Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Indywidualne - Propozycja dla emerytów i rencistów

piotr51 - 2018-01-09, 17:02
Temat postu: Propozycja dla emerytów i rencistów
Propozycja dla emerytów,rencistów, osób które mają wolny czas nie tylko w weekendy.
My możemy już jeździć przez cały rok,w każdy dzień tygodnia, gdy nie ma takiego ruchu na drodze jak w piątek czy niedzielę po południu.Przeważnie wszystkie zloty i spotkania odbywają się od piątku do niedzieli.A my możemy wyjechać np. we wtorek a wrócić w poniedziałek.Możemy spotykać się również gdy aktualnie jest ładna pogoda,nie musimy ustalać czy umawiać się dużo wcześniej. Jeżeli byłyby chętne osoby na takie spotkania na których byłaby zabawa,śmiech,gry
łowienie ryb i inne atrakcje to proszę o kontakt -mail,telefon lub na PW. Zorganizowałbym wtedy na wiosnę spotkanie,na którym domówilibyśmy wszystkie szczegóły.I to spotkanie na pewno rozpoczynało się od wtorku lub środy.
Jeszcze jedna propozycja,dla tych osób które mają na swojej posesji więcej miejsca niż tylko na swój kamper. Stworzylibyśmy wtedy taką bazę gdzie moglibyśmy się zatrzymać oczywiście po wcześniejszy uzgodnieniu. Np.mam ochotę jechać nad morze i jest takie miejsce,dzwonię
i uzgadniam czy jest możliwość przyjazdu w takim terminie. Np.ktoś ma ochotę odwiedzić Góry
Świętokrzyskie,dzwoni do mnie i uzgadniamy przyjazd.Wszystko to jest do omówienia na pierwszym spotkaniu emerytów i rencistów.

drwoy - 2018-01-09, 18:22

Fajna propozycja - Brawo.
rosomak - 2018-01-09, 18:42

....popieram pomysł, na dzisiaj piszę się na spotkanie u Ciebie, a nuż coś z tego wyjdzie ciekawego
info. też na pw. Pozdrawiam rosomak.

zibikruk - 2018-01-09, 18:48

Jestem za. :lol:
SZEJK - 2018-01-09, 21:12

Piszę się wszystkimi ręcami. :haha: :spoko
slawekmpt - 2018-01-09, 22:46

Pomysł super.
światowiec - 2018-01-09, 23:24

Fajny pomysł, popieramy i chętnie się przyłączymy :spoko
Kotek - 2018-01-10, 06:36

:brawo
Piotruś - 2018-01-10, 08:33

piotr51 napisał/a:
A my możemy wyjechać np. we wtorek a wrócić w poniedziałek.

No niema sprawidliwości :gwm A bez stypendium ZUS to też można? :spoko

Bazyli - 2018-01-10, 09:10

piotr51 napisał/a:
Propozycja dla emerytów,rencistów

a nieemerytowani renciści i nierenciściowani emeryci ? :-P

(pomysł bardzo fajny)

Bronek - 2018-01-10, 10:45

Bazyli napisał/a:
a nieemerytowani renciści i nierenciściowani emeryci ?

Mogą ale po kursie resuscytacji .
I to na nich spoczywa obowiązek ładowania defibrylatora :spoko

Edward - 2018-01-10, 11:08
Temat postu: propozycja dla emerytow
wydaje sie nawet dosc interesujace. A jak poza granicami Polski?
lepciak - 2018-01-10, 13:50

piotr51 - Propozycja dla emerytów, rencistów, osób które mają wolny czas nie tylko w weekendy.
Jestem za ale co zrobimy jak na nasze spotkania przybędą różnego rodzaju obiboki i nieroby którzy od urodzenia mają zawsze wolny czas?
piotr51 - Np. mam ochotę jechać nad morze i jest takie miejsce, dzwonię
I w końcu okazuje się, że piotr51 wylądował na ulubionym kempingu w Sopocie a za nim stoi kamperem Skorpion i z lepciakiem piją kawę o czym piotr51 dowiaduje się od swojej żony oczywiście po czasie.
Mieszkam w Gdańsku - Oliwie (400 m od katedry) i mam możliwość przyjęcia kampera na kilka dni. Lechista wjechał swoim IVECO i stwierdził, że jak on dał radę to inni też. Szczegóły do dogadania. Ponadto jest szansa zorganizowania kilkudniowego spotkania w Sasinie dla kilku załóg jednocześnie - około 3 km od latarni morskiej Stilo ale to raczej w okresie jesiennym z uwagi na wysyp grzybów.
Często przebywam poza miejscem zamieszkania więc uprzedni kontakt pożądany.
Na spotkanie organizacyjne myślę, że uda mi się z domu wyrwać.

