| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Caravaning Ekspert - CE Nr 1 Wrzesień 2008
janusz - 2008-09-07, 19:59 Temat postu: CE Nr 1 Wrzesień 2008 Myślę, że perszy numer CE dotarł do rak czytelników. Teraz możemy podyskutować o nowym piśmie bez emocji.
Może zacznę ja od pierwszej strony okładki. Czemu ona (ta okładka)taka smutna. Niebo szare, zachmurzone. Czyżby alegoria do stanu polskiej turystyki. Na plaży pusto, jedna rodzina, może i rozwojowa. Auto na piasku, kurcze nie ma u nas dróg tylko same ulice ale nie do przesady Pewnie trochę się czepiam ale przecież kupuję magazyn i mam prawo. Samochód na plaże też nie przyjechał tylko tam jest, pewnie paliwo drogie i taki statyczny bez śladów skąd się wziął.
Dalej trochę na tak, papier dobry,czytelnie. Zielona tonacja myślę że dość dobrze kojarzy się z wypoczynkiem.
Aulos - 2008-09-08, 11:20
| janusz napisał/a: | | Czemu ona (ta okładka)taka smutna. Niebo szare, zachmurzone. |
Może to ma wyrażać smutek z powodu nadchodzącego końca lata?
pawel67 - 2008-09-08, 11:56
Nie bardzo możemy - w Krakowie nie do kupienia (Empik, Kolporter, Ruch)
louis_cypher - 2008-09-08, 13:48
| pawel67 napisał/a: | | Nie bardzo możemy - w Krakowie nie do kupienia (Empik, Kolporter, Ruch) |
no co Ty , w każdym inMedio, w Kolporterze , w Almie jest nawet na takim stojaczku "na czasie"
pawel67 - 2008-09-10, 09:11
Może za wcześnie szukałem.
Tadeusz - 2008-09-10, 18:36
My z Halszką nie mamy żadnych szans na kupienie pierwszego, bądź co bądź historycznego, numeru" Caravaning Ekspert". Wszak jesteśmy w puszczy, w głuszy niesłychanej.
Mamy więc prośbę, myślę, że skieruję ją do Marka i Gosi: przywieźcie nam ten pierwszy numer do Zielenina. PROSIMY. :-D
Oskar - 2008-09-11, 14:10
Achoj!
Bardzo fajne pisemko.Właśnie dziś kupiłem.Jeszcze nie przeczytałem całego bo byłem w pracy ale polecam ! No i cena zadowalająca.Fakt faktem że plagiatu w nim trochę jest ale to przecież początek. Ja osobiście bardzo bym chciał żeby powstała tam publikacja dotycząca starszych modeli Kamperów ( 1985-1995) bo takie chyba są w liczniejszej grupie niż te super wypasione nówki.
Pozdrawiam Oskar
louis_cypher - 2008-09-11, 14:14
| Oskar napisał/a: | | Fakt faktem że plagiatu w nim trochę jest |
Możesz trochę jaśniej z tym plagiatem ???
Oskar - 2008-09-11, 14:51
To co dopiero przeczytałem a jeszcze nie cały to co już kiedyś czytałem to etykieta karawaningowa wyjęta słowo słowo z camper clubu. Mnie oczywiście to nie przeszkadza
bo to żelazna zasada którą oczywiście można zawsze przypominać .
Pozdrawiam Oskar
eler1 - 2008-09-11, 16:32
jan sprzedaje camper club
janusz - 2008-09-11, 17:00
Nie no, bądźmy uczciwi. Etykieta Caravaningowa to domena Robina. Pod tym artykułem On jest podpisany. Nie wiem czy pamiętacie ale wiele na ten temat napisał i na forum Jana i u nas. To on zaczął ten temat http://www.camperteam.pl/...opic.php?t=341. Myślę że to nie plagiat bo jak tu siebie "plagiatować"
Oskar - 2008-09-11, 18:27
Achoj!
No cóż może trochę nie jestem doinformowany ale tą zasadę ( z którą się unifikuję) już kiedyś czytałem ! Ale jutro w spokoju w pracy poczytam do końca nową gazetkę i może
coś ciekawego zauważę.Na razie spodobały mi się opisy wypraw do Słowacji ,Szwecji ,Trójmiasta.Byłem tam ale jeszcze jako zwykły turysta i zgadzam się z autorem.
Oskar
prezesuu - 2008-09-11, 20:44
A mnie podoba się, bo to miesięcznik, a tym samym będzie bardziej aktualny jeżeli idzie o informacje i relacje szczególnie w sezonie.
Pierwszy numer CE trąca troszkę PC i przynajmniej jedno zdjęcie było już publikowane w ostatnim numerze (front Tola, przód CrazyJack'a no i mój pawlacz na zlocie w Borkach). To w CE bardziej mi się podoba, bo większe . No i ukazała się informacja o uroczystości Eli i Włodka, a CT nie znalazło dla nich miejsca.
Generalnie jak na początek to jest co poczytać i oby tak dalej.
Ale stronka z giełdą jeszcze nie działa
martes - 2008-09-11, 20:53
Dziś byłem w empiku i nie było
louis_cypher - 2008-09-11, 21:12
| martes napisał/a: | Dziś byłem w empiku i nie było |
Martesik bo w empiczku nie mają dystrybucji, jak tylko chcesz przywiozę Ci egzemplarz do Zielenina
są dostępne w inMedio i Kolporterze
prezesuu - 2008-09-11, 21:23
a ja dzisiaj widziałem w inMedio - Łódź, Manufaktura.
martes - 2008-09-11, 21:27
Jutro pojadę i poszukam , przyznam że nie szukałem w innych punktach sprzedaży , jak nie kupię to się polecam Louisku
louis_cypher - 2008-09-11, 21:28
| prezesuu napisał/a: | w inMedio - Łódź, Manufaktura. |
no no nawet jest na takim stojaczku "na czasie"
| martes napisał/a: | jak nie kupię to się polecam Louisku |
spoczko daj tylko znać
JaroW - 2008-09-27, 14:48
Czy ktoś z Was ma może informację kiedy ukaże się 2 nr CE .Bo muszę zacząć polować ;-)
|
|