| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Europa - pozostałe kraje - Białoruś Litwa Ukraina
Kamcar - 2018-02-11, 15:27 Temat postu: Białoruś Litwa Ukraina Witam
Mam pytanie a w sumie kilka
Planujemy w sierpniu zrobić objazdowo kawałek wschodniej Polski wjechać na dwa dni do Lwowa następnie przedostać się do Mińska i Wilna. I teraz pytania . Ktoś ma może jakieś namiary na Pole kempingowe W okolicach Lwowa i Mińska ?? I jak wygląda przejazd z Białorusi do Litwy ?? Na co zwrócić uwagę i w ogóle jakieś potrzebne info . Pozdrawiam Kamil
gryz3k - 2018-02-12, 10:56
Przejazd z Białorusi do Litwy jak każdy w tym kraju. Mieliśmy dosyć drobiazgową kontrolę, głównie chodziło o alkohol. Problemem na przejściach jest biurokracja, która musi trwać.
Na Białorusi nie korzytaliśmy z kempingów jako, że nocować można praktycznie wszędzie. Kraj przyjazny i bezpieczny. Parkingi duże i puste.
slawwoj - 2018-02-12, 11:20
Z wodą podobnie jak u nas np. można nabrać na stacji paliw.
A z wylaniem kota też nie ma kłopotu bo na każdym parkingu leśnym czy przy szosie jest tzw. sławojka.
wędrowiec - 2018-02-12, 11:25
Na Białorusi w małych miasteczkach, są hydranty przy drodze. Są w kolorze niebieskim i widać je z daleka.
Hercer - 2018-02-12, 15:28
na Ukrainie drogi dość fatalne jak pojedziesz z Medyki do Lwowa to ok (zrobiona na euro ) inne boczne nie istnieją a w samym Lwowie chaos komunikacyjny ale spoko da się przejechać i pozwiedzać moja Danuśka raz ze mną pojechała i miałem opiórkę jak było szybciej niż 30 km/h bo masz wrażenie że wszystko się rozleci - powoli powoli. Zobacz w necie pola we Lwowie. Jakl widać w avatarze byłem we Lwowie zaraz będzie dwa lata temu ale dojechałem z Sambora podróż pociągiem super normalny bazar na kołach - superowy.
|
|