| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Jaki reduktor gazu z zabezpieczeniem?
pionier01 - 2018-04-14, 22:56 Temat postu: Jaki reduktor gazu z zabezpieczeniem? Dziś odebrałem wykonany na nowo schowek na butle gazowe. Chciałbym zapytać się Was jaki reduktor z zabezpieczeniem wybrać? Wiem że to wydatek rzędu 500-600 zł. Może ktoś ma jakieś inne propozycje za mniejsze pieniądze?
Johny_Walker - 2018-04-15, 21:38
Truma DuoControlCS.
EdwardB - 2018-04-16, 04:51
Mam truma MonoControl kompletny (wymieniłem na DuoControl) tel. w awatarze.
dziwaczek - 2018-04-16, 08:07
W podłodze schowka winny być tzw.kanał wentylacyjny tj. dziura w podłodze pod butlami z siatką zabezpieczającą aby nic nie wpadło. Proponuję zrobić - bo propan butan jest cięższy od powietrza i musi wypłynąć jakby się coś rozczelniło. Chyba że to wycięcie po prawej to wentylacja jest?
pionier01 - 2018-04-16, 10:02
| dziwaczek napisał/a: | W podłodze schowka winny być tzw.kanał wentylacyjny tj. dziura w podłodze pod butlami z siatką zabezpieczającą aby nic nie wpadło. Proponuję zrobić - bo propan butan jest cięższy od powietrza i musi wypłynąć jakby się coś rozczelniło. Chyba że to wycięcie po prawej to wentylacja jest? |
Tak. Wycięcie jest fabrycznym kanałem do ewentualnego odprowadzenia gazu.
LukF - 2018-04-16, 15:35
U mnie jest zabudowany reduktor na dwie butle z wyłącznikiem elektrycznym i modułem przykreconym pod szafkami kuchennymi (Pewnie układ uderzeniowy). Nie piszę, że polecam. Raczej pytam kto ma i jakie jest tego przeznaczenie lub cel? Przepraszam autora wątku że to, że się wciąłem
|
|