Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kupujemy kampera - Proszę o radę - Fiat Ducato 2,8 128 KM 2004

emada - 2018-03-14, 12:56
Temat postu: Proszę o radę - Fiat Ducato 2,8 128 KM 2004
Witam,

w zeszłym roku pierwszy raz podrózowałam camperem i zakochałam się! Zatem poszukuję campera. Trafił mi się taki jak podróżowałam więc już sprawdzony Fiat Ducato 2,8 128 KM 2004, przebieg 110 tys. - idealne wnętrze, zadbany w cenie 68 tys netto czyli ok 80000 zł brutto (mogę wziąć fakturę więc odliczam sobie ok 40%).

Czy to dobra oferta? (2 podwójne łóżka, garaż, markiza, klima, 2 telewizory, łazienka, kuchnia, skóra, ogrzewanie, całoroczny, moskitiery i rolety, ledy).
Na co zwrócić uwagę przy zakupie?

Zarejestrownay jest na 4 osoby. I tu pytanie - czy problem jest z przerejestrowaniem na 6? Ma 6 miejsc siedzących ale jedna kanapa nie ma pasów. Czy to kwestia montażu pasów czy wymiany całej kanapy, jaki mógłby być koszt?

Poproszę dajcie pilnie znać! Za wszelkie opinie będę wdzięczna! I do zobaczenia wkrótce na kempingach i zlotach :) Emilia

Bazyli - 2018-03-14, 13:18

Może jakiś link do aukcji ? Zdjęcia? Cena wydaje się być atrakcyjna - uszkodzenia ? Suchy ?
emada - 2018-03-14, 14:09

Nie mam linku do aukcji bo jeszcze nie wystawiony, znalazłam go przypadkiem i gościu stwierdził, że będzie sprzedawał więc znalazł się sam :)
Raczej suchy, ale podjadę na stacje kontroli pojazdów, bez uszkodzeń.

zbyszekwoj - 2018-03-14, 15:35

emada napisał/a:

Tam ci nic ciekawego nie powiedzą ,lepiej poprosić któregos z kamperowców z Łodzi ,jest kilku.

Bazyli - 2018-03-14, 16:22

zbyszekwoj napisał/a:
emada napisał/a:

Tam ci nic ciekawego nie powiedzą ,lepiej poprosić któregos z kamperowców z Łodzi ,jest kilku.

Dokładnie tak. Na stacji kontroli nie mają pojęcia o zabudowach. Zbyszek dobrze prawi - poproś kogoś z CT niech z Tobą obwącha.

LukF - 2018-03-14, 16:52

W temacie zwiększenia ilości osób w dowodzie rejestracyjnym: nie ma takiej możliwości nawet jak byś na rzęsach stanęła :gwm Obecne przepisy w Polsce nie przewidują takiej opcji by zmienić ilość miejsc poza fabryką :(
Tomcio - 2018-03-14, 20:25

Witam!!!! Moja rada, przed zakupem jedz kamperkiem na policję lub weż win z autka i zabudowy i jedż sprawdzić czy nie jest kradziony. Mój kolega w zeszłym roku tak kupił.Paka była OK a sam. był kradziony /Pozdro. :stop: :stop:
zbychu - 2018-03-14, 20:42

Na ten rocznik za niska cena , :gwm
zbyszekwoj - 2018-03-15, 10:15

zbychu napisał/a:
Na ten rocznik za niska cena , :gwm

A najpewniej po solidnej naprawie. :ok