| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Indywidualne - Wakacje 2018 - plany wyjazdów.
Roberto - 2018-01-22, 10:22 Temat postu: Wakacje 2018 - plany wyjazdów. Siemka
Nowy rok - nowe plany...
Wzorem lat ubiegłych zakładam temat związany z planami wakacyjnymi.
Tak jak poprzednio liczę, że Wasze wpisy tu umieszczane będą inspiracją dla innych
Oczywiście nie muszą to być terminy dokładnie wakacyjne.
Liczą się propozycje tras...
Roberto - 2018-01-22, 10:26
U nas plany zmieniają się jak w kalejdoskopie
Wiemy, że na pewno będzie to lipiec. Minimum 3 tygodnie. Jak się uda to może nawet 4
Pierwotnie miał to być objazd Bałkanów - trasa tranzytowa przez Słowację i Węgry; plaże Rumunii i Bułgarii; następnie kawałek Turcji, Grecji i Macedonii; przejazd przez północną Albanię; odpoczynek na plażach Czarnogóry, a na koniec Bośnia i Hercegowina, po czym powrót do domku...
Później padła mega ciekawa propozycja zwiedzenia St. Petersburga.
Przy okazji miały być kraje nadbałtyckie, Kaliningrad i Moskwa.
Niestety na dzień dzisiejszy wiemy, że przy wielokrotnym przekraczaniu granicy rosyjskiej ceny wiz powalają na kolana, a dodatkowo wszyscy zapowiadają podwyżki cen "wszystkiego" z okazji piłkarskiego mundialu. W Moskwie i Petersburgu zawsze są kolejki do popularnych atrakcji turystycznych - teraz pewnie będą jeszcze dłuższe...
Dlatego Litwę, Łotwę, Estonię i Finlandię chcemy odwiedzić w długi weekend majowy
Powraca zatem pierwotny pomysł:
Chcielibyśmy przejechać Transfogarską lub Transalpinę (a może obie), poopalać się w okolicach Słonecznego Brzegu, zwiedzić Stambuł i ruiny Troi, wrócić do ukochanego Ohrydu, zobaczyć kanion rzeki Matka, ponownie zwiedzić Kotor (tym razem wspiąć się na mury) i odpocząć na plażach Czarnogóry, na koniec zwiedzić Mostar i Sarajewo.
Jak zwykle: odpoczynek, rowerki, odrobina "plażingu" i trochę zwiedzania
Może jednak inny kierunek Może powrót do Włoch - wszak nie byliśmy tam 7 lat...
A może ktoś zaproponuje coś innego, ciekawszego...
Może jakieś interesujące miejsca (warte odwiedzenia) na naszej trasie
wędrowiec - 2018-01-22, 11:46
No to pewnie się spotkamy. Na majówkę jedziemy w trzy kampery do Estonii.
Natomiast na początku lipca Rumunia i Mołdawia z wizytą w Odessie.
Jestem prawie pewny, że będzie wspólne .
drwoy - 2018-01-22, 11:52 Temat postu: Bałkany A może ktoś się wybiera na Bałkany - kwiecień?
andi at - 2018-01-22, 13:12
Jak pogoda dopisze to start w czwartek do Zakopane i skoki
slawwoj - 2018-01-22, 15:45
A mi się marzy żeby "dokończyć" Austrię. Zobaczyć swistaki na Grossglocknerstrasse. A po drodze odwiedzić Swistaczki na Górnym Śląsku.
ZEUS - 2018-01-22, 16:03
marzenia trzeba realizować kiedy startujesz?
slawwoj - 2018-01-22, 16:11
Zeus a jeszcze Estonia! A wcześniej ten zlot co na Fb. Organizatorzy chyba nie chcą o tym informować na CT. Z wiadomych względów Raz poinformowali
Flag - 2018-01-22, 16:27
dla mnie w lecie TYLKO najdalsza północ, LOFOTY, Nordkapp, Laponia
ZEUS - 2018-01-22, 17:17
- po pierwsze to nie odpowiedziałeś na pytanie (ale Ty chyba tak masz... ogłosiłeś casting na kota a jak zadałem konkretne pytanie to też zrobiłeś unik... )
- po drugie:
| slawwoj napisał/a: | | A wcześniej ten zlot co na Fb. Organizatorzy chyba nie chcą o tym informować na CT |
kto jest w grupie (jeśli to samo mamy na myśli) to ma dostęp do informacji... Ty również i oczekuję, że przybędziesz...
