| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
FIAT - maska ducato I
Lutek - 2018-04-19, 19:54 Temat postu: maska ducato I Witam. dzisiaj chciałem otworzyć maskę i niespodzianka , albo zerwała się linka albo coś sie wyczepiło z zamka bo uchwyt do otwierania jest luźny i jak tu teraz otworzyć tą maskę .
może ktoś miał juz taki przypadek albo wie jak ją otworzyć proszę o pomoc pozdrawiam Piotr
SZEJK - 2018-04-19, 22:39
Spróbuj nacisnąć maskę w okolicy zamka a druga osoba niech otwiera w kabinie,
Prawdopodobnie zamek przyrdzewiał przez zimę.
pasza - 2018-04-20, 05:53 Temat postu: Re: maska ducato I
| Lutek napisał/a: | ....uchwyt do otwierania jest luźny i jak tu teraz otworzyć tą maskę .
....jak ją otworzyć proszę o pomoc pozdrawiam Piotr |
Mam to opanowane do perfekcji bo już z 5 miesięcy mam linkę zerwaną , zamówiłem i idzie do mnie 4,5Eu ale tak się przyzwyczaiłem że
Wsuwasz się lekko pod auto( tylko głowę po szyję) łapiesz linkę przy mechanizmie tam gdzie nie ma już osłony plastikowej lepiej prawą silniejszą ręką i ciągniesz w stronę kierowcy.
U mnie to trwa 3 sekundy:)
Lutek - 2018-04-20, 15:32
Dzięki za sugestie już sobie poradziłem ,wyciągnąłem lampę po stronie kierowcy jest wciskana na takie śruby regulacyjne z okrągłymi łebkami następnie wsadziłem rękę i pociągając za zamek maska puściła
Na zaś opracowałem ciekawy patent . Od zamka poprowadziłem wzdłuż chłodnicy dodatkowa stalowa linkę której końcówkę schowałem za lewym kierunkowskazem . Wystarczy odkręcić dwie śrubki i po problemie gdyby jeszcze raz tak się zdarzyło . Pozdrawiam Piotr
lepciak - 2018-04-22, 11:34
Dorabianie wszystkich rodzajów linek i cięgien - nawet na poczekaniu.
http://linki-gdynia.dobrywarsztat.info/, Adres: aleja Zwycięstwa 244, 81-540 Gdynia Telefon: 58 664 97 24
|
|