|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Zrób to sam - Czy mozna zmienic obroty przełącznikiem
eMKa - 2018-02-08, 20:26 Temat postu: Czy mozna zmienic obroty przełącznikiem Mam silnik elektryczny 230V
Można zmieniać obroty silnika ale przez zmiane mostków na przyłączu.
Pokazałem schemat przyłącza w specjalistycznym sklepi i gostek sprzedał włącznik ŁK15-2.8330
Będzie Pan zadowolony
No i dupka
Próbuje i nic mi nie pasi
1. Czy jest możliwość zmiany obrotów kupionym przełącznikiem lub innym?
2. Czy dostałem odpowiedni przełącznik, jak nie to do czegoś się przyda, tylko co kupić
lepciak - 2018-02-08, 20:42
Jest taka możliwość i to bardzo prosta. Sprawdzę układ styków w katalogach i coś odpowiedniego narysuję.
amples - 2018-02-08, 20:51
eMKa napisał/a: | Czy jest możliwość zmiany obrotów |
Tutaj masz to samo https://www.elektroda.pl/...pic3234633.html
janusz - 2018-02-08, 21:30
Można by tak chyba.
eMKa - 2018-02-08, 21:52
Jutro będę próbował
jakby m się nie odzywał ...
to...
bardzo Was kocham
janusz - 2018-02-08, 21:56
Jaki duży to jest silnik? Ile kW albo W?
kimtop - 2018-02-08, 22:39
Krzysiu
janusz - 2018-02-08, 22:44
kimtop napisał/a: | Krzysiu |
To to małe piwo, gorzej gdy caly Kalisz zostanie pozbawiony prądu.
Ciemność widzę.
Mówiło sie: "Ciemno jak w d.. u murzyna" a teraz będzie Ciemno jak w Kaliszu.
zbyszekwoj - 2018-02-09, 16:04
Czarno to widzę.
SlawekEwa - 2018-02-09, 16:08
A tam w Krzysia wierzę
janusz - 2018-02-09, 19:05
SlawekEwa napisał/a: | A tam w Krzysia wierzę |
Ale nie pokazał się jeszcze na forum.
lepciak - 2018-02-09, 19:38
eMKa napisał/a: | Jutro będę próbował
jak bym się nie odzywał ...
to...
bardzo Was kocham | Zero kontaktu z Kaliszaninem od rana jasno wskazuje na to, że eMKa rozpoczął prace nad wdrożeniem pomysłu podrzuconego mu przez OD. I to jest jedyna jasność tej sytuacji. OD dobrze wiedział co podrzuca bo od razu stwierdził, że: "Ciemność widzę". Na to mówią: niedźwiedzia przysługa.
eMKa - 2018-02-09, 21:07
Jestem, jestem
Nie dałem dzisiaj rady, poza tym chciałem wysłuchać tradycyjnie listy przebojów.
Wystąpił jeszcze jeden problem, notariuszka dopiero teraz zażądała wypisu rejestru gruntów, małpa jakiś niedouczona. Przepisuje majatek, powaga
Wszystko się opóźnia.
Poza tym jutro jestem zaproszony na “60”, trochę szkoda
Panowie to jest temat bez OFA
Robię w niedziele od rana, nie będe bał
janusz - 2018-02-10, 19:25
Czy przejeżdżał ktoś dzisiaj przez Kalisz? Może widział czy w Kliszu mają prąd jeszcze.
maszakow - 2018-02-10, 23:09
JAnusz ... chyba zarobiłeś na szlaban w Kaliszu jeśli to miasto w ogóle jeszcze stoi :P
lepciak - 2018-02-11, 09:30
eMKa napisał/a: | Jestem, jestem
Nie dałem dzisiaj rady, poza tym chciałem wysłuchać tradycyjnie listy przebojów. Przepisuje majatek, powaga
Wszystko się opóźnia.
Robię w niedziele od rana, nie będe bał | Może zacznij już po przepisaniu majątku. Nie chcemy aby Marcin lub Igor mieli nam za złe, że przez nas nie zdążyłeś przepisać.
