|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Pomoc koleżeńska - Kto odbierze 2 okienka? Rybnik
Socale - 2018-02-12, 12:01 Temat postu: Kto odbierze 2 okienka? Rybnik Vitaycie.
Namierzyłem od dawna poszukiwane okna do wstawienia w moim domku.
Czy ktoś z Kolegów byłby w stanie podjechać, ocenić, odebrać, rozliczyć, spakować w karton i wysłać do mnie? Wymiary całkowite 70x55cm 2 szt.
Oczywiście za wynagrodzeniem.
Problem jest tego typu, że jest to starszy pan, który jutro idzie na operację i nie wiadomo kiedy będzie "na chodzie".
Dokładniej jest to miejscowość Czerwionka-Leszczyny.
Jeszcze dziś będę do niego telefonował by upewnić się że posiada 2 identyczne egzemplarze, on ma to sprawdzić.Do tego dojdą klameczki i podnośniki, z osobna pakowane.
Rozważam też własny dojazd ale jakoś nie bawi mnie zrobienie 8stów za 2 okna.
Andrzej 73 - 2018-02-12, 17:03
Wiem kto to sprzedaje.
Kiedyś kupowałem od tego Pana hak do kampera.
Jak temat nie palący w przyszłym tygodniu tam będę , to mogę podjechać.
tom-cio - 2018-02-12, 18:56
Wojtku,jak Andrzej nie bedzie mial po drodze to dawaj znac,ja tez moge Ci po to podskoczyc,do Czerwionki mam jakies 25km,
Socale - 2018-02-12, 20:08
Dziękuję serdecznie za dobre chęci. Zadzwonił do mnie Tom vel Cezarr z k.pl.
Załatwił mi sprawę na gorąco dziś po południu, niemal wisząc na telefonach no express normalnie, nawet się nie spodziewałem. Ba, nawet zapłacił ze swojej kieszeni bo przelewu tak szybko by nie było. Jutro okienka będą już w drodze do mnie.
Gdyby ktoś okna potrzebował w przyzwoitej cenie to można zerknąć tutaj, niektóre już sprzedane ale większość jest dostępna. wszystkie nowe Hobby.
Ja kupiłem 69x55cm dziury dedykowane pewnie będą o jakieś 10cm mniejsze ale wytnę możliwie jak najniższe, tak aby tylko wszystkie klameczki zamykały. Może uda się nie ingerować w szkielet.
Szperam teraz jak się do tego zabrać .
Nr 44 wyglądają jak kwadratowe ale to fotozłudzenie.
https://cloud.web.de/ngcloud/external?guestToken=rPAYkVuqT1COjrZJUYqmCQ&loginName=@401042428477308960#/:
Andrzej 73 - 2018-02-12, 20:15
Dzięki za browar.
Ale nic nie zrobiłem więc trochę na wyrost.
Jak by co to bywam tam tak mniej więcej raz na dwa tygodnie.
Socale - 2018-02-12, 20:25
Sama deklaracja chęci, doceniam
drwoy - 2018-02-13, 16:58
Mógłbym Cię prosić o namiary na te okna. Na stronie nie potrafię znaleźć wymiaru. Potrzebuję szybę zewnętrzną na otwór 900 x 550.
Może bym pogadał, to lepsze niż pisanie.
Socale - 2018-02-13, 18:11
drwoy napisał/a: | Mógłbym Cię prosić o namiary na te okna. Na stronie nie potrafię znaleźć wymiaru. Potrzebuję szybę zewnętrzną na otwór 900 x 550.
Może bym pogadał, to lepsze niż pisanie. |
No jasne. Poszperaj, zanim się połapiesz trochę czasu minie, gość starszy jest, nie obeznany z ułatwianiem poruszania się po stronach.
Jest 2 posty wyżej link do zbioru zdjęć, po numerach dojdziesz do wymiarów, podane są tutaj.
http://allegro.pl/okno-sz...7183627620.html
Jak się dodzwonisz to zapewne odbierze kobieta bo on dziś właśnie do szpitala poszedł.
tel na kablu: 324311891
drwoy - 2018-02-13, 18:44
Dziękuję za pomoc.
|
|