| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Bojler carver 9 litrów problem!
KASZUB - 2018-03-15, 10:05 Temat postu: Bojler carver 9 litrów problem! Witam szanowne grono.
Urodził mi się problem z bojlerem carver. Stara konstrukcja z chyba angielskiej czepki. Podczas prób w garażu bojler śmiga aż miło. Po zamontowaniu do auta i podłączeniu nie chce zagadać.
Co się stało. Jak wspomniałem wyżej założyłem bojler.
Podlaczylem sterownie do 12v. Po sprawdzeniu czy wszystko ok czyli czy jest te 12v próbowałem włączyć bojler na próbę. Zapalily się lampki i zgasły. Spalił się bezpiecznik w sterowaniu 1A. Wymieniłem. Podczas wymiany wkładając bezpiecznik troszkę zaiskrzylo. Ponowilem próbę. Włączenia. Światełka się nie zapalily ale spalił bezpiecznik na skrzynce 5A a w sterowniu nic się nie zmieniło. Czyli bezpieczniki są ok.
Bojler nie miał podłączonego gazu ani wody. Chciałem tylko sprawdzić czy iskrownik zadziała.
No i teraz nie wiem już co dalej. Jak i co sprawdzić? Jeśli ktoś mial styczność z takim ustrojstwem będę wdzięczny za jakieś wskazówki.
CORONAVIRUS - 2018-03-15, 10:12
+ z - nie pomyliłeś ?
KASZUB - 2018-03-15, 10:41
Nie to jest ok. Sprawdziłem kilka razy...
kimtop - 2018-03-15, 11:55
Odłącz sterowanie od prądu z kamperka i daj mu napięcie z innego akumulatora.Jak zagada to znaczy ,że zwarcie jest na przewodzie zasilającym w kamperze
Brodacz77 - 2018-03-15, 13:00
Positive (+) jest podłączony niebieski, negative (-) jest podłączony brązowy.
Niebieskim najczęściej puszcza się minus (-), brązowym plus (+).
Szukałbym tutaj.
Flag - 2018-03-15, 13:09
wg fotki to odwrotna polaryzacja napiecia
KASZUB - 2018-03-15, 15:59
Nie znając się na zasadach elektrycznych i przyjętych normach podłączyłem wszędzie plus na niebieskim a minus na brązowym. Jeszcze raz dzisiaj sprawdzę wszystko jeszcze raz. Myślę jednak, że to nie jest problemem. Choć nigdy nie wiadomo. Bo całość jest prosta i dziwi mnie, że to nie chce zagadać.... A jeśli się pomyliłem i coś się spaliło to będę mega wkur.... y
Brodacz77 - 2018-03-15, 16:40
Nie wiem, czy dysponujesz jakimś miernikiem / multimetrem - bardzo możliwe, że po pierwszym odwrotnym podłączeniu coś się spaliło (np. zwarła dioda Zenera - ta czarno/niebieska w pionie, nad liczbą 12). Gdybam, że jest ona tam w celu obniżenia napięcia do zasilania diod świecących i układu. Po odwrotnym podpięciu zasilania mógł popłynąć przez nią duży prąd i może być zwarta. Pod czarną wtyczką, nad zieloną i czerwoną LED jest jeszcze jedna dioda - też mogło ją zewrzeć.
amples - 2018-03-15, 17:13
| KASZUB napisał/a: | | Nie znając się na zasadach elektrycznych |
Przyjęło się że kolory to :
Elektryka-elektronika prąd stały: (12V)
minus - czarny
plus - czerwony
elektryka prąd zmienny ,( 230V)
Przewód fazowy L – brązowy, czarny, czerwony, szary, biały (na tym przewodzie jest napięcie elektryczne).
Przewód neutralny N – niebieski.
Przewód ochronny PE – żółto–zielony.
Bronek - 2018-03-15, 17:52
Niestety nie zawsze masz w stałym czarny i czerwony .
Bywa , że niebieski to plus , lub brązowy .
