Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Sprzęt turystyczny i akcesoria - Uchwyt wew. garażu do roweru Inne rozwiązanie

Bronek - 2018-01-07, 19:40
Temat postu: Uchwyt wew. garażu do roweru Inne rozwiązanie
Ciekawe, można sobie zrobić
http://bike-holder.com

Socale - 2018-01-08, 10:09

Mi byłoby szkoda kubatury, mam co wozić. Rower ma niewdzięczne kształty.
MisioKRAK - 2018-01-08, 10:30

Rowery w garażu - to strata miejsca ale też duży zysk - lepiej autem się jeździ (obciążenie tylnej osi i długość), a rowery są bezpieczniejsze i czystsze.
Bronek - 2018-01-08, 10:48

Każdemu wg......
Kwestia jaki ma się garaż , ile osób i czy chce sie dodawać z 80 cm "po długości

Ten system ze swoimi ulepszeniami/kombinacjami pod dane rowery jest OK .

To tylko te "rozetki" na suficie i może kawałki rynienek na podłodze nawet doklejone dobrą taśmą 3d w miejscach styku kół ( Po 5cm wystarczy)

Wolał bym, by te "rozety były plastikowe , kwestia klekotania ????

Moim zdanie warto rozważyć , bo po wyjęciu rowerów , bagażnik nie innych pierdół .

patent do zrobienia samemu . :spoko

MisioKRAK napisał/a:
lepiej autem się jeździ (obciążenie tylnej osi i długość)

Nie za bardzo . I tak Ducato potrafi buksować przodem . To kwestia też poszczegółnych samochodów .

W moim 6 metrowym niestety startowałem na ogół z dwójki .

MisioKRAK - 2018-01-08, 11:12

Moje słowa że lepiej się jeździ (jak rowery w garażu)...to że auto jest krótsze (to co napisałeś) i mniej obciążona tylna oś (bardziej dociążona przednia), czyli przy przednim napędzie dużo lepiej a przy tylnym też nie gorzej bo mniej unosi przednie koła...
Andrzej 73 - 2018-01-08, 11:21

Dobrze to wygląda. Proste , a zarazem nie konfliktowe z innym zagospodarowaniem garażu.
:spoko

Bronek - 2018-01-08, 11:22

Ok. W tym sensie to racja . Ja zrozumiałem ,że w ogóle dociążenie tyłu to cud . :spoko

Powinno się rowery wozić jak kratę , na kangury z przodu :bigok

No i na rowerzystów .., Czyli bardziej w prawo :diabelski_usmiech

MisioKRAK - 2018-01-08, 12:30

Właśnie w tym roku jak załadowałem boks pod autem, boks pod łóżkiem (oba za tylną osią) i 4 rowery za kamperem to już czułem że ten przód nie jedzie tak "stabilnie" jak do tej pory... :(
krzlac - 2018-01-08, 13:18

W oryginale to koszt 100 EUR na jeden rower, ale "Adam Słodowy" ten kawałek rurki zrobi za kilkanaście złotych. Ja niestety garażu nie mam.
Bronek - 2018-01-08, 13:35

Wystarczy gdzieś znaleźć samo złącze, reszta to pikuś.

Tak myślę że nawet rozetka o drążka na wieszaki w szafie by się zdała. Wtedy tylko bardziej precyzyjnie trzeba by było naprowadzić rurkę stabilizującą :idea
I po ptokach.

MILUŚ - 2018-01-08, 20:03

A ja przed laty w garażu kampera zamontowałem dwa uchwyty rowerowe dachowe . W powiewach wozimy nawet cztery rowerki
krzlac - 2018-01-08, 20:25

Gumy z haczykami to przeżytek. Teraz stosuje się "der Fahrradhalter".
Bronek - 2018-01-08, 20:32

To się fajnie wstawia do garażu i po śliwkach za nieduże pieniądze
https://www.ebay.pl/itm/4...6.N36.S2.R1.TR1

RoWeRs - 2018-01-09, 00:39

Można pociętą dętkę zakładać na klamki hamulcowe i kierownice. Zblokowane hamulce trzymają znakomicie ;)
A na zdjęciu adapter by rowery nie obijały się o siebie.