Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kupujemy kampera - Fiat Ducato CI Carioca

Ewski - 2018-02-11, 17:22
Temat postu: Fiat Ducato CI Carioca
Witam !
Chcemy zakupić nasz pierwszy pojazd. Jesteśmy rodziną 2+2 i zastanawiamy się nad takim egzemplarzem, ale wcale nie jesteśmy na niego napaleni: https://www.otomoto.pl/of...html#ab050db22c

Co sądzicie.
1. Czy czegoś brakuje istotnego ?
2. Czy nie za duży przebieg ?
3. Czy silnik nie za duży ? ile to będzie palić ? Czy diesel czy benzyna ? Jeśli już szukać ?
4. Czy Fiat Ducato to napewno nalejlepszy wybór z serii Alkowy ?
Chcielibyśmy jeździć cały rok. Póki co wynajmowaliśmy, ale wreszcie chcemy nie płacić innym....
Z góry dziękujemy za pomoc

CORONAVIRUS - 2018-02-11, 17:35

170 tyś i kapitalka 2,8 silnika ??? Jakieś jaja z licznikiem chyba :)

Ogólnie wygląda na zmęczonego za aż taką cenę przy tym roczniku .

007jędruś - 2018-02-11, 17:38

To konkretne auto sprzedaje kolega MATU z naszego forum.
Najlepiej zapytaj go na pw o szczegóły.
Informacje z pierwszej ręki będą najlepsze.

Gregorio - 2018-02-11, 17:42

Witam również.
Zacznę od końca: kamperem wbrew pozorom taniej nie będzie.
Co do tego konkretnego egzemplarza. Pamiętam jak Maciek go kupił. Oglądałem na jakimś zlocie. Maciek solidny człowiek ciągle coś w nim poprawiał i usprawniał, doposażał. Chciałbym mieć w swoim kamperku taki silnik. A ogrzewanie kamperek posiada.

Gregorio - 2018-02-11, 17:45

BIORCA napisał/a:
170 tyś i kapitalka 2,8 silnika ??? Jakieś jaja z licznikiem chyba :)

Ja bym napisał, że przy 170tyś wstawiony silnik 2,8 po kapitalce. Jeżeli dobrze kojarzę wcześniej był 1,9td

ZEUS - 2018-02-11, 18:49

007 napisał/a:

nie TO a podobne... :roll:

Gregorio - 2018-02-11, 19:11

ZEUS napisał/a:
007 napisał/a:

nie TO a podobne... :roll:

Ktoś żongluje linkami :(

drzevo - 2018-02-11, 19:53

Układ wnętrza predestynuje takie auto raczej dla dwóch osób... jazda na tylnej kanapie raczej nie należy do najbezpieczniejszych...
Równo tydzień temu znajomy miał jechać oglądać, ale wciąż był zarezerwowany (w opisie jest info, że rezerwacja do 29.01.).
Zwróć uwagę, że auto nie ma toalety kasetowej... dla mnie to spory minus, bo musisz poszukiwać sensownego miejsca, żeby pozbyć się produktów przemiany materii...

MAWI - 2018-02-11, 20:03

Jakie 2,8 tam jest ( w opisie ) 1,9.
drzevo - 2018-02-11, 20:15

MAWI napisał/a:
Jakie 2,8 tam jest ( w opisie ) 1,9.

Zapewne link w pierwszym poście został zamieniony... pierwsze kilka osób komentowało inne auto...

007jędruś - 2018-02-11, 20:45

Pierwszy link jaki zamieścił pytający był taki
https://www.otomoto.pl/of...r-ID6zsWjC.html
I do tego kamperka tyczyly się nasze wypowiedzi.
Potem zmienił link i trochę namieszal :diabelski_usmiech

Ewski - 2018-02-12, 19:30

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Zmieniłem link Ale po 3 min. Od wystawienia posta. Musiało się nie zaktualizować. Przepraszam za zamieszanie. Od wczoraj trafiło mi się coś wydaje się lepszego. Podam od razu dwa linki. Jeden właściciel sprowadza i handluje. W sumie mam trochę daleko bo 380km w jedną stronę Ale od razu zobaczę oba.

www.otomoto.pl/oferta/hym...k-ID6zfE8Q.html

https://www.otomoto.pl/of...y-ID6zjjG1.html

DC - 2018-02-12, 20:58

Ta firma zajmuje się importem kamperów od lat, można się z nimi umawiać tylko wcześniej się dowiec czy są już w Polsce czy jeszcze za granicą . Wystawiali czasami ogłoszenia na auta które dopiero miały do naszego kraju przyjechać. Ja osobiście polecałbym tego nowszego, mniejszy przebieg, zabudowa dobrej firmy . Jechać, oglądać, kupować :spoko
Rav - 2018-02-12, 21:13

W tym Dethleffsie, w górnym prawym narożniku drzwi wygląda jakby zabudowa się rozchodziła (wygląda na pęknięcie), a to dobrze nie wróży.
zbyszekwoj - 2018-02-12, 22:22

A dlaczego ta włoszczyzna nazywa się hymer-eriba?

W drugim wszystko wygląda ok ,trochę zdjęcia falują.

Ewski - 2018-02-13, 08:42

To chyba chwyt reklamowy, aby zainteresować wszystkich swoją ofertą
Bazyli - 2018-02-13, 09:37
Temat postu: Re: Fiat Ducato CI Carioca
Ewski napisał/a:
Witam !
Chcemy zakupić nasz pierwszy pojazd. Jesteśmy rodziną 2+2 i zastanawiamy się nad takim egzemplarzem, ale wcale nie jesteśmy na niego napaleni: https://www.otomoto.pl/of...html#ab050db22c

Z góry dziękujemy za pomoc

Nie wiem jak duże dzieci macie (ja podróżuję z dziećmi 3 lata + 7 lat) i nie wybrał bym takiego układu. Łazienka do umycia się bardzo nie funkcjonalna. Może poszukajcie czegoś takiego jak ja mam z piętrowymi łóżkami i osobną kabiną prysznicową ?
Druga uwaga - mając swój sprzęt i chcąc go utrzymać w przyzwoitym stanie tanio nie będzie. To taki skarbonek - wypożyczasz masz wszytko gdzieś - tu ciągle ładujesz kasę - a to opony, a to aku, a to coś ulepszysz, a to coś dzieciaki urwą.....

drzevo - 2018-02-13, 23:48

Rav napisał/a:
W tym Dethleffsie, w górnym prawym narożniku drzwi wygląda jakby zabudowa się rozchodziła (wygląda na pęknięcie), a to dobrze nie wróży.

Słyszałem opinię dwóch osób, które oglądały tego Dethleffsa - ma naprawianą alkowę, ale naprawa raczej nieskuteczna - alkowa wilgotna. Z tyłu też coś ze ścianą się dzieje.
Ten tańszy kamper na Ducato ponoć też ma całą alkowę połataną.
Świeżakom, nieobeznanym z tematem, odradzam zakupy w Trzciance...

tojfel - 2018-02-17, 11:39

ten hymer-eriba był przedstawiony na facebooku i sprzedawca się bardzo szybko wycofał...jakieś opłaty dodatkowe około 6500 zł, co do stanu to bardzo krytycznie się wypowiadali