| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Sprzęt turystyczny i akcesoria - Mokry papier toaletowy
jb - 2018-03-05, 20:43 Temat postu: Mokry papier toaletowy Czy mokry papier toaletowy np taki:
https://www.rossmann.pl/P...szt,114589,6323
rozpuści się w kasecie przy udziale standardowej chemii do toalet?
Czy ktoś ma w tym temacie jakieś doświadczenia?
krzlac - 2018-03-05, 20:56
A po co ma się rozpuścić?
Bronek - 2018-03-05, 21:00
Jezu ...ale dobra z czego to cudo .Bałbym się ręce wytrzeć, a tyłek ?
Jeśli 100% celuloza , szansa jest o ile te wszystke marketingowe dodatki nie blokują dostępu do włókien
?.
Kup , wrzuć do wiadra z wodą i płynem lub saszetką i zrób eksperyment.
A rozpuszczać się powinien , każdy papier użyty w kasecie.
krzlac - 2018-03-05, 21:04
Najlepiej do słoja z wodą, moczem i chemią. Powozić w osobowym dwa-trzy dni, bełtanie też jest ważne w tym procesie.
jb - 2018-03-05, 21:09
| Bronek napisał/a: | Jezu ...ale dobra z czego to cudo .Bałbym się ręce wytrzeć, a tyłek ?
Jeśli 100% celuloza , szansa jest o ile te wszystke marketingowe dodatki nie blokują dostępu do włókien
?.
Kup , wrzuć do wiadra z wodą i płynem lub saszetką i zrób eksperyment.
A rozpuszczać się powinien , każdy papier użyty w kasecie. |
Nie jest tak źle jest napisane, że sama ekologia, że biodegradowalne i można wyrzucać do toalet, pytanie tylko czy chemicznych. Pewnie bez eksperymentu się nie obędzie.
krzlac - 2018-03-05, 21:11
W Rosji wrzucają użyty papier toaletowy do kosza na śmieci. Może takie rozwiązanie?
MILUŚ - 2018-03-05, 21:11
| jb napisał/a: | | ......... Pewnie bez eksperymentu się nie obędzie. |
Zaoszczędze Ci trudu .........nie rozpuszcza się . Przynajmniej po 2-3 dniach .........dłużej nie kisiłem kota
Bronek - 2018-03-05, 21:17
| krzlac napisał/a: | | W Rosji wrzucają użyty papier toaletowy do kosza na śmieci. Może takie rozwiązanie? |
Nie tylko...W Grecji kolebce cywilizacji też Na promach i tam gdzie cienkie rurki kanalizy
krzlac - 2018-03-05, 21:21
| Bronek napisał/a: | | tam gdzie cienkie rurki kanalizy |
W kasecie wylot-wylew ok. 50mm. Nic się nie zatka, a razie "W" to i patyczkiem można pogrzebać.
robba - 2018-03-05, 21:31 Temat postu: Re: Mokry papier toaletowy
| jb napisał/a: | | Czy mokry papier toaletowy np taki: .... |
mokry paier to jest po wypraniu, ale jeszcze przed wysuszeniem...
sorki za ot
| krzlac napisał/a: | Najlepiej do słoja z wodą, moczem i chemią. Powozić w osobowym dwa-trzy dni, bełtanie też jest ważne w tym procesie. |
słoik musi być otwarty, bo w kocie też dostęp powietrza jest...
Bronek - 2018-03-05, 21:38
| krzlac napisał/a: | | Bronek napisał/a: | | tam gdzie cienkie rurki kanalizy |
W kasecie wylot-wylew ok. 50mm. Nic się nie zatka, a razie "W" to i patyczkiem można pogrzebać. |
Jak lubisz
krzlac - 2018-03-05, 21:51
Nie lubię. Mi tylko chodzi o obalenie mitu, że do kasety kamperowej potrzebny jest specjalny papier bo inaczej to się zatka. Ale co się tam ma zatkać? Ta wylewka 50 mm średnicy, 20 cm długości z łagodnym kolankiem?