Tak różowo nie jest
Socale - 2018-03-15, 18:41 Temat postu: Re: Bojler carver 9 litrów problem!
| KASZUB napisał/a: |
...
Podczas prób w garażu bojler śmiga aż miło. Po zamontowaniu do auta i podłączeniu nie chce zagadać.
... |
Jak w garażu podłączałeś całość do akumulatora/zasilacza, jaka polaryzacja powinieneś pamiętać.
Czy w garażu podłączałeś gaz i zapodałeś wodę do systemu? Co śmigało aż miło - dokładnie opisz, bo...
Cascade bez wykrycia ciśnienia gazu i obecności wody a także zbyt niskie napięcie na zasilaniu z akumulatora, nigdy nie wygeneruje iskry na iskrowniku. Jest dużo zabezpieczeń mimo że sprzęt wydaje się prymitywny - jest prosty ale zabezpieczony.
Czy pierwszy spalony bezpiecznik wstawiłeś o dokładnie takiej samej wartości podanej w mA lub A ?
.
Tylko odpowiedzi na pytania pozwolą na jakąkolwiek diagnostykę.
CORONAVIRUS - 2018-03-15, 18:51
Jak podłączysz bieguny jak trzeba to powinien zatrybić , też miałem takie przypadki .
co do kolorów zasilań w kamperach i cepach to książkę można napisać żadnych reguł
Socale - 2018-03-15, 18:55
Jo, tym bardziej że to angielskie, tam wszystko na odwrót od świata i po nie naszemu.
amples - 2018-03-15, 18:56
| Bronek napisał/a: | | Bywa , że niebieski to plus , lub brązowy . |
Gdy plusów jest kilka (osobna linię dla poszczególnych urządzeń)
Przewody 2-3 i więcej żyłowe zazwyczaj są produkowane w kolorach do instalacji np, domowych 230V .
Bronek - 2018-03-15, 19:34
Grzebałem w czepkach i kamperach orginalnych , to wiem, ze ...nic nie wiem. Teoria teorią a ... Także , to co piszesz to pobożne życzenia..
Tylko w czterech sztukach ...fabrycznych i nie ufam i ufać nie będę teorią i nadzieją
rigg - 2018-03-15, 21:35
U mnie na niebieskim jest plus na czerwonym minus... kilka przejściówek USB zjarałem, jak dodatkowe gniazdo zrobiłem. Tu jest temat https://www.camperteam.pl...der=asc&start=0
KASZUB - 2018-03-16, 06:01 Temat postu: Re: Bojler carver 9 litrów problem!
| Socale napisał/a: | | KASZUB napisał/a: |
...
Podczas prób w garażu bojler śmiga aż miło. Po zamontowaniu do auta i podłączeniu nie chce zagadać.
... |
Jak w garażu podłączałeś całość do akumulatora/zasilacza, jaka polaryzacja powinieneś pamiętać.
Czy w garażu podłączałeś gaz i zapodałeś wodę do systemu? Co śmigało aż miło - dokładnie opisz, bo...
Cascade bez wykrycia ciśnienia gazu i obecności wody a także zbyt niskie napięcie na zasilaniu z akumulatora, nigdy nie wygeneruje iskry na iskrowniku. Jest dużo zabezpieczeń mimo że sprzęt wydaje się prymitywny - jest prosty ale zabezpieczony.
Czy pierwszy spalony bezpiecznik wstawiłeś o dokładnie takiej samej wartości podanej w mA lub A ?
.
Tylko odpowiedzi na pytania pozwolą na jakąkolwiek diagnostykę. |
Jak podłączyłem w garażu był gaz i była woda. Wszystko podłączone. Włączalem i wyłączyłem pstryczkiem.
Grzalem wodę super.
Teraz w aucie nie miał nic. Tylko 12v na zasilaniu. Kable sprawdziłem. Nawet puściłem nowe prosto z aku jak poprzednio. Pali 1A oryginalne a nawet przyłożyłem 5A samochodowy i też zjaral...
Napięcie na aku 12.4V mam teraz.