- po trzecie to: wiadomo coś więcej o Estonii?
slawwoj - 2018-01-22, 17:42
Po pierwsze termin na wodzie pisany
Po drugie to nie ten zlot
Po trzecie będziesz pierwszym jak będę coś wiedzial
slawwoj - 2018-01-22, 17:47
Po pierwsze termin na wodzie pisany
Po drugie to nie ten zlot
Po trzecie będziesz pierwszym jak będę coś wiedzial
Comsio - 2018-01-22, 18:57
Jest w planach Portugalia ,Maroko 3 tygodnie w Lipcu.
Jak zwykle okaże się w praniu.
slawwoj - 2018-01-22, 19:02
| Comsio napisał/a: | Jest w planach Portugalia ,Maroko 3 tygodnie w Lipcu.
Jak zwykle okaże się w praniu. |
Ambitnie!
Ale co tam tobie doba jazdy i będziesz na miejscu. Ja bym jechał 3 dni do Portugalii.
MILUŚ - 2018-01-22, 19:10
| slawwoj napisał/a: | | ........ A po drodze odwiedzić Swistaczki na Górnym Śląsku. |
Świstak jest......z Dolnego Śląska
slawwoj - 2018-01-22, 19:16
| MILUŚ napisał/a: | | slawwoj napisał/a: | | ........ A po drodze odwiedzić Swistaczki na Górnym Śląsku. |
Świstak jest......z Dolnego Śląska |
Jak w końcu dotrę to będę wiedział jaki to Śląsk
A Wodzisław Śląski to jaki to Śląsk? Bo tam byłem. Zobaczyłem prawdziwą kopalnie tj. urządzenia na powierzchni i familoki. Podobał mi się ten klimat.
Polecam wszystkim na wyjazd.
MILUŚ - 2018-01-22, 19:18
| slawwoj napisał/a: | ............ Podobał mi się ten klimat.
Polecam wszystkim na wyjazd. |
Ale mieszkać byś nie chciał ........uwierz mi
slawwoj - 2018-01-22, 19:30
Hmm tam gdzie byłem to z tarasu domu widoczne były stada sarn. A gmina dzięki kopalni bogata. Wszędzie dojazd asfaltem, uzbrojenie, wspieranie inicjatyw lokalnych, sportów.
U mnie za wywóz g.. szambiara bierze 240zl za miesiąc
MILUŚ - 2018-01-22, 19:35
A wracającdo sedna tematu to my przełom sierpnia/wrzesnia Grecja . A na majówkę na rowerki wzdłuż Elby od Pirny do Drezna
slawwoj - 2018-01-22, 19:40
Wyspa Elba jest piękna. Dużo mniej ludzi niż we Włoszech. Oczywiście nie jest tanio.
Ale jak chcesz rowerem z Elby do Drezna w Niemczech dojechać ?
MILUŚ - 2018-01-22, 20:49
| slawwoj napisał/a: | Wyspa Elba jest piękna. Dużo mniej ludzi niż we Włoszech. Oczywiście nie jest tanio.
Ale jak chcesz rowerem z Elby do Drezna w Niemczech dojechać ? |
Jaja se robisz
Elba to..........Łaba ; rzeka miedzy m.in.: Pirną a Dreznem
Roberto - 2018-01-22, 21:07
| MILUŚ napisał/a: | A na majówkę na rowerki wzdłuż Elby od Pirny do Drezna |
A to ciekawostka. Właśnie odrobinkę o tej trasie poczytałem w necie.
Piękne widoki
Jak kiedyś trafię w tamte strony nie omieszkam skorzystać
slawwoj - 2018-01-22, 21:15
| MILUŚ napisał/a: | | slawwoj napisał/a: | Wyspa Elba jest piękna. Dużo mniej ludzi niż we Włoszech. Oczywiście nie jest tanio.
Ale jak chcesz rowerem z Elby do Drezna w Niemczech dojechać ? |
Jaja se robisz
Elba to..........Łaba ; rzeka miedzy m.in.: Pirną a Dreznem |
A Elbe!
Wybacz, niemieckiego to ja uczyłem się na Czetyrech takinkistach i sabakie
pagand - 2018-01-22, 21:31
| MILUŚ napisał/a: | A wracającdo sedna tematu to my przełom sierpnia/wrzesnia Grecja . A na majówkę na rowerki wzdłuż Elby od Pirny do Drezna |
Miluś, 29 kwietnia wzdłuż Elby/Łaby rozgrywany jest maraton. Będzie sporo biegaczy i trasy pozamykane. Weź to pod uwagę przy planowaniu majówki.
MILUŚ - 2018-01-22, 21:34
| pagand napisał/a: | ..............
