Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Pomoc koleżeńska - Kto odbierze 2 okienka? Rybnik

Socale - 2018-02-12, 12:01
Temat postu: Kto odbierze 2 okienka? Rybnik
Vitaycie.
Namierzyłem od dawna poszukiwane okna do wstawienia w moim domku.
Czy ktoś z Kolegów byłby w stanie podjechać, ocenić, odebrać, rozliczyć, spakować w karton i wysłać do mnie? Wymiary całkowite 70x55cm 2 szt.
Oczywiście za wynagrodzeniem.
Problem jest tego typu, że jest to starszy pan, który jutro idzie na operację i nie wiadomo kiedy będzie "na chodzie".
Dokładniej jest to miejscowość Czerwionka-Leszczyny.
Jeszcze dziś będę do niego telefonował by upewnić się że posiada 2 identyczne egzemplarze, on ma to sprawdzić.Do tego dojdą klameczki i podnośniki, z osobna pakowane.
Rozważam też własny dojazd ale jakoś nie bawi mnie zrobienie 8stów za 2 okna.

Andrzej 73 - 2018-02-12, 17:03

Wiem kto to sprzedaje. :ok
Kiedyś kupowałem od tego Pana hak do kampera.
Jak temat nie palący w przyszłym tygodniu tam będę , to mogę podjechać. :spoko

tom-cio - 2018-02-12, 18:56

Wojtku,jak Andrzej nie bedzie mial po drodze to dawaj znac,ja tez moge Ci po to podskoczyc,do Czerwionki mam jakies 25km,
Socale - 2018-02-12, 20:08

Dziękuję serdecznie za dobre chęci. Zadzwonił do mnie Tom vel Cezarr z k.pl.

Załatwił mi sprawę na gorąco dziś po południu, niemal wisząc na telefonach :) no express normalnie, nawet się nie spodziewałem. Ba, nawet zapłacił ze swojej kieszeni bo przelewu tak szybko by nie było. Jutro okienka będą już w drodze do mnie.

Gdyby ktoś okna potrzebował w przyzwoitej cenie to można zerknąć tutaj, niektóre już sprzedane ale większość jest dostępna. wszystkie nowe Hobby.
Ja kupiłem 69x55cm dziury dedykowane pewnie będą o jakieś 10cm mniejsze ale wytnę możliwie jak najniższe, tak aby tylko wszystkie klameczki zamykały. Może uda się nie ingerować w szkielet.
Szperam teraz jak się do tego zabrać .
Nr 44 wyglądają jak kwadratowe ale to fotozłudzenie.
https://cloud.web.de/ngcloud/external?guestToken=rPAYkVuqT1COjrZJUYqmCQ&loginName=@401042428477308960#/:

Andrzej 73 - 2018-02-12, 20:15

Dzięki za browar. :ok
Ale nic nie zrobiłem więc trochę na wyrost. :oops:
Jak by co to bywam tam tak mniej więcej raz na dwa tygodnie.
:spoko

Socale - 2018-02-12, 20:25

Sama deklaracja chęci, doceniam :)
drwoy - 2018-02-13, 16:58

Mógłbym Cię prosić o namiary na te okna. Na stronie nie potrafię znaleźć wymiaru. Potrzebuję szybę zewnętrzną na otwór 900 x 550.
Może bym pogadał, to lepsze niż pisanie.

Socale - 2018-02-13, 18:11

drwoy napisał/a:
Mógłbym Cię prosić o namiary na te okna. Na stronie nie potrafię znaleźć wymiaru. Potrzebuję szybę zewnętrzną na otwór 900 x 550.
Może bym pogadał, to lepsze niż pisanie.

No jasne. Poszperaj, zanim się połapiesz trochę czasu minie, gość starszy jest, nie obeznany z ułatwianiem poruszania się po stronach.
Jest 2 posty wyżej link do zbioru zdjęć, po numerach dojdziesz do wymiarów, podane są tutaj.
http://allegro.pl/okno-sz...7183627620.html
Jak się dodzwonisz to zapewne odbierze kobieta bo on dziś właśnie do szpitala poszedł.
tel na kablu: 324311891

drwoy - 2018-02-13, 18:44

Dziękuję za pomoc.