Aran-70 - 2018-02-12, 22:22
Moja druga połowa dziś przejeżdżała przez Kalisz - światło jest, czyli jest jeszcze nadzieja
Arek
McGali - 2018-02-13, 20:09
Aran-70 napisał/a: | Moja druga połowa dziś przejeżdżała przez Kalisz - światło jest, czyli jest jeszcze nadzieja
Arek |
Może należałoby sprawdzić czy w Kaliszu nie jest wystawiony kamper na sprzedaż z instalacją do poprawki?
eMKa - 2018-02-14, 21:51
Już jestem Mam bardzo dynamiczną sytuacje w domu, stąd opóźnienia
W niedziele walczyłem i dupka, błyskało się jak po letnim upale Wypróbowałem kilka zapodanych wersji. W poniedziałek to samo. Doszedłem do wniosku że cos z włącznikiem nie halo, nie wiem czy przez moje eksperymenty , czy taki egzemplarz. We wtorek zajechałem do sprzedawcy (hurtownia, bo przecież normalnych sklepów już nie ma) i zareklamowałem takowy. Oczywiście uśmieszki że niedouczony elektryk i inne podśmihójki bo "włącznik prosze Szanownego Pana na 100% dobry.
Poszliśmy na układ, przywiozę silnik, panowie montują, jak się uda i włącznik dobry, za montaż płacę.
Dziś rano zajeżdżam, a tu główki “popiołem posypane”
Myślę przecież dziś – Popielec – normalka,
a tu nie.
Panowie Ę i Ą, - miał pan rację, włącznik wadliwy, ale i tak się nie nadaje do tego układu.
Ale “będzie pan zadowolony” Zamontowaliśmy ŁKA25/11/S, oczywiście nic pan nie placi za montaż
I to mi się podoba - jestem jak najbardziej zadowolony
McGali - 2018-02-15, 13:07
eMKa napisał/a: | Już jestem Mam bardzo dynamiczną sytuacje w domu, stąd opóźnienia
W niedziele walczyłem i dupka, błyskało się jak po letnim upale Wypróbowałem kilka zapodanych wersji. W poniedziałek to samo. Doszedłem do wniosku że cos z włącznikiem nie halo, nie wiem czy przez moje eksperymenty , czy taki egzemplarz. We wtorek zajechałem do sprzedawcy (hurtownia, bo przecież normalnych sklepów już nie ma) i zareklamowałem takowy. Oczywiście uśmieszki że niedouczony elektryk i inne podśmihójki bo "włącznik prosze Szanownego Pana na 100% dobry.
Poszliśmy na układ, przywiozę silnik, panowie montują, jak się uda i włącznik dobry, za montaż płacę.
Dziś rano zajeżdżam, a tu główki “popiołem posypane”
Myślę przecież dziś – Popielec – normalka,
a tu nie.
Panowie Ę i Ą, - miał pan rację, włącznik wadliwy, ale i tak się nie nadaje do tego układu.
Ale “będzie pan zadowolony” Zamontowaliśmy ŁKA25/11/S, oczywiście nic pan nie placi za montaż
I to mi się podoba - jestem jak najbardziej zadowolony |
Jednak można
lepciak - 2018-02-15, 19:15
W poście - po wypowiedzi eMKi pisałem że sprawdzę układ styków w katalogu ale znaleźli się elektrycy lepsi i co najważniejsze - szybsi którzy takie sprawy załatwiają od ręki.
janusz - 2018-02-15, 19:33
lepciak napisał/a: | pisałem że sprawdzę układ styków w katalogu |
I znalazłeś?
lepciak - 2018-02-16, 11:03
janusz napisał/a: | lepciak napisał/a: | pisałem że sprawdzę układ styków w katalogu |
I znalazłeś? | Odpuściłem bo naraziłbym się Ojcu.
janusz - 2018-02-16, 12:09
lepciak napisał/a: | Odpuściłem bo naraziłbym się Ojcu. |
No i naraziłeś się mieszkańcom Kalisza. Krzysiek pisał o błyskach i spadku napięcia w kaliskiej energetyce.
lepciak - 2018-02-16, 17:04
janusz napisał/a: | lepciak napisał/a: | Odpuściłem bo naraziłbym się Ojcu. |
No i naraziłeś się mieszkańcom Kalisza. Krzysiek pisał o błyskach i spadku napięcia w kaliskiej energetyce. | Błyski to miał eMKa w oczach kiedy to jego urządzenie ruszyło. Zrobiłem wszystko aby spadki napięcia w Kaliszu nie odbiły się czkawką w Pajęcznie na czym mi najbardziej zależało i o dziwo udało się. Chciałbym w tym miejscu wlepić emotikona wazeliny ale nie wiem jak wygląda bo że istnieje to wiem na pewno.
SlawekEwa - 2018-02-16, 17:18
lepciak napisał/a: | Chciałbym w tym miejscu wlepić emotikona wazeliny ale |
janusz - 2018-02-16, 17:54
lepciak napisał/a: | Zrobiłem wszystko aby spadki napięcia w Kaliszu nie odbiły się czkawką w Pajęcznie |
O w Pajęcznie, szczególnie na mojej ulicy jest generalna rozpierducha w prądzie. Co chwile wyłączają. Przekładają wszystkie kable pod ziemię.