Miluś, 29 kwietnia wzdłuż Elby/Łaby rozgrywany jest maraton. Będzie sporo biegaczy i trasy pozamykane. Weź to pod uwagę przy planowaniu majówki. |
Dzięki za info . Wiesz czy tylko 29 kwietnia czy wcześniej/później również ? Na jakiej trasie ?
krzlac - 2018-01-22, 21:42
| Roberto napisał/a: | Właśnie odrobinkę o tej trasie poczytałem w necie.
Piękne widoki Jak kiedyś trafię w tamte strony nie omieszkam skorzystać |
To Szwajcaria Saksońska. POLECAM.
Tu jest o maratonie.
pagand - 2018-01-22, 21:44
| MILUŚ napisał/a: | | pagand napisał/a: | ..............
Miluś, 29 kwietnia wzdłuż Elby/Łaby rozgrywany jest maraton. Będzie sporo biegaczy i trasy pozamykane. Weź to pod uwagę przy planowaniu majówki. |
Dzięki za info . Wiesz czy tylko 29 kwietnia czy wcześniej/później również ? Na jakiej trasie ? |
Miluś...http://www.oberelbe-marathon.de/
MILUŚ - 2018-01-22, 21:46
| krzlac napisał/a: | ............
Szwajcaria Saksońska. POLECAM. |
Ja też ; tylko problem z postojem ..........dłużej
Prasiu - 2018-01-24, 20:48
W tym roku, w sierpniu chcemy w końcu zrealizować Norwegie. Syn będzię miał już 7miesięcy, więc najwyższy czas na pierwsze wakacje caravaningowe
KACPERKI 2 - 2018-01-24, 21:39
Plan na 2018 to Grecja.
Termin: ostatnie dni sierpnia do ok. 22 września.
Dojazd do CHR na jeden strzał a potem już wypoczynkowo i głównie plażowo.
Zwiedzanie najważniejszych miejsc.
Powrót z rejonu Burgas już też raczej bez ociągania.
Chętnie w większości na dziko ale kemping nas też nie przeraża.
Prędkość przelotowa 110-120. Na miejscu to już wiadomo...
Załoga 2+1 ( 40+ i "dziecko" 14 lat ) otwarci na towarzystwo
wędrowiec - 2018-01-24, 21:48
Jurek121175 - 2018-01-25, 11:46
Nam nie udała się Rumunia w zeszłym roku, więc w tym na początku sierpnia w tamtym kierunku nas kamperek zawiezie
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2018-01-25, 12:04
Szkoda,że tylko wakacje a nie np.jesień tak jak my planujemy
Jurek121175 - 2018-01-25, 12:21
Mamy dzieciaki szkolne, więc tyko okres wakacyjny wchodzi w grę
andi at - 2018-01-25, 12:58
| Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | Szkoda,że tylko wakacje a nie np.jesień tak jak my planujemy |
Tez planujemy jesień ,ale gdzie sami jeszcze nie wiemy
koko - 2018-01-25, 20:52
Ja mam od listopada rezerwację na camping Mazaron w Hiszpani
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2018-01-25, 21:30
| koko napisał/a: | | Ja mam od listopada rezerwację na camping Mazaron w Hiszpani | nie wiem gdzie ten kemping,ale ani jednego nie widzieliśmy nad samym morzem,no może ten w
la Manga z ogromną ilością kamperow . My nad sama woda, przy prysznicu do nóg ,bo część Hiszpanii nie ma prysznicy górnych tylko do nóg. 3,5 miesiąca i nikt nam nie zwrócil uwagi że nie wolno w danym miejscu stać. jak zdrowie pozwoli to my mamy piękne plany,2 największe wyspy morza środziemnego
koko - 2018-01-26, 08:48
Dla ciebie Basiu
www.playamazarron.com
krzlac - 2018-01-26, 17:44
| koko napisał/a: | | Dla ciebie Basiu |
Pozwoliłem sobie też zajrzeć. Kameralny grajdołek nad morzem to nie jest.
Mirekl61 - 2018-01-26, 18:29
Barbara i Zbigniew Muzyk,
Na jednej wyspie będziemy. A druga to?
MAWI - 2018-01-26, 19:31
My już w prawdzie po tygodniowym styczniowym turne po wybrzeżu . Od Krynicy po Kołobrzeg.
