| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - zabudowa globe traveller
aktimel1 - 2018-03-16, 23:05 Temat postu: zabudowa globe traveller Witam.
Czy ktoś z forumowiczów użytkuje zabudowe od globe travellera ? noszę sie z zamiarem przeróbki swojego samochodu i z tego co do tej pory widziałem oni są najlepsi ale niestety również najdrożsi, proszę o opinie.
Pozdrawiam
jb - 2018-03-17, 04:13
Mam blaszaka z ich zabudową od nowości to już drugi rok, usterki czy awarie się zdarzały ale to była wina samych urządzeń a nie twórcy zabudowy. Doświadczenie mam niewielkie bo to pierwszy kamper ale chyba mogę ich polecić. Dziwię się, że przy takim budżecie nie wybierzesz po prostu czegoś z ich oferty. Tam wszystko dograne i przemyślane sam zrobisz to lepiej?
aktimel1 - 2018-03-17, 09:40
a czemu zdecydowales sie akurat na nich ? bo spotkałem sie z opiniami ze są firmy ktore robią tak samo dobre zabudowy o wiele tańsze
Bajaga - 2018-03-17, 10:20 Temat postu: Re: zabudowa globe traveller
| aktimel1 napisał/a: | Witam.
Czy ktoś z forumowiczów użytkuje zabudowe od globe travellera ? noszę sie z zamiarem przeróbki swojego samochodu i z tego co do tej pory widziałem oni są najlepsi ale niestety również najdrożsi, proszę o opinie.
Pozdrawiam |
Miałem, polecam. Jeżeli w przyszłości wrócę do blaszaka (dzieci nie będą z nami jeździć) to będzie to GT. Są najdrożsi bo najlepsi. Nie jest to pan Zdzisiek ze szwagrem i blaszanym garażem tylko spora firma sprzedająca 90% produkcji na zachód.
ps. A co do cen to polecam wziąć do ręki katalog np. Reimo i zobaczyć co ile kosztuje. Od najmniejszej klameczki czy złączki do lodówki i ogrzewania....
jawi13 - 2018-03-17, 11:03
| Bajaga napisał/a: | | Nie jest to pan Zdzisiek ze szwagrem i blaszanym garażem tylko spora firma sprzedająca 90% produkcji na zachód. | Na Tym Forum jest kilku panów Zdziśków budujących zabudowy wcale nie gorsze niż Globe travller a na pewno znacznie taniej.
aktimel1 - 2018-03-17, 11:25
no tak tylko kwestia terminów wątpie zeby ktoś z forum zdążył jeszcze z przeróbka na ten sezon
Bajaga - 2018-03-17, 12:58
| jawi13 napisał/a: | | Bajaga napisał/a: | | Nie jest to pan Zdzisiek ze szwagrem i blaszanym garażem tylko spora firma sprzedająca 90% produkcji na zachód. | Na Tym Forum jest kilku panów Zdziśków budujących zabudowy wcale nie gorsze niż Globe travller a na pewno znacznie taniej. |
Co kto woli. Demokrację mamy.
I niech forumowi panowie Zdziśki powiedzą mi ile kosztuje u nich zabudowa z lekkich płyt laminowanych, na Wszystkich Nowych elementach od najmniejszej śrubki pochodzących od renomowanych producentów (nie z promocji w Castoramie)z wyższej półki. I oczywiście dodać do tego należy cenę nowego auta.
ps. Ja nie widziałem tych zdziśkowych zabudów nie gorszych niż GT ale być może wzrok mi już szwankuje. ..
jb - 2018-03-17, 13:21
Cóż, pozostaje mi tylko zgodzić się z Bajagą.
MILUŚ - 2018-03-17, 14:08
| jawi13 napisał/a: | | Bajaga napisał/a: | | Nie jest to pan Zdzisiek ze szwagrem i blaszanym garażem tylko spora firma sprzedająca 90% produkcji na zachód. | Na Tym Forum jest kilku panów Zdziśków budujących zabudowy wcale nie gorsze niż Globe travller a na pewno znacznie taniej. |
I oczywiście przy sprzedaży zdziśkowego kampera napisze w ogłoszeniu GT a nie GT-podobny
jawi13 - 2018-03-17, 15:38
| Bajaga napisał/a: | | Ja nie widziałem tych zdziśkowych zabudów nie gorszych niż GT ale być może wzrok mi już szwankuje. .. | Nie wiem co Masz na myśli pod pojęciem pan Ździsiek Podał bym przykłady kolegów co robią zabudowy ale nie chcę żeby się obrazili że nazywa się ich ironicznie panami Ździśkami.A może sami się odezwą chociaż w to wątpię.
aktimel1 - 2018-03-17, 16:09
No wlasnie to jest argument, podczas sprzedazy blaszak robiony nawet przez swietnego rzemieslnika bedzie zawsze gorzej postrzegany niz GT nie ma sie sie co oszukiwac ze idzie za nimi marka. Czy ktos z forum zlecal przerobke w globe traveller ? Czy wszyscy kupowali gotowce ?