Zmienili nazwę ulicy na Prokreacyjną i teraz starają się wykreować nowy design adekwatny do nowej nazwy.
OMEGA - 2018-02-16, 18:49
janusz napisał/a: | Zmienili nazwę ulicy na Prokreacyjną |
A jak się poprzednio nazywała ???
dominik - 2018-02-16, 18:49
Janusz schodzą do podziemia
janusz - 2018-02-16, 19:52
OMEGA napisał/a: | A jak się poprzednio nazywała ??? |
22 lipca, dawniej E.Wedel.
Z tym Wedlem to żartują. Samo 22 lipca.
lepciak - 2018-02-18, 08:33
janusz napisał/a: | lepciak napisał/a: | Zrobiłem wszystko aby spadki napięcia w Kaliszu nie odbiły się czkawką w Pajęcznie |
O w Pajęcznie, szczególnie na mojej ulicy jest generalna rozpierducha w prądzie. Co chwile wyłączają. Przekładają wszystkie kable pod ziemię.
Zmienili nazwę ulicy na Prokreacyjną i teraz starają się wykreować nowy design adekwatny do nowej nazwy. | Tak się sprawa ma kiedy gospodarz czepia się elektryków w Kaliszu a zapomina o tych na swoim podwórku. A może potrzebujesz elektryka - znam takiego jednego jak własną kieszeń.
Sławku - dziękuję za wazelinę. Jak podpowiada życie - wszystkiego trzeba spróbować.
SlawekEwa - 2018-02-18, 10:19
lepciak napisał/a: | Jak podpowiada życie - wszystkiego trzeba spróbować. |
"Żeby życie miało smaczek raz dziewczynka raz chłopaczek"
janusz - 2018-02-18, 11:39
lepciak napisał/a: | a zapomina o tych na swoim podwórku. |
Jestem w trochę szczęśliwej sytuacji. Mimo, że rujnują mi (ale po to żeby było ładniej) ulicę przed wejściem do domu i na niej zakopywują wszystkie kable, łącznie ze światłowodem internetowym, to mnie konkretnie elektrycznie nie dotykają.
Przebudowują ulicę tą która prowadzi z centrum nad staw. Ja mam zasilanie z bocznej ulicy i tej nie ruszają. Przerwy w prądzie były związane z likwidacją linii 15kV i wymianą stacji transformatorowych. Teraz jak przyjedziecie do Pajęczna to na zlot pojedziecie piękną aleją Prokreacyjną a nie zwykłą ulica 22 lipca.
Tak wyglądało to jeszcze dwa tygodnie temu, a teraz już tej linii nie ma.
https://www.google.pl/map...12!8i6656?hl=pl
zbyszekwoj - 2018-02-18, 14:40
Ze linię ŚN likwidują to popieram , ale nazwa ulicy sugeruje życie seksualne zgodne z nową doktryną "dobrej zmiany".
lepciak - 2018-02-18, 17:27
zbyszekwoj napisał/a: | Ze linię ŚN likwidują to popieram , ale nazwa ulicy sugeruje życie seksualne zgodne z nową doktryną "dobrej zmiany". | czyli z 500 plus.
SlawekEwa - 2018-02-18, 17:47
janusz napisał/a: | Przebudowują ulicę tą która prowadzi z centrum nad staw. Ja mam zasilanie z bocznej ulicy i tej nie ruszają. Przerwy w prądzie były związane z likwidacją linii 15kV i wymianą stacji transformatorowych. Teraz jak przyjedziecie do Pajęczna to na zlot pojedziecie piękną aleją Prokreacyjną a nie zwykłą ulica 22 lipca.
|
Janusz, że Ty jako były radny / pewnie jakieś znajomości jeszcze zostały/ nie lobbowałeś za zmianą ulicy na ZLOTOWA , a nie jakaś Rekreacyjna ?
eMKa - 2018-02-26, 22:17
Zmiana obrotów potrzebna była do tego sprzętu. Skonczyłem rzeżbić.
Już za niedługo próba generalna.
Mieszałka cnotę straciła wcześniej, jak napęd odbywał się z ręki , tzn.na korbkę
janusz - 2018-02-27, 21:20
eMKa napisał/a: | jak napęd |
O widzę mój patencik przegubowo kardanowy.
Bardzo ładna maszyna.
eMKa - 2018-02-27, 23:38
Dziękuje OD
Zawsze podążam we wskazanym przez Ciebie kierunku
Świstak - 2018-03-02, 12:44
Ale będzie piękna bimbrownia!
|
|