A w połowie maja Chorwacja .I tak potem w czerwcu również Ch. ylko na innej wyspie . Na przełomie lipca i sierpnia dla odmiany również Ch. ale znów inne miejsce. Za każdym razem inną drogą i z innymi atrakcjami .
koko - 2018-01-26, 20:11
od 20-05 do21-06 Zaton
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2018-01-26, 20:52
ale dalej nie pisze jakie miasteczko,koło Pensikoli,Almeria,Toremoliinos,Calida nic mi to nie mowi,jak popatrze na mape to nie ma szczegółów z nazwami kempingów.Troche miejsc znamy może mi się uda skończyć relacje z Hiszpanii :kawka:Koko ale jestem gapa przecież w Murcji nie dało się zatrzymać no i nie zbaczyliśmy przepięknej katedry.Niedaleko w ELX park palmowy.tereny pomarańczy no i laguna La Manga,gdzie pisałam o tym cempingu.to nie nasze klimaty,nie cierpie tłumów ,i molochów na 500 kamperów.Wy lubicie i tak trzymać
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2018-01-26, 20:54
| Mirekl61 napisał/a: | A druga to?
| na razie tajemnica,jeszcze do wyjazdu daleko
zbyszekwoj - 2018-01-26, 21:03
| Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | | Mirekl61 napisał/a: | A druga to?
| na razie tajemnica,jeszcze do wyjazdu daleko |
Sycylia.
ZEUS - 2018-01-26, 21:08
| zbyszekwoj napisał/a: | | Sycylia |
kiedy?
Skwarek - 2018-02-02, 21:03
A mój pierwszy plan na 2018 to za tydzień do Grecji, tak na trzy tygodnie . Właśnie się szykuję Już zaczynam znosić różne graty do auta.
Już przebieram nogami.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2018-02-02, 23:32
| Skwarek napisał/a: | | Już przebieram nogami. | to jakas relacja bedzie
Peloponez też my niezależnie od miejsca, ale dopiero w październiku.Musimy trochę pomieszkać ,na razie czytam,czytam .A w 2017 wyjechaliśmy kierunek Hiszpania 5 lutego i było bardzo ok Barbara
Skwarek - 2018-02-03, 08:54
No tak, o relację się postaram.
W Grecji to wszystko jedno gdzie, bo wstyd się przyznać jeszcze tam nie byłem, więc pewnie Peloponez.
Zawsze w wyborze miejsca zimowej wyprawy zwyciężał półwysep apeniński i iberyjski. Mam je zwiedzone kamperem wielokrotnie.
Gdy sprawdzałem zimowe temperatury, to w Grecji nie było najcieplej.
No ale trzeba zaryzykować.
Teraz to i u nas nie ma mocnej zimy.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2018-02-03, 16:06
| Skwarek napisał/a: | | sprawdzałem zimowe temperatury, to w Grecji nie było najcieplej | ja od jakiegoś czasu sprawdzam całą europe południowa łącznie z wyspami,ale nie wyrobiłam sobie zdania gdzie cieplej.Teraz takie są anomalie pogodowe Peloponez jest nieduży i można się przemieszczać,zawsze cieplej gdzie nie ma wysokich gór.Nasza ukochana Grecja
Skwarek - 2018-02-03, 18:24
Niee to nie kwestia jakichś reguł, ale przed naszymi zimowymi wyjazdami była decyzja czy jedziemy na wschód do Grecji czy gdzieś indziej, tam gdzie cieplej i tak jakoś wychodziło
Teraz jedziemy bez względu na aurę.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2018-02-03, 19:47
Będzie dobrze w lutym 2015 wracając z Krety promem do Githio,pierwszy raz w życiu zobaczyliśmy kwitnące mimozy/w Andaluzji jest ich tysiące/,na łąkach płw.Mani kwitły piękne fioletowe dzwonki,puste przepiękne plaże nikt nikogo nie przeganiał, niemożliwe byście nie zakochali się w Grecji na przetrzymanie np.zimna macie jezioro i goraca rzeke koło Leonidasa w Thermopilach.Gorąca woda spływa do morza na wyspie Evia
slawwoj - 2018-02-03, 20:32
Barbara Ty powinnaś napisać przewodnik o Grecji dla kamperowcow. Parę złotych by wpadło.
Ja bym kupił.
ZEUS - 2018-02-03, 20:40
Przewodnik po Grecji (chętni):
1) sławwoj
2) ZEUS
3)...
Bim - 2018-02-03, 20:56
Basiu z tym przewodnikiem to może być pomysł.
Czemu nie sprzedać tej Twojej wiedzy poza forum .
Blog nie Twoje tematy.
Nalepki sponsorów na kamperze po takim wydaniu przewodnika gwarantowane ,trzeba by ogarnąć tylko jakiegoś skrybe co to do kupy zbierze
Jesteś kobietą medialną w rozmowie bystrą i elokwentną
Podejrzewam ,że kamera Cię polubi .
