|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - panel elektryczny D-5750 Manden w zabudowie Burstner
bartxt1 - 2018-01-16, 19:27 Temat postu: panel elektryczny D-5750 Manden w zabudowie Burstner Witam . Posiadam zabudowe Burnster z takim oto panelem
Generalnie wiekszosc funkcji na nim jest dla mnie zrozumiała lecz nie wszystko działa.
- nie mam odczytu temp zewnetrznej
-nie pokazuje mi sie poziom wody pitnej i szarej
jak to naprawić?
Co do tego przycisku to ponoc jest to funkcja przeciwzamrożeniowa wody w zbiornikach . która ponoć aktywować mozna przy temp bliskiej 0st/C. Nie działa mi to w ogole w sensie nie zapala sie kontrolka.
Czy ktos z sznownych kolegów móglby minie oswiecic w tej i poprzednich kwestiach
Z góry Dziękuję
lepciak - 2018-01-18, 17:28 Temat postu: Re: panel elektryczny D-5750 Manden w zabudowie Burstner
bartxt1 napisał/a: | Witam . Posiadam zabudowę Burnster z takim oto panelem
- nie mam odczytu temp zewnętrznej
-nie pokazuje mi się poziom wody pitnej i szarej
jak to naprawić?
Co do tego przycisku ponoć jest to funkcja przeciw zamrożeniowa wody w zbiornikach . która ponoć aktywować można przy temp bliskiej 0st/C. Nie działa mi to w ogóle w sensie nie zapala się kontrolka.
Czy ktoś z szanownych kolegów mógłby mnie oświecić w tej i poprzednich kwestiach
Z góry Dziękuję | Też nie mam odczytu tej temperatury. Ktoś opisywał w którym miejscu czujnik temperatury się znajduje - musisz poszperać. Odczyty poziomów wody mam sprawne więc to temat nie dla mnie. Świstak poruszał kiedyś ten problem więc szukaj u niego. Przycisku przeciw zamrożeniowego nie mam więc też nie drążyłem tematu.
Burtsner jest niedaleko Poznania - skontaktuj się z nimi, może coś pomogą lub doradzą. Może mają schematy.
dominik - 2018-01-18, 20:33
Czujnik temperatury miałem pod podłogą przy tylnym prawym kole.
MILUŚ - 2018-01-18, 22:27
A ja mam pod drzwiami wejściowymi .........podobno .........bo nie znalazłem
@ndrzej - 2018-01-19, 20:08
W moim kamperze czujnik temperatury zewnętrznej jest umiejscowiony na belce ALKO po przeciwnej stronie wejścia do kampera. Ponieważ również nie wskazywał temperatury, w ubiegłym roku wymieniłem go dzięki podpowiedzi naszego kolegi antwada na zakupiony tutaj
Jak dotąd doskonale się spisuje dokładnie wskazując temperaturę zewnętrzną.
Co do innych wskaźników, nie wypowiadam się, bo działają normalnie...
|
|