Fordek - 2018-01-10, 17:13

Witam . Moja Pani idzie za dwa dni na emeryturę to może się załapię :?:
Wojciechu - 2018-01-10, 18:14

Od września i mnie przyjdzie się zmierzyć z nową rzeczywistością - wcześniejsza emerytura. Niestety musiałbym jeździć sam. Moja Marianna w pełnej sprawności zawodowej - fatalnie. ;) :spoko
jurekf - 2018-01-10, 18:43

Edward napisał

wydaje sie nawet dosc interesujace. A jak poza granicami Polski?)
Super sprawa tylko gdzie spotkać polskiego emeryta na spontaniczny wyjazd do Polski mam około 600 km.
Chętnie bym zapoznał emeryta z NRW Zagłębia Rury
:spoko

lepciak - 2018-01-10, 19:52

Zapomniałem zaproponować opracowanie specjalnej plakietki Camper Team - Emeryt oodpowiednio dużej aby inny emeryt mógł bez problemu odczytać z kim ma do czynienia oraz kapelusza tak skonstruowanego aby jednakowo dobrze trzymał się na łysej jak i zarośniętej głowie bo nie mam pojęcia czy Corega Taps podoła takiemu zadaniu.
Edward - 2018-01-10, 19:52

Widzisz Lechu warto byc cierpliwym.
kubryk1 - 2018-01-11, 11:20

Ja też bym się pisał do takiego klubu emeryta - jeśli zdrowie pozwoli a z tym ostatnio nie najlepiej. W nocy nawet musiałem zaprosić pogotowie i ku memu zdziwieniu przyjechali bardzo szybko. Czyli jeszcze służba zdrowia cała nie umarła!
Blues mobil - 2018-01-31, 21:21

:spoko :dziadek:
zbyszekwoj - 2018-01-31, 21:38

kubryk1 napisał/a:
W nocy nawet musiałem zaprosić pogotowie

W Łodzi to ponoć ryzyko. :rip

szadkowski - 2018-01-31, 22:07

jurekf, Chętnie bym zapoznał emeryta z NRW Zagłębia Rury
No to znalazles z Hagen moze sie kiedys spotkamy.. :spoko

Endi - 2018-01-31, 22:20

szadkowski napisał/a:
...No to znalazles z Hagen moze sie kiedys spotkamy.. :spoko

Jurekf może "chwilowo nie słyszeć " ;) na początku lutego planuje wejście na Pico del Teide... :spoko

piotr51 - 2018-02-12, 12:27

Tak jak już pisałem na początku, organizuję pierwsze spotkanie Emerytów i Rencistów (E i R ). Chciałbym tylko się dowiedzieć ile osób byłoby chętnych czy będzie to większe spotkanie, czy bardziej kameralne. Ot tego zależy w którym miejscu mogło by się odbyć. Termin spotkania będzie uzależniony od pogody, jak tylko będą sprzyjające warunki pogodowe powiadomię o nim dwa tygodnie wcześniej. Myślę że może to być marzec lub kwiecień.
Otwieram listę chętnych na pierwsze spotkanie E i R :

1. piotr51

Brat - 2018-02-12, 13:19

To jeszcze powiedz, jaki masz pomysł na zapełnienie czasu na spotkaniu. Bo jeśli tylko, żeby się spotkać/poznać i parę flaszek opróżnić ... ale pewnie i na taki program znajdą się chętni ;)
A Kielecczyzna - piękna !

John Wayne - 2018-02-12, 13:22
Temat postu: Emeryci.
John Wayne zgłasza chęć uczestnictwa o ile termin nie będzie kolidował.

ps. prośba o centralne miejsce o ile to możliwe.

majmarek - 2018-02-12, 14:55

Proszę dopisać;
Kazio
majmarek
A jeśli ktoś z emerytów chce za granicę lub do Maroka to polecamy się za przewodnika. Lekarza i kucharza już mamy. Mile widziani mechanik samochodowy, elektryk i inni pożyteczni w podróży
Mm

SlawekEwa - 2018-02-12, 15:01

Brat napisał/a:
To jeszcze powiedz, jaki masz pomysł na zapełnienie czasu na spotkaniu

To Ty już sam czasu nie umiesz sobie zapełnić :bajer musi być program, przemówienie powitalne i godzinowa rozpiska zajęć ? :haha:

Bronek - 2018-02-12, 15:31

Oprócz zakupu kijków od wilków i chuliganów

Może coś w tym rodzaju?

jurekf - 2018-02-22, 11:52

.(Chętnie bym zapoznał emeryta z NRW Zagłębia Rury 
No to znalazles z Hagen moze sie kiedys spotkamy.. 