Może CT zalobbuję Cię do TV
Ech puściłem wodze fantazji się
Comsio - 2018-02-03, 21:35
Klimat się zmienia,kiedyś duzy śnieg to sypnelo pod Larise.i to wszystko.
Parę latek wstecz sypnęło pod Ateny,a następnie w juz Atenach.
Gdzie zawsze tylko padało.
Tak samo w TR sypnelo pod Edirne .
A za dwie zimy był już w Stambule,a w Damaszku było 3 cm ,tak ze i w Ammanie.9
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2018-02-03, 22:23
Zeus,Bim,Sławoj,oraz miłośnicy Grecji i Bałkan dziekuje. Niestety trochę mam latek,za mało przeboju,nawet żadnej naklejki na kamperze Myślę,ze w tej jesieni będzie to nasz 10 ty rok kamperowania.Na razie kamper odpoczywa wyrejestrowany,lista lekarzy duża,rehabilitacja czeka,oraz wiele spraw domowych.Moim jedynym blogiem jestcamperteam,nauczyłam się wiele,będe dalej pisać dzięki mojemu zięciowi ,Spaxsowi i wszystkim kolegom forumowym. Teraz storzyły się warunki do pisania na bieżąco/pomogli Robold i Mirek61/ moja refleksja -piękną mamy z Muzykiem starość. Kamperowanie pomimo różnych złych momentów jest najpiekniejszą rzeczą:!:Barbara
KASZUB - 2018-02-04, 00:12
Witaj Basia. Myślę, że dobrym i o wiele prostrzym byłoby może nie zarobkowo a czysto spolecznie(jeśli cię to interesuje i masz czas) zrobić opis gdzie co można wg ciebie zobaczyć. Jest bardzo dużo ludzi którzy nie maja pojęcia gdzie jechać i co oglądać. Gdzie jest fajnie, bezpiecznie, ładnie, klimatycznie itd itd. Może zrobić propozycje na wyjazdy Grecja w 7,14,21 dni? I nie tylko Grecja a też inne kraje! Lub kilka łączonych w jedną wyprawę. Bo są tacy np jak ja dzięcioły co pojęcia nie mają... A ty masz wiedzę, pasję i potrafisz pisać. Więc może spróbuj... O ile będzie Ci się chciało... A ja chętnie poczytam i skorzystam i będę Cię chwalił pod niebiosa
I gwarantuje Ci, że duuuuzo ludzi byłoby wdzięczny. Pozdrawiam.
Skwarek - 2018-02-04, 09:51
No No
To właśnie zainspirowany opisami Basi decyduję się tam jechać bez względu na porę roku.
Mirekl61 - 2018-02-04, 21:13
Do jesienno -zimowego spotkania na południowych trasach.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2018-02-04, 22:14
| Mirekl61 napisał/a: | Do jesienno -zimowego spotkania na południowych trasach. |
Mirek to dzięki tobie miedzy innymi pisałam jesienną relację na bieżąco ,ciężko mi będzie doczekać do jesieni,ale taka prawda. Do tego czasu jeszcze będziemy się zdzwaniać.Barbara
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2018-02-04, 22:27
KASZUB,pisze wszystko z moich tras na forum,pod Grecja,Włochy,Bałkany ,Hiszpania itd..Sama też czytam internet,przewodniki /Grecja 1000stron/,mapy,relacje kolegów.Wiem gdzie chce jechać,a na miejscu weryfikuje trase i miejsca.Tobie też radze :!:Za stara jestem na inne propozycje,ale dziekuje za pochwały.Cały czas mam do skończenia Hiszpania od 5 luty 2017.Pozdrawiam .Barbara Muzyk.Planujcie dalej wyjazdy na 2018.
OMEGA - 2018-02-04, 22:33
| Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | | Za stara jestem na inne propozycje, |
Ooooo,gdzie tam stara jeszcze w kwiecie wieku i dużo przed tobą.
ale z propozycji czasami warto skorzystać kiedy są interesujące.
Janwil - 2018-02-05, 05:58
| zbyszekwoj napisał/a: | | Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | | Mirekl61 napisał/a: | A druga to?
| na razie tajemnica,jeszcze do wyjazdu daleko |
Sycylia. |
Sycylia pierwsza a druga Sardynia.
Janwil - 2018-02-05, 06:10
| ZEUS napisał/a: | | zbyszekwoj napisał/a: | | Sycylia |
kiedy? |
pytasz czy wybierasz się?
Janwil - 2018-02-05, 06:15
| ZEUS napisał/a: | Przewodnik po Grecji (chętni):
1) sławwoj
2) ZEUS
3)...
|
1) sławwoj
2) ZEUS
3) Janwil
4)....
