|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Po Polsce - Beskidy- miejsca do camperowania
Drako - 2018-02-08, 13:10 Temat postu: Beskidy- miejsca do camperowania Czesc
Jestem nowy na tym forum , wiec jezeli jest juz taki temat to z gory przepraszam i prosze o link.
Jako ze jestesmy pustynia campingowa ;( ( za granica korzystam c ACSI itd ) mu
Szukam jakiegos fajnego miejsca , gdzie mozna nocowac w camperze - blisko szlakow turystycznych , stokow itd. np. istebna, koniakow , milowka , kubalonka, wisla uston, itd...
Super gdyby byla mozliwosc podlaczenia do pradu ( oczywiscie odplatnie ) , moze to byc na jakims podwórku , u gospodarzy , przy hotelu itd.
Ogolnie fajnie gdybym mogl wiedziec gdzie jechac i nie improwizowac na miejscu
pozdrawiam
Pawel
Drako - 2018-03-08, 08:45
odświezajac temat ?
ma ktos moze jakies fajne propozycje ?
szukajac w internecie jest np. camping kotarz ale jak to w polsce bywa jest czynny od weekendu majowego.
Bazylek21 - 2018-03-08, 10:10
Możesz luknąć tutaj
https://polskicaravaning.pl/miejscowki
lechd - 2018-04-24, 19:17
Ja dobrze pamiętam w Zubrzycy Górnej są dwa kampingi, jeden trochę schowany w lesie drugi bardziej przy drodze. Jak się zjeżdża za przełęczy Krowiarki to jest tablica po lewej stronie.
joko - 2018-04-24, 20:14
W Brennej masz kemping Kotarz, albo na dziko można próbować na trawiastym parkingu przy samej rzece , za targowiskiem i kościołem (w weekendy w sezonie kasują tam za postój , ale w tygodniu nigdy nikogo tam nie widziałem.
Nad Jeziorem Międzybrodzkim pod górą Żar masz kemping i sporo atrakcji dookoła (góra Żar z lotniskiem szybowcowym, starą kolejką torową przeniesioną z Gubałówki , na szczycie zbiornik wody od elektrowni, sama elektrownia do zwiedzania, w pobliżu jezioro żywieckie, sam Żywiec, zapora w Tresnej i wiele innych)
W Milówce jest fajne miejsce do stania nad rzeką (wjazd za market Biedronka)
Generalnie w Beskidach jest sporo miejsc gdzie można sobie przycupnąć w ciszy i spokoju i nawet jadąc w ciemno na pewno zawsze coś trafisz
|
|