Bajaga - 2018-03-17, 16:18
| aktimel1 napisał/a: | | No wlasnie to jest argument, podczas sprzedazy blaszak robiony nawet przez swietnego rzemieslnika bedzie zawsze gorzej postrzegany niz GT nie ma sie sie co oszukiwac ze idzie za nimi marka. Czy ktos z forum zlecal przerobke w globe traveller ? Czy wszyscy kupowali gotowce ? |
Ja zlecałem. Co więcej sam projektowałem wspólnie z nimi co, jak i gdzie ma być. Obecnie, z tego co wiem, zlecenia indywidualne przyjmują późną jesienią/zimą gdy jest martwy sezon. Tak na codzień to auta te z katalogu (do wyboru kolory mebli i tapicerki oraz dodatki). Preferują pracę na trojaczkach ale widziałem tam też Iveco na zamówienie z takim wyposażeniem, że głowa mała.
aktimel1 - 2018-03-17, 16:21
| Bajaga napisał/a: | | aktimel1 napisał/a: | | No wlasnie to jest argument, podczas sprzedazy blaszak robiony nawet przez swietnego rzemieslnika bedzie zawsze gorzej postrzegany niz GT nie ma sie sie co oszukiwac ze idzie za nimi marka. Czy ktos z forum zlecal przerobke w globe traveller ? Czy wszyscy kupowali gotowce ? |
Ja zlecałem. Co więcej sam projektowałem wspólnie z nimi co, jak i gdzie ma być. Obecnie, z tego co wiem, zlecenia indywidualne przyjmują późną jesienią/zimą gdy jest martwy sezon. Tak na codzień to auta te z katalogu (do wyboru kolory mebli i tapicerki oraz dodatki). Preferują pracę na trojaczkach ale widziałem tam też Iveco na zamówienie z takim wyposażeniem, że głowa mała. |
A mogl bys mi powiedziec cos na temat cen ? Co i kiedy przrabiales u nich ?
Bajaga - 2018-03-17, 16:40
| aktimel1 napisał/a: |
A mogl bys mi powiedziec cos na temat cen ? Co i kiedy przrabiales u nich ? |
Dostarczyłem im nowego Boxera L4H3 i ustalałem projekt zabudowy, jakieś 6 lat temu. W międzyczasie żeśmy się trochę zakolegowali bo tam fajny facet rządzi. A ceny to zasadniczo są chyba w internecie. Dodam, że wtedy były niższe. Ale ponieważ teraz większość produkcji idzie na zachód to po co mają robić jakieś promocje skoro klienci są? Co więcej, z tego co wiem klientów jest Dużo więcej niż możliwości (wielkie kłopoty z zatrudnieniem sensownych pracowników). Jakieś detale to na priv, wiem Sporo ale nie chcę by wyglądało, że jestem jakimś ich przedstawicielem czy naganiaczem. Po prostu byłem zadowolony i kolejny właściciel tego auta z tego co wiem też jest.
zbyszekwoj - 2018-03-17, 18:59
Kolega zapłacił 5 lat temu ok 150zł. Teraz to już chyba ok180. Taniocha. + twoje auto.
MILUŚ - 2018-03-17, 19:28
| zbyszekwoj napisał/a: | Kolega zapłacił 5 lat temu ok 150zł. Teraz to już chyba ok180. Taniocha. + twoje auto. |
Raczej 150,000 - 180,000 zł
aktimel1 - 2018-03-17, 20:03
| MILUŚ napisał/a: | | zbyszekwoj napisał/a: | Kolega zapłacił 5 lat temu ok 150zł. Teraz to już chyba ok180. Taniocha. + twoje auto. |
Raczej 150,000 - 180,000 zł |
no to faktycznie sie cenia....
jawy88 - 2018-03-18, 16:29
| Bajaga napisał/a: | | aktimel1 napisał/a: |
A mogl bys mi powiedziec cos na temat cen ? Co i kiedy przrabiales u nich ? |
Dostarczyłem im nowego Boxera L4H3 i ustalałem projekt zabudowy, jakieś 6 lat temu. W międzyczasie żeśmy się trochę zakolegowali bo tam fajny facet rządzi. A ceny to zasadniczo są chyba w internecie. Dodam, że wtedy były niższe. Ale ponieważ teraz większość produkcji idzie na zachód to po co mają robić jakieś promocje skoro klienci są? Co więcej, z tego co wiem klientów jest Dużo więcej niż możliwości (wielkie kłopoty z zatrudnieniem sensownych pracowników). Jakieś detale to na priv, wiem Sporo ale nie chcę by wyglądało, że jestem jakimś ich przedstawicielem czy naganiaczem. Po prostu byłem zadowolony i kolejny właściciel tego auta z tego co wiem też jest. | A moglby kolega napisać jaka była waga samochodu po przebudowie??
Bajaga - 2018-03-18, 17:41
A moglby kolega napisać jaka była waga samochodu po przebudowie??[/quote]
Raz się ważyłem na składzie węgla. Kamper był załadowany do wakacji, pół zbiornika paliwa, pół zbiornika wody, 2 osoby - wyszło 3300 z jakimś groszem, 3320 może. (+/- ze 20kg bo nie pamiętam dokładnie).
Ps. Teraz używają lżejszych płyt bo wiedzą, że użytkownicy o to wypytują.
jawy88 - 2018-03-18, 20:15
to chyba nic się nie zmieniło bo na stronie podają 3020kg https://globe-traveller.eu/vehicles/explorer-z/ a to nie jest mało do tego markiza solar itp ?? a wiec nie jest to jakaś kosmiczna lekka technologia bo bylem przy ważeniu auta L4H3 wywoływanego tu "pana Zdziska " i razem z dużą markizą i ciężkim solarem , połową zbiornika paliwa wynik był - 3010kg
oczywiście nie będę pisał ze "zdzisek" robi lepiej ale "CCC"
|
|