ZEUS - 2018-02-05, 09:13
| Janwil napisał/a: | | ZEUS napisał/a: | | zbyszekwoj napisał/a: | | Sycylia |
kiedy? |
pytasz czy wybierasz się? |
opcja jedną z wielu...
goliat135 - 2018-02-05, 21:31
1) sławwoj
2) ZEUS
3) Janwil
4) goliat135
5) .....
KASZUB - 2018-02-05, 22:31
1) sławwoj
2) ZEUS
3) Janwil
4) goliat135
5) KASZUB
6)....
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2018-02-05, 22:53
Hola,hola,nie róbcie j... sama cały dzień oglądam w internecie Krete i zachwycam się miejscami o których nie wiedziałam a byliśmy 2 razy po kilkadziesiąt dni.O co chodzi ,dzięki andi at zajrzałam na spokojnie na tripadvisor.com i odkryłam kopalnie informacji i fot z Krety.Ale można znaleźć o różnych krajach i miejscach.Jest to wspaniały ofocony przewodnik Polecan dzięki andi at
andi at - 2018-02-06, 08:09
| Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | Hola,hola,nie róbcie j... sama cały dzień oglądam w internecie Krete i zachwycam się miejscami o których nie wiedziałam a byliśmy 2 razy po kilkadziesiąt dni.O co chodzi ,dzięki andi at zajrzałam na spohojnie na tripadvisor.com i odkryłam kopalnie informacji i fot z Krety.Ale można znaleźć o różnych krajach i miejscach.Jest to wspaniały ofocony przewodnik Polecan dzięki andi at |
https://pl.tripadvisor.com/
Teraz musimy zaznaczyć atrakcje i dalej wpisujemy co chcemy zobaczyc
Jeszcze ciekawa jest mapka
https://pl.tripadvisor.com/Attractions-g189413-Activities-Crete.html#MAPVIEW
Też dalej wchodzimy na punkty i dalej na zdjęcia itd
slawwoj - 2018-02-06, 13:20
Dzięki Andi. Nie wiedziałem o takiej możliwości stworzenia mapy atrakcji np. całego kraju i ustawienia filtra. A z serwisu korzystam dość dużo.
Człowiek cały czas się uczy.
andi at - 2018-02-06, 13:32
Mapa wyświetla się przy atrakcjach i wystarczy ja otworzyć .Fajne to jest jak już gdzieś tam jesteś i nie wiesz co jest do zwiedzania .W 15 mim . wiesz co gdzie jest i czy warto tam jechać .
slawwoj - 2018-02-06, 15:47
Dotąd wrzucałem miejscowość. Teraz jest widać więcej. Jak na mapie turystycznej.
eler1 - 2018-02-06, 17:39
| andi at napisał/a: | | Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | Hola,hola,nie róbcie j... sama cały dzień oglądam w internecie Krete i zachwycam się miejscami o których nie wiedziałam a byliśmy 2 razy po kilkadziesiąt dni.O co chodzi ,dzięki andi at zajrzałam na spohojnie na tripadvisor.com i odkryłam kopalnie informacji i fot z Krety.Ale można znaleźć o różnych krajach i miejscach.Jest to wspaniały ofocony przewodnik Polecan dzięki andi at |
https://pl.tripadvisor.com/
Teraz musimy zaznaczyć atrakcje i dalej wpisujemy co chcemy zobaczyc
Jeszcze ciekawa jest mapka
https://pl.tripadvisor.com/Attractions-g189413-Activities-Crete.html#MAPVIEW
Też dalej wchodzimy na punkty i dalej na zdjęcia itd |
Bardzo fajna stronka A może jest wersja mobilna na androida ?
Mirekl61 - 2018-02-06, 17:43
ZEUS - 2018-02-06, 17:45
| eler1 napisał/a: | | A może jest wersja mobilna na androida ? |
jest... a jakże
eler1 - 2018-06-21, 08:37
Odświeżam temat jak plany wakacyjne ?
Nam się pozmieniało miała być Grecja ,a za chwilę ruszamy w kierunku Hiszpanii może Portugalia po drodze jakiś park rozrywki w "D: lub prosto do disneyland pod Paryżem.
Może ktoś się też wybiera ?
Roberto - 2018-06-21, 08:47
| eler1 napisał/a: | Odświeżam temat jak plany wakacyjne ?
... za chwilę ruszamy w kierunku Hiszpanii może Portugalia po drodze jakiś park rozrywki w "D: lub prosto do disneyland pod Paryżem... |
Super trasa. Jechaliśmy tak w ubiegłym roku, tylko zamiast Disneylandu był po prostu Paryż
Polecam Portugalię
U nas jednak pierwotny plan.