)

Wysłałem na prywatną wiadomość kontaktowy nr.tel
Pozdrawiam :spoko
Jerzy

Nie wiem czy otrzymałeś?

Barbara i Zbigniew Muzyk - 2018-02-22, 18:00

Fajna sprawa,u mnie też by się zmieściło pod lasem kilka kamperów,gdyby nie mały problem :?: pół roku kamperowania to drugie pół musimy pracować w domu,ogrodzie,lesie,poprawić to i owo w kamperze, pobyc z rodzina no i ja z kolezankami :oops: a potem znowu wyjazd :haha: ps. jak piszą Kubryki- ja też się pochorowałam i jeszcze nie znaleziona została przyczyna :calujeraczki
BoPiotr - 2018-02-28, 22:54

Otwieram listę chętnych na pierwsze spotkanie E i R :

1. piotr51
2. buziak1950

jestem47 - 2018-05-12, 20:10

No i zabrakło emerytów. A ja już 3 tygodnie w Polsce
fslawek1 - 2018-05-27, 10:38

Za długa ta lista nie jest :wyszczerzony: , ale i ja bym się dopisał do takiego spotkania :spoko
Zdrowia nie ma , ale chęci są zawsze :haha:

Cyryl - 2021-06-17, 14:38

mamy zloty i spotkania między znajomymi.

różnica między nimi polega na tym, że na spotkaniach znajomych spotykasz tylko tych, których chcesz, natomiast na zlotach również tych, których chcesz mniej.

JanusS - 2021-06-20, 15:22

Super sprawa! Szczególnie dla kogoś "świeżego"! Się piszę na każde takie spotkanie. Nawet tylko po to by (jak ktoś wcześniej napisał) się ... spotkać. Chętnie poznam bardziej doświadczonych kolegów "emerytów" z którymi można by gdzieś w jakieś ciekawe miejsca pojechać!!! Ale sądząc po prawie dwuletniej przerwie we wpisach - propozycja umarła w przedbiegach! Szkoda!
John Wayne - 2021-06-20, 18:47

Pandemia bardzo przeszkodziła szczególnie seniorom ale dziś piszę się na takie spotkanie.
krzysieks - 2021-06-20, 21:04

Dla starszych camperowych ,, dinozaurów,, będzie organizowany 17-19 września w Bałtowie zlot którego gośćmi specjalnymi będzie Wolna Grupa Bukowina.
Zapraszam :spoko :spoko

John Wayne - 2021-06-21, 08:26

Już się zapisałem. :spoko
Cyryl - 2021-06-21, 14:23

John Wayne napisał/a:
Pandemia bardzo przeszkodziła szczególnie seniorom ale dziś piszę się na takie spotkanie.

nam pandemia pomogła, bo jeździliśmy cały czas, a pojazdów na drogach i w lasach nie było wcale.

JanusS - 2021-06-21, 21:50

NA koncercie tej grupy byłem kilka ładnych lat temu ale do dziś pamiętam. Gdzie się zapisać???
Poza tym dopisuję się do listy chętnych na spotkanie:
1. piotr51
2. buziak1950
3. JanusS

SlawekEwa - 2021-06-21, 21:52

Cytat:
Gdzie się zapisać???

Tu https://www.camperteam.pl...pic.php?t=37305

zbyszekwoj - 2021-06-22, 09:45

Po ostatnim zlocie LubCamp nad J.Białym stwierdziłem,ze chyba juz się na zloty nie nadaję, nie wytrzymuje tempa. :pifko2 :haha:
Banan - 2021-06-22, 10:02

Zbyniu, treningi zawsze są bardziej wyczerpujące, na Mistrzostwach Polski dasz radę :box
:haha:

StasioiJola - 2021-06-22, 11:59

Bananku - a myślisz że będą to mistrzostwa weteranów??? :diabelski_usmiech
To trzeba ostro potrenować!! :ok :roll: Coby nie odpaść w przedbiegach :bajer

Juz się cieszę na spotkanie z Wami!! :spoko

Banan - 2021-06-22, 12:15

Stasiu, nie strasz Zbyszka... bo jeszcze nie przyjedzie :diabelski_usmiech
:haha:
StasioiJola napisał/a:
Juz się cieszę na spotkanie z Wami!!

Ze wzajemnością :bigok
:spoko