| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Ocieplanie/wygłuszanie deski rozdzielczej w integrze
juchas12 - 2018-02-22, 14:17 Temat postu: Ocieplanie/wygłuszanie deski rozdzielczej w integrze Witam,
w swoim Itineo chciałbym zaizolować deskę rozdzielczą. W niektórych miejscach styku z oryginalną fiatowską deską potrafi zawiać chłodnym powietrzem. Czy ktoś coś takiego robił? ?Jakieś polecane materiały? Generalnie ta deska jest dość zimna bo wszyscy wiemy jak wykonane są integry. Za podpowiedzi z góry dziękuję.
Juchas
Krystian - 2018-02-22, 17:44
Jeżeli się nie mylę to jest opis w temacie "Budowa domka ze złomka" toskanera.
silny - 2018-02-23, 07:35
Ja będę się za to brał na wiosnę, u mnie chciałbym tylko zrobić ciszej bo zaglądałem i strasznie lipnie to wykonali .
Mam zamiat zdjąć tylko dodatkową część kokpitu orginału nie ruszając i to tam powalczyć.
Mam zamiar wykorzystać maty gumowo filcowe różnych grubości ze szrotu.
Dodalkowo zrobie sobie taki dywanik na podszybie jaki miałem w Hymerze
SlawekEwa - 2018-02-23, 07:48
| silny napisał/a: | | Mam zamiar wykorzystać maty gumowo filcowe różnych grubości ze SZROTU. |
Stare, stęchłe, zamoknięte, śmierdzące. Do takiej ładnej integry?
silny - 2018-02-24, 16:10
przestań orginały z dobrej marki typu audi/MB są napewno lepsze niż badziewie z allee.
ponieważ miałem ochotę na tę akcje wyciszającą już jakiś czas to nie będę zakładał nowego tematu , może kolega się nie pogniewa
zaraz wstawię zdjęcia z rozbiórki
silny - 2018-02-24, 16:24
A więc rozebrałem środek troche roboty z tym było i było warto
tak badziewnej konstrukcji i wykonania się nie spodziewałem przednia czaszka z laminatu trzyma się resztek karosrji ducato na kilku blaszkach , tam gdzie powstały jakieśtam otwory -nazwijmy je technologicznymi - to została wepchnięta pianka tapicerska
ogólnie lipa maxymalna , będzie co robić
zdjęcia od strony silnika i od góry pokazują miejsca już po wyjęciu pianki tapicerskiej , szczelności zero izolacja akustyczna tylko dzięki 1 cm laminatu
na jednym ze zdjęć pasek pianki czarnej który jest JEDYNYM izolatorem akustycznym i termicznym między połączeniem przodu integry i orginalnej deski ducato . wszystko to opakowane oczywiście w 2 mm plastyki które wszystko ukrywają
brak słów
silny - 2018-02-24, 16:40
ponieważ robię to w tym momencie to dopisuje na bieżąco
ręce mi opadły , kilka nitów teraz odkrytych pod piankami które zrywam trzyma całą budę prawie pamiętam jak ktoś pisał na forum że jak jedzie to widzi ruchy zabudowy względem kokpitu - teraz mu się nie dziwie , pewnie puścił jeden z kilku nitów
gdzie nie spojrzę to prześwity, muszę się za to spokojnie zabrać i wzmocnić nawet kosztem kilku kilogramów blach alu
|
|