|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Brodzik
Dembomen - 2008-09-13, 17:01 Temat postu: Brodzik Hej!
Chciałbym zasięgnąć waszej opinii odnośnie brodzika, mój jest spękany, chcę go uszczelnić, zastanawiam się nad tym czym:
-żywicą odpada, nie znoszę tegoż zapachu.
-wymiana na nowy to ostateczność.
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia?
Jakich innych środków można użyć?
Załączam fotkę.
Hej!
stefan - 2008-09-13, 17:14
Witam! Uszczelnienie nie zalatwi sprawy.Popekal dlatego ze byl zle zamontowany.Zastanawiales sie co jest pod spodem?Ja tez mialem pekniety.W jednym miejscu.Zakonczylo(?) sie kapitalnym remontem)y powiekszeniem )lazienki i wymiana na cos solidniejszego.Pozdrawiam.Stefan.
Dembomen - 2008-09-13, 17:18
Hej!
stefan napisał/a: | i wymiana na cos solidniejszego |
Na przykład na co??, po tylu opisach poprzedników o zgniliźnie sprawdzę też podłogę w tym miejscu.
Hej!
stefan - 2008-09-13, 17:22
Witam! Ja zdecydowalem sie na typowy brodzik 80X80 cm.Nie wiem jeszcze czy "zelaznien" czy "plasticzanien"(zawiodl) ale napewno gleboki z mozliwoscia choc posiedzenia w wodzie. Pozdrawiam.Stefan.
medard - 2008-09-13, 17:57
witaj patrzac na twoj brodzik niejest zly moj to dopiero byl ale dzis odebralem z regeneracji jest super zrobiony jest troszke ciezszy ale wazne ze jest solidnie wykonane w zakladzie profecjonalnym i zaplacilem 220zl .a co do zywicy to napewno nie bo odejdzie wszystko gdyz brodziki w kamperze sa przewaznie wykonane z plastiku /umnie facet mial spory klopot zeby ustalic co to za material /i nawet po laminowaniu jak u mnie waga sie zwiekszyla dam ci fotke jak wygladal przed a jak obecnie to zrobie po niedzieli jak bede montowal
stefan - 2008-09-13, 18:09
Witam!A tak z ciekawosci to ile teraz wazy?Porownywalem ciezary plastikowego typowego i takiego ze stali nierdzewnej.Roznica byla 1 kg.Pozdrawiam.Stefan.
Dembomen - 2008-09-13, 18:21
Hej!
medard napisał/a: | zaplacilem 220zl |
Może wiesz ile kosztuje nowy?
Hej!
medard - 2008-09-13, 18:30
ciezar jest uzalezniony og grubosci i stalowe sa teraz tak cieniutkie ze moj moze byc ciezszy i chyba jest ale akurat niemozna dostac nigdzie do mojego auta takiego brodzika szukalem dosyc dlugo i pomimo dobrych checi nawet z sklepach ktore zajmuja sie sprzqdaza czesci do kamperow nic sie nie udalo znalezc wiec niemialem wyjscia i dalem laminopwac z czego jestem zadowolony /mysle ze koszty sa podobne/napewno jest bardzo wytrzymaly i teraz jak juz mam zrobiona nowa podloge to ten brodzik lacznie z podloga bardzo dlugo bedzie caly
rafalcho - 2008-09-13, 19:01
Witam,
Ja miałem pękniętą umywalkę. Zdemontowałem ją i oddałem do firmy produkującej spojlery samochodowe (CETUS Łódź) i za 200 zł podkleili mi całą umywalkę wzmacniając ją i pomalowali specjalną farbą. Teraz wygląda jak "nówka"
Pozdrawiam
Dembomen - 2008-12-19, 11:54
Hej!
medard napisał/a: | witaj patrzac na twoj brodzik niejest zly moj to dopiero byl ale dzis odebralem z regeneracji jest super zrobiony jest troszke ciezszy ale wazne ze jest solidnie wykonane w zakladzie profecjonalnym i zaplacilem 220zł ,nawet po laminowaniu jak u mnie waga sie zwiekszyla dam ci fotke jak wygladal przed a jak obecnie to zrobie po niedzieli jak bede montowal |
Chcę się przypomnieć odnośnie fotki po zamontowaniu brodzika, bo już nie jedna niedziela minęła , a jestem ciekaw ogólnego wyglądu :, trochę czasu minie zanim spotkamy się na zlocie.
Hej!
