|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Hand made - ręczna robota - Prędkościomierz - tachometr - dzienny
MisioKRAK - 2018-01-31, 20:57 Temat postu: Prędkościomierz - tachometr - dzienny Mam problem z tacho - dziennym w prędkościomierzu.
Najczęściej się wiesza/nie działa - czy są szanse to jakoś naprawić czy jednak prościej i łatwiej poszukać innego licznika?
McGali - 2018-01-31, 21:11 Temat postu: Re: Prędkościomierz - tachometr - dzienny
MisioKRAK napisał/a: | Mam problem z tacho - dziennym w prędkościomierzu.
Najczęściej się wiesza/nie działa - czy są szanse to jakoś naprawić czy jednak prościej i łatwiej poszukać innego licznika? |
Jakież to wypasione auto musisz mieć - "licznik obrotów w dziennym prędkościomierzu". Chce to mieć
MisioKRAK - 2018-01-31, 21:17
Zwykły prędkościomierz - nic wypasionego - może źle to opisuje...
Licznik km dziennych mi źle działa - wiesza się...zwykły bębenkowy - Ducato I po lifcie...
MILUŚ - 2018-01-31, 23:40
Może kręcony był do ....tyłu
Comsio - 2018-02-01, 08:13
Misiek wyjmij to,cała szafę, pewnie przekroczyłeś bankie
I się zawiesza.
Po czym wyjmiesz licznik,i naprawisz sam.
Misio - 2018-02-01, 08:46
Jak są duże luzy na bembenku, to nic nie zrobisz. Jeżeli ząbki się wytarły, to smarowanie też nic nie pomoże. A tacho to zupełnie coś innego. Pewnie nie chciałbyś mieć tego w kamperze, bo to taki policjant wewnętrzny który pilnuje Twojej prędkości, postojów, zatrzymań np. przed znakiem stop itd.
pasza - 2018-02-01, 09:46
wstaw sobie licznik obrotów
https://www.aliexpress.co...2671761984.html
Gregorio - 2018-02-01, 09:47
Jak będziesz wracał z Pomorza to pewnie koło mnie. Zajedź na kawę a do kawy dostaniesz licznik
VirMan - 2018-02-10, 12:04
niestety jak kolega pisał - luzy w bębenkach to oznaka końca - możesz wstawić sobie elektroniczny albo korzystać z gpsu w rejestratorze. Jak skończę mój compass module to możesz go wytestować :P tam bedzie trip dzienny/ do przerw i ślad zobaczysz czy ci spasuje
|
|