I na tym moja diagnostyka się kończy. Nie wiem co dalej. Może faktycznie poczekam aż będzie cieplej i zaleje go woda. Gaz był wczoraj połączony.
Nie pamiętam czy w garażu próbowałem bez wody odpalać? Ale sprzedawca mi mówił, że gdybym chciał to na chwilkę bo temp skoczy. Więc chyba nie próbowałem.
vIrek - 2018-03-16, 07:42
Sprawdź czy wkręty, którymi przykręciłeś płytkę nie powodują jakiegoś zwarcia - odkręć płytkę i wtedy spróbuj (czasem ścieżki są blisko otworów monażowych).
Socale - 2018-03-16, 08:38
No to teraz "lepiej widać".
Masz miernik jakiś? Sprawdź czy nie ma zwarcia*. nie odłączaj kabelków, nie odkręcaj niczego. Sprawdź tylko na śrubkach czy czy występuje zwarcie, jeśli tak, to odłącz czarną okrągłą wtyczkę i ponownie sprawdź czy nadal jest. Jeśli jest nadal, odkręć i rozbierz i zapodaj foto ścieżek jak Kolega wyżej sugeruje.
W identyczny sposób sprawdź diody w obie strony, nie musisz wylutowywać.
* Najwygodniej jest ustawić miernik na pozycji "dioda" z pipipkiem. Zewrzyj ze sobą kabelki miernika , pipipka powinna pipipać - to oznacza zwarcie i w taki sposób przyłóż je do śrubek kabelków oraz diod na płytce.
Flag - 2018-03-16, 08:49
| Socale napisał/a: | No to teraz "lepiej widać".
Masz miernik jakiś? Sprawdź czy nie ma zwarcia*. nie odłączaj kabelków, nie odkręcaj niczego. Sprawdź tylko na śrubkach czy czy występuje zwarcie, jeśli tak, to odłącz czarną okrągłą wtyczkę i ponownie sprawdź czy nadal jest. Jeśli jest nadal, odkręć i rozbierz i zapodaj foto ścieżek jak Kolega wyżej sugeruje.
W identyczny sposób sprawdź diody w obie strony, nie musisz wylutowywać.
* Najwygodniej jest ustawić miernik na pozycji "dioda" z pipipkiem. Zewrzyj ze sobą kabelki miernika , pipipka powinna pipipać - to oznacza zwarcie i w taki sposób przyłóż je do śrubek kabelków oraz diod na płytce. |
tylko rób to bez napięcia
ja podarowałem kumplowi moją przyczepe w ktorej miałem taki bojler, sam zbiornik jest pęknięty i wyrzucony ale elektronika była ok do ostatniego dnia. Jak tego nie wyrzucil to dalej wisi na scianie. Moge zapytac.
KASZUB - 2018-03-16, 09:59
Sprawdzę panowie te śrubki najpierw. Wcześniej nie przykrecalem nigdzie. Może faktycznie to wywala. Dam znać wieczorkiem.
Flag jak się okaże, że spalone czy coś to poproszę cię o tel do przyjaciela. Dzięki Panowie za pomoc.
Flag - 2018-03-16, 10:35
| KASZUB napisał/a: | Sprawdzę panowie te śrubki najpierw. Wcześniej nie przykrecalem nigdzie. Może faktycznie to wywala. Dam znać wieczorkiem.
Flag jak się okaże, że spalone czy coś to poproszę cię o tel do przyjaciela. Dzięki Panowie za pomoc. |
Pytalem, mowi ze dalej wisi, w niedziele bedzie w poblizu przyczepy więc jak coś to daj znać.
KASZUB - 2018-03-16, 21:52
Miracle! Miracle!
Wkrecilem śrubki. Choć nie dotykały niczego i Wkrecilem w obudowę. Wyjąłem czarna wtyczkę i włożyłem spowrotem. Zmieniłem jeden bezpiecznik na 5A bo taki miałem i.... Działa! Iskra daje. Lampki się pala. Szok panie! Nie wiem hak to się stało ale działa... Dziękuję panowie za pomoc. Nie spodziewałem się takiej reakcji ale za to lubi się to forum. Za chcec niesienia pomocy.