Czyli Turcja i Bałkany plus w drodze powrotnej dodatkowo jakieś termale na Węgrzech i Skalne Miasto w Czechach
Comsio - 2018-06-21, 10:27
Jeden dzień musisz poświęcić na Skalne Miasto.
Na wycieczkę ruszajcie rano ok 8god, puzniej nawał turystów. Nocka na parkowisku za frri.
Roberto - 2018-06-21, 12:10
Dzięki za info
Nomady - 2018-06-21, 20:33
My też bierzemy pod uwagę Turcje 12 lipca.
Andrzej 73 - 2018-06-21, 23:07
My niebawem ruszamy. P i H , po drodze park rozrywki w Rust (Niemcy)
gajor - 2018-06-22, 05:58
My tez ruszamy 1.09 Turcja i Grecia
mischka - 2018-06-22, 08:37
| Andrzej 73 napisał/a: | My niebawem ruszamy. P i H , po drodze park rozrywki w Rust (Niemcy)
|
Na Europapark potrzebujesz 3 dni
mkawaler - 2018-06-22, 14:00
Witam
My też na objazdówkę wschodniej Turcji
Trasa w wielkim skrócie: Stambuł, wzdłuż wybrzeża Morza Czarnego pod grancę z Gruzją, Van, Dogubayazit, Nemrut Dagi, Mardin i Kapadocja. Czas około 3,5 tygodnia. Startujemy w okolicach 10 sierpnia. Na forum nie spotkałem się z opisami tras w Turcji południo wschodniej w okolicach granicy Iraku, Iranu oraz Syrii. Jeśli ktoś ma materiały na temat podroży kamperem w tych rejonach Turcji to proszę o przesłanie
Andrzej 73 - 2018-06-22, 17:13
Trudno , przewidzieliśmy na to jeden dzień.
Comsio - 2018-06-22, 18:29
| mkawaler napisał/a: | Witam
Trasa w wielkim skrócie: Stambuł, wzdłuż wybrzeża Morza Czarnego pod grancę z Gruzją, Van, Dogubayazit, Nemrut Dagi, Mardin i Kapadocja. Czas około 3,5 tygodnia. Startujemy w okolicach 10 sierpnia. Na forum nie spotkałem się z opisami tras w Turcji południo wschodniej w okolicach granicy Iraku, Iranu oraz Syrii. Jeśli ktoś ma materiały na temat podroży kamperem w tych rejonach Turcji to proszę o przesłanie |
Byłem tam ostatnio jak się zaczynała wojenka.
Na Irak,Iran Syrię kieruj się Ankara,Aksaray,(słone jezioro) w Pazanti zacznie ci się góra 20 km podjazdu 7,8,9,% i zjazdu 26km łagodniejszy. Przed Adaną w lewo na Irak i Iran, w prawo Syrię. Lub skrótem na Kapadocję przez Konye.
Kierunek w lewo , jak dla mnie brak atrakcji, góry , kiepskie drogi.
W prawo Piękne miasta Adana,Mersin,w kierunku Aleppo, zanim się tu wybierzesz, tak że masz dużą górkę agrafkową.
Podpowiem ci jeszcze piękną górzystą trasę widokową D 400 w kierunku Antalya ,grzechem by było tam nie być.
Wrucisz przez Izmir, Troje, i promem z Canacale do EU.
Po drodze tam gdzie stoją ich ciężarówki, są fajne Lokanty (restauracje)dobre papu, dobieżesz wody umyją kamperka.
mkawaler - 2018-06-22, 19:54
Dzięki za podpowiedź ale czy byłeś bardziej na wschód Urfa, Mardin, Van?
stander - 2018-06-22, 20:22
| Cytat: |
My niebawem ruszamy. P i H , po drodze park rozrywki w Rust (Niemcy) |
Powodzenia i słoneczka
My właśnie wróciliśmy z trzytogodniowego pobytu -południowe Włochy
Andrzej a co z Kamperem dałeś radę to poukładać
Andrzej 73 - 2018-06-22, 21:23
| stander napisał/a: | Powodzenia i słoneczka
My właśnie wróciliśmy z trzytogodniowego pobytu -południowe Włochy
Andrzej a co z Kamperem dałeś radę to poukładać |
Jesteśmy spakowani i gotowi do wyjazdu.
Kamper ogarnięty i wreszcie pokazuje poziom paliwa bez mrugającej kontrolki.
Mam nadzieję , że nie będzie kłopotów.
