| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Włochy - Sardynia 2018
anw73 - 2018-02-18, 12:18 Temat postu: Sardynia 2018 Wybieramy sie na Sardynie od 18 sierpnia na 3 tygodnie. Bedziemy plynac z Genui.
Macie moze jakies ciekawe propozycje co trzeba zobaczyc,gdzie wykapac itp.
Dziekujemy za pomoc.
mischka - 2018-02-18, 12:34
Podłączam się do tematu, my rozważamy Sardynie od 20ego maja na dwa tygodnie.
Najtańszy prom znalazłem z Tulonu we Francji, ale średnio mi po drodze.
Wybieram się za tydzień na Targi w Monachium, może uda się zebrać więcej pomocnych informacji...
Jest fajny temat o Sardynii tu na forum:
https://www.camperteam.pl...hlight=sardynia
anw73 - 2018-02-18, 12:54
czytalem dokladnie a nawet wydrukowalem calosc bo to ciekawa lektura.
My plyniemy z Genui do Olbia.
Na pewno pierwszym kempingiem bedzie Baia Holiday bo dokonalismy juz rezerwacji.
Drugie miejsce beda to okolice Alghero i tutaj juz wlasnie licze na pomoc forumowiczow.
anw73 - 2018-06-03, 15:42
mischka
byliscie , jestescie ?
Nikt tematu nie pociagnal wiec nie wiem czy Sardynia jest malo popularna , czy nikt tam nie byl.
Odezwijcie sie a najlepiej na priv .
Dziekuje.
mischka - 2018-06-03, 17:18
Plany uległy zmianie, byliśmy zupelnie gdzie indziej. Sardynia musi poczekać do połowy sierpnia lub do przyszłego roku.
anw73 - 2018-06-03, 18:57
jak cos to my ruszamy 18 sierpnia.
Pozdrawiamy
attenka74 - 2018-06-06, 09:12
Sardynia jest extra. Kompletna wyspa we wszystko.
Spotkalibyśmy się ponownie ale my ruszamy 14 lipca na 3 tyg. więc lipa.
anw73 - 2018-06-11, 16:07
Hei
no szkoda bo bylo by kupe smiechu.
wirefree - 2018-06-11, 16:44
Jakby ktoś pytał to byłem w Genui 9-10 czerwca czyli przedwczoraj. Co prawda nie kamperem bo niestety stary sprzedany a nowy w planach ale jakby ktos miał jakies pytania.
Zrobiłem trase od Lindau przez Austrie później Szwajcaria przełęcz św Bernarda i dalej Bellinzona, Lugano, Mediolan Genua. Widoki niesamowite warto to zobaczyc. Oplaty to winietki Austria, Szwajcaria i dalej włoskie autostrady. Płaciłem wszedzie kartą VISA i nie było problemów. Winietki za gotówke . Już w Genui przy samym morzu stała blaszanka Ducato na rzymskich numerach i ktoś tam chyba pomieszkiwał.
Bim - 2018-06-11, 20:30
| wirefree napisał/a: | | Zrobiłem trase od Lindau przez Austrie później Szwajcaria przełęcz św Bernarda i dalej Bellinzona, Lugano, Mediolan Genua. Widoki niesamowite warto to zobaczyc. Oplaty to winietki Austria, Szwajcaria i dalej włoskie autostrady |
Ktoś kto nie był nie wie o co pytać
wirefree - 2018-06-11, 21:49
No fakt. W górach trzeba pamiętać żeby nie spalić hamulców , już mi się to raz zdażyło. A co tam mała serpentynka w dół a tu nagle jakiś dziwny zapach jakby spalonej instalacji elektrycznej a na dole górki ledwo zahamowałem.
|
|