Bronek - 2018-03-05, 21:54
To nie mit. Gdy są są dzieci lub więcej osób....Dlatego niekoniecznie drogi dedykowany ale zwykły tylko 100% celuloza.
Brodacz77 - 2018-03-05, 23:54
| Bronek napisał/a: | | Nie tylko...W Grecji kolebce cywilizacji też |
Pitu pitu o cienkich rurach (może też) ale jadąc do dnia czuć, gdzie podziały się skarby bez papieru....
Bronek - 2018-03-06, 07:12
Coś z rana nie zoskoczyłem , mógłbyś jaśniej..
Andrzej 73 - 2018-03-06, 08:33
| Bronek napisał/a: | Coś z rana nie zoskoczyłem , mógłbyś jaśniej.. |
Artur poszedł z rana na skróty myślenia i teraz nie wiemy czy pisał o papierze czy o skarbach.
Moje doświadczenia z papierem zwykłym są takie , że nie mięknie dość szybko i w następstwie przeszkadza przy opróżnieniu kota.
Przeważnie używam dedykowanego papieru do kaset.
Brodacz77 - 2018-03-06, 10:24
Jadąc wcześnie rano pomiędzy polami dało się wyczuć, gdzie się podziały skarby bez papieru toaletowego. Mam nieodparte wrażenie, że zawartość szamb służy za nawóz na polach aczkolwiek żadnej szambiarki ani innego podobnego pojazdu nie widziałem. A papier by tylko zaśmiecał pola.....
Bronek - 2018-03-06, 10:32
To przyszło do nas wraz cywilizacją zachodnia .
pamiętam Bawarskie dolinki , jadąc gdy w oddali zaczynały pola brązowieć , zamykało się okna samochodu i włączało wew obieg
mischka - 2018-03-06, 10:52
| Bronek napisał/a: | | pamiętam Bawarskie dolinki , jadąc gdy w oddali zaczynały pola brązowieć |
Jeszcze trochę i będę się tym zaciągał, w kasku nie ma obiegu zamkniętego
Bazyli - 2018-03-06, 10:57
| krzlac napisał/a: | | Nie lubię. Mi tylko chodzi o obalenie mitu, że do kasety kamperowej potrzebny jest specjalny papier bo inaczej to się zatka. | Nie tyle się zatka co bez papieru do k. wymaga sowitego tarmoszenia i trzepania ee. kasety rzecz jasna.
Bronek - 2018-03-06, 11:02
| mischka napisał/a: | | w kasku nie ma obiegu zamkniętego |
Za wolno jedziesz . Ja motocyklem na jednym wdechu przejeżdżałem takie dolinki
mischka - 2018-03-06, 12:06
| Bronek napisał/a: | | mischka napisał/a: | | w kasku nie ma obiegu zamkniętego |
Za wolno jedziesz . Ja motocyklem na jednym wdechu przejeżdżałem takie dolinki |
Intruder nie lubi szybkiej jazdy
Skwarek - 2018-03-06, 14:29
Wracając do papieru
Mam taką gównianą obserwację. To zleży od stylu kamperowania.
Gdy korzystamy z kasety stacjonarnie, tzn. np na kempingu i kaseta jest nieruchoma to faktycznie trochę mniej ten tani papier się rozkłada i trochę gorzej jest wylać zawartość.
Będąc stale w podróży, ruch samochodu wytwarza jednolitą kolorową masę typu papier-mâché i wylanie później tego to sama przyjemność.
Bronek - 2018-03-06, 15:06
A rób sobie nawet atłasem ...Ale mam coś dla ciebie. Zgodnie z technologią stelth
DBAM o wizerunek
zbyszekwoj - 2018-03-06, 15:50
Jak stoisz to nawet g...a nie rozpusci.
Bronek - 2018-03-06, 15:54
Należy po kazdym wypróżnieniu uprawiać agresywny sex. Tu przewaga alkowy .
Skwarek - 2018-03-06, 17:28
| Bronek napisał/a: | :haha: A rób sobie nawet atłasem ...Ale mam coś dla ciebie. Zgodnie z technologią stelth
DBAM o wizerunek |
Noo fajny, dla Twoich piesków też by się nadał
|
|