Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Brodzik

Dembomen - 2008-09-13, 17:01
Temat postu: Brodzik
Hej!

Chciałbym zasięgnąć waszej opinii odnośnie brodzika, mój jest spękany, chcę go uszczelnić, zastanawiam się nad tym czym:
-żywicą odpada, nie znoszę tegoż zapachu.
:gwm -wymiana na nowy to ostateczność. :gwm

Czy ktoś ma jakieś doświadczenia?
Jakich innych środków można użyć?
Załączam fotkę.

Hej!

stefan - 2008-09-13, 17:14

Witam! Uszczelnienie nie zalatwi sprawy.Popekal dlatego ze byl zle zamontowany.Zastanawiales sie co jest pod spodem?Ja tez mialem pekniety.W jednym miejscu.Zakonczylo(?) sie kapitalnym remontem)y powiekszeniem )lazienki i wymiana na cos solidniejszego.Pozdrawiam.Stefan.
Dembomen - 2008-09-13, 17:18

Hej!
stefan napisał/a:
i wymiana na cos solidniejszego

Na przykład na co??, po tylu opisach poprzedników o zgniliźnie sprawdzę też podłogę w tym miejscu. :spoko

Hej!

stefan - 2008-09-13, 17:22

Witam! Ja zdecydowalem sie na typowy brodzik 80X80 cm.Nie wiem jeszcze czy "zelaznien" czy "plasticzanien"(zawiodl) ale napewno gleboki z mozliwoscia choc posiedzenia w wodzie. :ok Pozdrawiam.Stefan.
medard - 2008-09-13, 17:57

witaj patrzac na twoj brodzik niejest zly moj to dopiero byl ale dzis odebralem z regeneracji jest super zrobiony jest troszke ciezszy ale wazne ze jest solidnie wykonane w zakladzie profecjonalnym i zaplacilem 220zl .a co do zywicy to napewno nie bo odejdzie wszystko gdyz brodziki w kamperze sa przewaznie wykonane z plastiku /umnie facet mial spory klopot zeby ustalic co to za material /i nawet po laminowaniu jak u mnie waga sie zwiekszyla dam ci fotke jak wygladal przed a jak obecnie to zrobie po niedzieli jak bede montowal
stefan - 2008-09-13, 18:09

Witam!A tak z ciekawosci to ile teraz wazy?Porownywalem ciezary plastikowego typowego i takiego ze stali nierdzewnej.Roznica byla 1 kg.Pozdrawiam.Stefan.
Dembomen - 2008-09-13, 18:21

Hej!
medard napisał/a:
zaplacilem 220zl

Może wiesz ile kosztuje nowy?

Hej!

medard - 2008-09-13, 18:30

ciezar jest uzalezniony og grubosci i stalowe sa teraz tak cieniutkie ze moj moze byc ciezszy i chyba jest ale akurat niemozna dostac nigdzie do mojego auta takiego brodzika szukalem dosyc dlugo i pomimo dobrych checi nawet z sklepach ktore zajmuja sie sprzqdaza czesci do kamperow nic sie nie udalo znalezc wiec niemialem wyjscia i dalem laminopwac z czego jestem zadowolony /mysle ze koszty sa podobne/napewno jest bardzo wytrzymaly i teraz jak juz mam zrobiona nowa podloge to ten brodzik lacznie z podloga bardzo dlugo bedzie caly :)
rafalcho - 2008-09-13, 19:01

Witam,

Ja miałem pękniętą umywalkę. Zdemontowałem ją i oddałem do firmy produkującej spojlery samochodowe (CETUS Łódź) i za 200 zł podkleili mi całą umywalkę wzmacniając ją i pomalowali specjalną farbą. Teraz wygląda jak "nówka" :wyszczerzony:

Pozdrawiam

:spoko

Dembomen - 2008-12-19, 11:54

Hej!
medard napisał/a:
witaj patrzac na twoj brodzik niejest zly moj to dopiero byl ale dzis odebralem z regeneracji jest super zrobiony jest troszke ciezszy ale wazne ze jest solidnie wykonane w zakladzie profecjonalnym i zaplacilem 220zł ,nawet po laminowaniu jak u mnie waga sie zwiekszyla dam ci fotke jak wygladal przed a jak obecnie to zrobie po niedzieli jak bede montowal

Chcę się przypomnieć odnośnie fotki po zamontowaniu brodzika, bo już nie jedna niedziela minęła , a jestem ciekaw ogólnego wyglądu :szeroki_usmiech :, trochę czasu minie zanim spotkamy się na zlocie. :wyszczerzony:
Hej!

Dembomen - 2008-12-19, 11:59

Hej!
stefan napisał/a:
Witam! Ja zdecydowalem sie na typowy brodzik 80X80 cm.Nie wiem jeszcze czy "zelaznien" czy "plasticzanien"(zawiodl) ale napewno gleboki z mozliwoscia choc posiedzenia w wodzie.