Bronek - 2018-06-22, 22:11
Bą włajaż
Jurek121175 - 2018-06-23, 07:32
My za miesiąc Rumunia
mrsulki - 2018-06-23, 17:42
My w drugiej połowie lipca startujemy do Albanii już się doczekać nie mogę.
Comsio - 2018-06-23, 19:39
| mkawaler napisał/a: | | Dzięki za podpowiedź ale czy byłeś bardziej na wschód Urfa, Mardin, Van? |
W Vanie nie byłem, z opowieści wiem że fajnie jest te jeziorko.
Miasta miasteczka ,osady typowe w tym gorzystym rejonie.
Bywałem tam tranzytem ,nie miałem tam okazji poszaleć turystyczne, tak że
W tamtych stronach uważaj na fanatyków, odroznisz po zachowaniu.
Rozmawiałem z kumplem jeździ do Iraku,drogi poprawili,gliny lornetują, uważaj na zakazy,i szybkość.
Poza tym mówił że jest
gryz3k - 2018-06-24, 09:38
| Comsio napisał/a: | | mkawaler napisał/a: | Witam
Trasa w wielkim skrócie: Stambuł, wzdłuż wybrzeża Morza Czarnego pod grancę z Gruzją, Van, Dogubayazit, Nemrut Dagi, Mardin i Kapadocja. Czas około 3,5 tygodnia. Startujemy w okolicach 10 sierpnia. Na forum nie spotkałem się z opisami tras w Turcji południo wschodniej w okolicach granicy Iraku, Iranu oraz Syrii. Jeśli ktoś ma materiały na temat podroży kamperem w tych rejonach Turcji to proszę o przesłanie |
Byłem tam ostatnio jak się zaczynała wojenka.
Na Irak,Iran Syrię kieruj się Ankara,Aksaray,(słone jezioro) w Pazanti zacznie ci się góra 20 km podjazdu 7,8,9,% i zjazdu 26km łagodniejszy. Przed Adaną w lewo na Irak i Iran, w prawo Syrię. Lub skrótem na Kapadocję przez Konye.
Kierunek w lewo , jak dla mnie brak atrakcji, góry , kiepskie drogi.
W prawo Piękne miasta Adana,Mersin,w kierunku Aleppo, zanim się tu wybierzesz, tak że masz dużą górkę agrafkową.
Podpowiem ci jeszcze piękną górzystą trasę widokową D 400 w kierunku Antalya ,grzechem by było tam nie być.
Wrucisz przez Izmir, Troje, i promem z Canacale do EU.
Po drodze tam gdzie stoją ich ciężarówki, są fajne Lokanty (restauracje)dobre papu, dobieżesz wody umyją kamperka. |
Też myślę o Turcji, Gruzji i Armenii. Jak tam jest Wiesiu z bezpieczeństwem i na co uważać? Można spać na dziko? Z wizyty w Istambule (byłem motocyklem w 2004 roku) pamiętam, że oszukiwali na cenach. Czyli najpierw pytaj o cenę a potem dotykaj towar.
Chcemy ruszyć jakoś na początku lipca. Jedziemy z 10 letnią córką.
Roberto - 2018-06-24, 13:38
| gryz3k napisał/a: | | Chcemy ruszyć jakoś na początku lipca. Jedziemy z 10 letnią córką. |
My ruszamy dokładnie w piątek 6.07 po południu, ale po drodze Słowacki Raj, Aquapark Poprad, jaskinia w Kecovie, wąwóz Turda, Transfogarska i jakaś plaża w Rumunii i Bułgarii...
Do Stambułu mamy zamiar zawitać tak gdzieś koło 11-12.07.
Być może gdzieś będziemy się mijać
gryz3k - 2018-06-24, 18:35
My też planujemy jechać relaksacyjnie. Bądźmy w kontakcie. Ja jeszcze nie wiem dokładnie którego wyjeżdżamy ale chyba tak podobnie jak Wy.
bartxt1 - 2018-07-01, 14:34 Temat postu: Od 4-18 sierpien po raz pierwszy za granice kier. Chorwacja Zakładam wyjazd moim dziadkiem do Chorwacji od północy przez całe wybrzeże do Dubrownika może dalej.z jakimś kilku dniowym postojem w urokliwym miejscu nad Adriatykiem.Oczywiście do odwiedzenia po drodze najciekawsze atrakcje Chorwacji
załoga to 2+1 wesołych,spontanicznych nieskomplikowanych 40l i nasz 14l młody gniewny syn .
Fajnie było by pojechać z równie spontanicznym kimś kto już przetarł szlak i może chce pokazać to jeszcze komuś lub przywołać wspomnienia
|
|