Jeśli będę mógł się odwdzięczyć i pomoc walucie jak w dym!
Socale - 2018-03-16, 22:14
Ok, ok, ale nadal nie znamy przyczyny wywalania bezpieczników.
Teraz działa, ale objaw nie rozpoznany wróci w najbardziej nie odpowiednim momencie.
Możesz to zignorować, ale pośpisz spokojnie?
To moja dewiza, drążyć do przyczyn, poznać je, wówczas zdarza się że wygrywam.
KASZUB - 2018-03-16, 23:18
A ja olewam i mam spokojna banke i martwię się jak jest problem. Aktualnie nie ma wiec wbijamy w to Socale! No stres more fun!
xbartman - 2018-03-17, 12:09
Tylko wróć do dedykowanego bezpiecznika żeby sobie większego problemu nie narobić.
KASZUB - 2018-03-17, 13:37
Hm... Od czego ty zacząć? to się długi nie martwiłem...
Dalej fiut pali bezpieczniki... Bije się w klatę panowie i przepraszam za wczesne przechwalki. Rano włączyłem i już nie zagadał skubany.. Miałeś rację Socale trzeba szukać dalej..
A ja jeszcze pomyliłem bezpiecznik i dotknalem większym i z prawej strony spaliło drugi
Generalnie pali się ten po prawej zawsze. Ten pp lewej dopiero dzisiaj jak dałem ciała.
Wczoraj dołączyłem ten czarny kabel który idzie do bojlera, zmieniłem bezpieczniki, włozylem kabel i zadziałało. Może wilgoć gdzies łapie? Hm...
robba - 2018-03-17, 20:53
| KASZUB napisał/a: | Hm... Od czego ty zacząć? to się długi nie martwiłem...
Dalej fiut pali bezpieczniki... Bije się w klatę panowie i przepraszam za wczesne przechwalki. Rano włączyłem i już nie zagadał skubany.. Miałeś rację Socale trzeba szukać dalej..
A ja jeszcze pomyliłem bezpiecznik i dotknalem większym i z prawej strony spaliło drugi
Generalnie pali się ten po prawej zawsze. Ten pp lewej dopiero dzisiaj jak dałem ciała.
Wczoraj dołączyłem ten czarny kabel który idzie do bojlera, zmieniłem bezpieczniki, włozylem kabel i zadziałało. Może wilgoć gdzies łapie? Hm... |
pali ten z prawej nad rysunkiem butelki?
Edyta: Jeśli tak, to jest to bezpiecznik masowy. Bezpieczniki są dwa, jeden na
plusie, jeden na minusie. Pali się ten na minusie, więc nie jest to kwestia zwarcia czegoś
do masy. czy oba bezpieczniki są takie same? Teoretycznie powinny być...
Gdzieś zwarcie masz poza płytką, czyli tam gdzie prowadzi kabel.
Może sam kabel jest uszkodzony, obejrzyj go dobrze...
zrób zdjęcie gdzie dochodzi ten kabel....
Socale - 2018-03-17, 21:12
| KASZUB napisał/a: | ...
Może wilgoć gdzies łapie?
... |
Nie, to nie wilgoć. 12V możesz zanurzyć w wodzie/śniegu/lodzie/wódce ect - nie spali nominalnego bezpiecznika nigdy.
Ale, wilgoć mogła spowodować zwarcie/przywarcie plusa do masy - ciągle tego jednak szukamy.
Coś wyżej pisałem, sprawdź czy po odłączeniu wtyczki (vel butelki) po kilku włączeniach będzie przepalało kolejne bezpieczniki.
.
Inny sposób:
Wstaw zamiast bezpiecznika żarówkę 12V 5-10W max 21W, włącz system i miąchaj kablami ile wlezie. Zaświecenie żarówki pełną mocą będzie wskazywało gdzie/kiedy następuje zwarcie lub przeciążenie na tyle wysokie, że pali bezpiecznik.
Dojdziesz.
|
|