Możesz zdradzić tajemnicę?, co zamontowałeś? Jakieś fotki mile widziane :szeroki_usmiech

Hej!

medard - 2008-12-19, 12:17

mam tylko fotke ja zamontowalem brodzik po regeneracji i przed wypelnieniem pianka /znaczy jest juz wcisnieta tylko zeby nie podniosla brodzika do gory / tj uszczelnieniem i polozeniem nowych tapet
na fotce jest polozony brodzik i przyciesniety do nowej podlogi zeby pianka rozeszla sie po wolnej przestrzeni miedzy brodzikiem a podloga jak rowniez zeby uszczelnila

stefan - 2008-12-19, 12:35

Witam!
Dembomen napisał/a:
Możesz zdradzić tajemnicę?, co zamontowałeś?
-typowy gleboki brodzik 80X80.Musialem tylko dostosowac lazienke. :ok Pozdrawiam.Stefan.
Dembomen - 2008-12-19, 18:13

Hej!
Medard,śliczne dzięki za szybką odpowiedz. :spoko

Stefan, wymiary nic mi nie mówią,może jakaś fotka dała by pełny obraz? :szeroki_usmiech
Hej!

bonusik - 2008-12-19, 18:19

stefan napisał/a:
gleboki brodzik 80X80

To nie lepiej było zainstalowac normalną wannę :bajer :diabelski_usmiech

stefan - 2008-12-19, 18:24

Witam!
Dembomen napisał/a:
może jakaś fotka dała by pełny obraz
-pelnego to calkiem nie bedzie ze wzgledu na trwajace tam prace.Zrobie fotke wieczorkiem. :ok Pozdrawiam.Stefan.
Ryszard.S - 2008-12-19, 18:34

A czy nie wystarczy szpachla do tworzyw sztucznych i ewentualne podklejenie
klejem poliuretanowym na siatce ?

Dembomen - 2008-12-19, 19:24

Hej!
Stefan dzięki! :spoko
Hej!

medard - 2008-12-19, 19:43

Ryszard.S napisał/a:
zalezy jakie masz uszkodzenia brodzika i musisz xzawsze wizac pod uwage ze nie ma sktku bez przyczyny wiec podstawa jest przyczyna potem mozesz probowac choc twoj pomysl raczej niejest najlepszy gdyz ten brodzik caly czas "pracuje" a czasie jazdy , a jesli jest jeszcze uszkodzona /czytaj zgnita/podloga to chyba tylko laminowanie od spodu brodzika daje pozadany efekt

stefciu wg ciebie to jak? :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

stefan - 2008-12-19, 19:47

Witam!
medard napisał/a:
stefciu wg ciebie to jak?
-zdecydowanie zelaznien!Cale auto przetrzyma a i po wypadku do klepania oddac mozna. :ok Pozdrawiam.Stefan.
ARCADARKA - 2008-12-19, 19:52
Temat postu: ARCADARKA
Ryszard.S napisał/a:

witaj jeśli masz podłogę zdrową , a brodzik gdzieś popękał , ta metoda jest najlepsza, ale musisz całą łazienkę rozebrać :haha: :haha:
pozdrawiam i wesołego alleluja :mikolaj :mikolaj

stefan - 2008-12-19, 23:37

Witam! Brodziki stalowe maja jeszcze jedna niewatpliwa zalete:emalia jest twarda przez co o wiele latwiej w czystosci utrzymac. :ok Pozdrawiam.Stefan.
Dembomen - 2009-10-30, 21:30
Temat postu: Renowacja
Hej!
Po dwóch sezonach użytkowania czas na przeglądy zabudowy.
Oj! stary temat, jak to mówią "klamka zapadła" od jutra zaczynam dobierać się do swego brodzika, jest nieszczelny :gwm

Rozważam wymienić na metalowy, /z blachy nierdzewki na kształt obecnego/ gościa który podejmie się rekonstrukcji już mam.
Chciałbym wiedzieć co o moim pomyśle myślicie :?:

Potrzebne tez rady od czego zacząć rozbiórkę, załączam fotkę poniżej.
Mam pewne też obawy co zastanę :?: po odkryciu podłogi :gwm
Przeznaczam sporo czasu na to 3 miesiące powinno wystarczyć, chciałbym zdążyć na trzecią rocznicę "Forum CT" oczywiście kamperkiem.

Hej!

maszakow - 2009-11-01, 21:49

no ładnie się pakujesz wo koszty ale jeśli gość dobrze ci go wyprofiluje to będzie rozwiązanie na wieki. powodzenia.
StasioiJola - 2009-11-01, 22:12

Andrzejku - nie obawiałbym sie tak o koszty brodzika z nierdzewki ile o stan podłogi w łazience!!! :gwm Ale jak odkryjesz podłogę to sprawdż ja dokładnie, bo tam może być wilgoć a jak masz okazję to popraw wszystko od razu. 3 miesiące to sporo czasu i myślę, że na 3 rocznice CT sie wyrobicie, czego Wam serdecznie życzymy. Jak coś to daj znać na pw. Będę Ci kibicował. :szeroki_usmiech :spoko