| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Fotele obrotowe boxer 2010
kwlp - 2018-01-22, 00:13 Temat postu: Fotele obrotowe boxer 2010 Witam,
Potrzebuję trochę naładować się wiedzą odnośnie przeróbki ( ciągle mi mało, a już boli mnie głowa ) Mianowicie posiadam boxera z 2010 roku i na początek chcę kupić, przerobić fotele tak aby były dwa z przodu obrotowe i ławeczka podwójna w tyle.
Jakie fotele polecanie wstawić ( może być z przeróbką ), mogą być od innego pojazdu, ważne aby miały chociaż jeden podłokietnik i oczywiście obrotowe. I tak będę robił nową tapicerkę. ale nie mogę zdecydować się jakie szukać. Nie ukrywam że nie chcę wydać na nie sporego budżetu, jaki został przewidziany na cały projekt
Myślałem na zakupem fotela pasażera fabrycznego, lub od anglika, ale ceny tych foteli to jakiś kosmos. do tego obrotnice i robi się naprawdę drogo. A nie jest to jakiś luksus jeżeli chodzi o wygodę. Dlatego skoro mam i tak obszywać to pomyslałem o innych modelach.
daro35 - 2018-01-22, 00:19
Popatrz na fotele od citroena c8,tam są obrotnice i podłokietniki,ja obrotnice z tych foteli wykorzystałem do t4.
kwlp - 2018-01-22, 00:58
własnie w tym momencie patrzę na fotele od peugeot 807 c8. Wydają mi się takie same. normalnie jakbyś czytał w myślach. ciekawa opcja. może będą jeszcze jakieś propozycje.
onionskin - 2018-01-22, 09:03
Takie same- bo C8, 807, Fiat Ulysse i Lancia Phedra ozdóbkami się tylko różnią.
kwlp - 2018-01-28, 23:17
ok udało mi się kupić fotele od sharana/galaxy. Obrotowe wygodne, do niewielkiej przeróbki szyny, mocowanie . Najlepsza była cena 50 zł. za komplet 2szt,
KASZUB - 2018-01-28, 23:26
Kurcze tanio kupiles. Ja kupilem dwa z przodu i dwa do tylu zamiast lawki.Bo chcialem zeby i pasazerowie mieli wygodnie i pelna regulacje za chyba 500zl. Na poczatku wydawaly mi sie za twarde I nie wygodne ale jak troche pojezdzilem okazaly sie calkiem spoko. Te z tylu nawet wygodniejsze...No I nie musze zmieniac tapiceki bo sa calkiem ladne.A brak zmiany to wiecej biletow nbp w kieszeni...Pomysl czy tez tak nie zrobic. Choc dwa pojedyncze sa troszke szersze niz lawka podwojna ale jak narazie nie skonczylem budowy swojej I nie wiem jakie sa plusy I minusy...
zbyszekwoj - 2018-01-29, 13:27
| kwlp napisał/a: | ok udało mi się kupić fotele od sharana/galaxy. Obrotowe wygodne, do niewielkiej przeróbki szyny, mocowanie . Najlepsza była cena 50 zł. za komplet 2szt, |
Też takie kiedyś kupiłem za 2 stówki, a ludzie poszukuja samej obrotnicy za kilka stów i maja z tym problem.
ZEUS - 2018-01-29, 13:48
| zbyszekwoj napisał/a: | | ludzie poszukuja samej obrotnicy za kilka stów i maja z tym problem. |
oj tam, oj tam... zaraz problem ...
wg mnie problemem jest brak zdecydowania w podjęciu decyzji ...
no chyba, że brak obrotnicy to tylko problem wyimmaginowany
(janwil pzdr.)
Donat - 2018-01-29, 17:33
Ja za komplet siedzen od espaca zaplacilem 100 zl (sześć szt) w stacji demontażu pojazdiw
jarko_66 - 2018-01-29, 19:16
| kwlp napisał/a: | | fotele od sharana/galaxy. Obrotowe wygodne, do niewielkiej przeróbki szyny, mocowanie | Takie same montowałem. Pod fotel pasażera trzeba wyspawać stojak ,i odpowiednio go wyprofilować ,aby nie fikać nogami po obróceniu , oraz nie spadać jadąc do przodu. Fotel kierowcy jest oki jeżeli masz minimum 180 cm wzrostu. Jeżeli jesteś niższy musisz opuścić stojak , bo po prostu nie sięgniesz nogami do pedałów.
amples - 2018-01-29, 19:30
| kwlp napisał/a: | | Najlepsza była cena 50 zł. za komplet 2szt |
| Donat napisał/a: | | od espaca zaplacilem 100 zl (sześć szt) |
Jakoś nie miałem szczęścia znaleźć tak tanio ,
Ja też tak chcę , namiary , adresy , nr konta , nr. butów .
piotr1 - 2018-01-29, 22:47
Ja kupiłem z galaxy po stówce z obrotnicą w ładnym stanie.
KASZUB - 2018-01-30, 00:51
Nie wiedziałem, że te od Galaxy takie popularne... Mi zależało żeby przód i tył miał tą samą tapicerkę. Po to żeby nie obszywac jeszcze dodatkowo. I się udało. Problem a tym tylko, że obracają się w stronę drzwi. Nie wiem czy tylko angole tak mają czy wszystkie z Galaxy?
jarko_66 - 2018-01-30, 17:01
| KASZUB napisał/a: | | Problem a tym tylko, że obracają się w stronę drzwi | To nie jest problem , musisz wyciąć ogranicznik i będą się obracały w obie strony ( poparz na pewno znajdziesz) . A obracają się w kierunku drzwi ponieważ mają ułatwić wsiadanie i wysiadanie , a nie jak w kamperze biesiadowanie
KASZUB - 2018-01-30, 17:17
A widzisz... Tego nie wiedziałem. Dobrze, że piszesz. Za takie info daje pifko. Bo mnie to strasznie wkur...ło.
jarko_66 - 2018-01-30, 17:33
Z tyłu obrotnicy lub fotela będzie taka wypustka wymiarami może 1 cm x1 cm , może nawet mniejsza. trzeba to uciąć lub zeszlifować i po sprawie. Najlepiej wymontować fotel i odwrócić obrotnicą do góry będzie wygodnie.Już nie pamiętam czy ten ogranicznik jest na fotelu czy na obrotnicy , ale na pewno znajdziesz.
|
|