

Gregu dzięki, napisałem już do nich z zapytaniem o cenę. Szerokość jest ok, nawet ciut wąskie, jednak widzę wadę, że stopa od fotela jest po lewej stronie (patrząc od przodu) czyli po złożeniu fotel znajduje się akurat na przejściu. Może jest wersja ze stopą po drugiej stronie lub chociaż na środku fotela. Fajny patent, coś by nawet wystrugał hand made, ale to ostateczność, obiecałem rzeczoznawcy, że fotele będą oryginalne.
Piwko poleciało.

miklo75 - 2018-01-02, 21:16

Donat napisał/a:
Niestety nie posiadam juz tego samochodu wiec wymiarow Ci nie podam

Szerokość siedziska to 65 cm, jutro będę na warsztacie to dokładnie zmierzę ile mam miejsca ale coś czuję, że będą za duże.

riko - 2019-01-24, 16:19

Podobne fotele do taxi były montowane w zabudowach karetek, np w sprinterach jako fotel między przednimi a noszami.
orys - 2019-01-24, 21:41

Można czasem za grosze trafić demontowane z karetek czy minibusów na brytyjskim ebay - widziałem nawet po 19 funtów... Ale to nawet po złożeniu zajmuje trochę miejsca...

https://www.ebay.co.uk/it...NLWK:rk:16:pf:0

zWitek123 - 2019-01-25, 16:52

Takie składane fotele ostatniego rzędu były również w Hyundai Starex, z tym, że też nie były wąskie bo kanapa trzyosobowa składała się po połowie na boki.
W nowszych (może w starszych też) są składane drugiego rzędu - idealne dla Ciebie.

miklo75 - 2019-02-13, 17:21

Bardzo ładne te foteliki, jednak tak na szybko na Allegro troszkę mało.

Ja ostatecznie kupiłem od t4.

Jak by ktoś szukał to proponuję przeanalizować z terenówek ostatni rząd.