Dembomen - 2008-12-19, 11:59
Hej!
stefan napisał/a: | Witam! Ja zdecydowalem sie na typowy brodzik 80X80 cm.Nie wiem jeszcze czy "zelaznien" czy "plasticzanien"(zawiodl) ale napewno gleboki z mozliwoscia choc posiedzenia w wodzie. |
Możesz zdradzić tajemnicę?, co zamontowałeś? Jakieś fotki mile widziane
Hej!
medard - 2008-12-19, 12:17
mam tylko fotke ja zamontowalem brodzik po regeneracji i przed wypelnieniem pianka /znaczy jest juz wcisnieta tylko zeby nie podniosla brodzika do gory / tj uszczelnieniem i polozeniem nowych tapet
na fotce jest polozony brodzik i przyciesniety do nowej podlogi zeby pianka rozeszla sie po wolnej przestrzeni miedzy brodzikiem a podloga jak rowniez zeby uszczelnila
stefan - 2008-12-19, 12:35
Witam! Dembomen napisał/a: | Możesz zdradzić tajemnicę?, co zamontowałeś? | -typowy gleboki brodzik 80X80.Musialem tylko dostosowac lazienke. Pozdrawiam.Stefan.
Dembomen - 2008-12-19, 18:13
Hej!
Medard,śliczne dzięki za szybką odpowiedz.
Stefan, wymiary nic mi nie mówią,może jakaś fotka dała by pełny obraz?
Hej!
bonusik - 2008-12-19, 18:19
stefan napisał/a: | gleboki brodzik 80X80 |
To nie lepiej było zainstalowac normalną wannę
stefan - 2008-12-19, 18:24
Witam! Dembomen napisał/a: | może jakaś fotka dała by pełny obraz | -pelnego to calkiem nie bedzie ze wzgledu na trwajace tam prace.Zrobie fotke wieczorkiem. Pozdrawiam.Stefan.
Ryszard.S - 2008-12-19, 18:34
A czy nie wystarczy szpachla do tworzyw sztucznych i ewentualne podklejenie
klejem poliuretanowym na siatce ?
Dembomen - 2008-12-19, 19:24
Hej!
Stefan dzięki!
Hej!
medard - 2008-12-19, 19:43
Ryszard.S napisał/a: | A czy nie wystarczy szpachla do tworzyw sztucznych i ewentualne podklejenie
klejem poliuretanowym na siatce ? | zalezy jakie masz uszkodzenia brodzika i musisz xzawsze wizac pod uwage ze nie ma sktku bez przyczyny wiec podstawa jest przyczyna potem mozesz probowac choc twoj pomysl raczej niejest najlepszy gdyz ten brodzik caly czas "pracuje" a czasie jazdy , a jesli jest jeszcze uszkodzona /czytaj zgnita/podloga to chyba tylko laminowanie od spodu brodzika daje pozadany efekt
stefciu wg ciebie to jak?
stefan - 2008-12-19, 19:47
Witam! medard napisał/a: | stefciu wg ciebie to jak? | -zdecydowanie zelaznien!Cale auto przetrzyma a i po wypadku do klepania oddac mozna. Pozdrawiam.Stefan.
ARCADARKA - 2008-12-19, 19:52 Temat postu: ARCADARKA
Ryszard.S napisał/a: | A czy nie wystarczy szpachla do tworzyw sztucznych i ewentualne podklejenie
klejem poliuretanowym na siatce ? |
witaj jeśli masz podłogę zdrową , a brodzik gdzieś popękał , ta metoda jest najlepsza, ale musisz całą łazienkę rozebrać
pozdrawiam i wesołego alleluja
stefan - 2008-12-19, 23:37
Witam! Brodziki stalowe maja jeszcze jedna niewatpliwa zalete:emalia jest twarda przez co o wiele latwiej w czystosci utrzymac. Pozdrawiam.Stefan.
Dembomen - 2009-10-30, 21:30 Temat postu: Renowacja Hej!
Po dwóch sezonach użytkowania czas na przeglądy zabudowy.
Oj! stary temat, jak to mówią "klamka zapadła" od jutra zaczynam dobierać się do swego brodzika, jest nieszczelny
Rozważam wymienić na metalowy, /z blachy nierdzewki na kształt obecnego/ gościa który podejmie się rekonstrukcji już mam.
Chciałbym wiedzieć co o moim pomyśle myślicie
Potrzebne tez rady od czego zacząć rozbiórkę, załączam fotkę poniżej.
Mam pewne też obawy co zastanę po odkryciu podłogi
Przeznaczam sporo czasu na to 3 miesiące powinno wystarczyć, chciałbym zdążyć na trzecią rocznicę "Forum CT" oczywiście kamperkiem.
Hej!
maszakow - 2009-11-01, 21:49
no ładnie się pakujesz wo koszty ale jeśli gość dobrze ci go wyprofiluje to będzie rozwiązanie na wieki. powodzenia.
StasioiJola - 2009-11-01, 22:12
Andrzejku - nie obawiałbym sie tak o koszty brodzika z nierdzewki ile o stan podłogi w łazience!!! Ale jak odkryjesz podłogę to sprawdż ja dokładnie, bo tam może być wilgoć a jak masz okazję to popraw wszystko od razu. 3 miesiące to sporo czasu i myślę, że na 3 rocznice CT sie wyrobicie, czego Wam serdecznie życzymy. Jak coś to daj znać na pw. Będę Ci kibicował.
|
|