Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

FIAT - maska ducato I

Lutek - 2018-04-19, 19:54
Temat postu: maska ducato I
Witam. dzisiaj chciałem otworzyć maskę i niespodzianka , albo zerwała się linka albo coś sie wyczepiło z zamka bo uchwyt do otwierania jest luźny i jak tu teraz otworzyć tą maskę .
może ktoś miał juz taki przypadek albo wie jak ją otworzyć proszę o pomoc pozdrawiam Piotr

SZEJK - 2018-04-19, 22:39

Spróbuj nacisnąć maskę w okolicy zamka a druga osoba niech otwiera w kabinie,
Prawdopodobnie zamek przyrdzewiał przez zimę. :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech

pasza - 2018-04-20, 05:53
Temat postu: Re: maska ducato I
Lutek napisał/a:
....uchwyt do otwierania jest luźny i jak tu teraz otworzyć tą maskę .
....jak ją otworzyć proszę o pomoc pozdrawiam Piotr

Mam to opanowane do perfekcji bo już z 5 miesięcy mam linkę zerwaną , zamówiłem i idzie do mnie 4,5Eu ale tak się przyzwyczaiłem że :)

Wsuwasz się lekko pod auto( tylko głowę po szyję) łapiesz linkę przy mechanizmie tam gdzie nie ma już osłony plastikowej lepiej prawą silniejszą ręką i ciągniesz w stronę kierowcy.
U mnie to trwa 3 sekundy:)

Lutek - 2018-04-20, 15:32

Dzięki za sugestie już sobie poradziłem ,wyciągnąłem lampę po stronie kierowcy jest wciskana na takie śruby regulacyjne z okrągłymi łebkami następnie wsadziłem rękę i pociągając za zamek maska puściła :ok
Na zaś opracowałem ciekawy patent . Od zamka poprowadziłem wzdłuż chłodnicy dodatkowa stalowa linkę której końcówkę schowałem za lewym kierunkowskazem . Wystarczy odkręcić dwie śrubki i po problemie gdyby jeszcze raz tak się zdarzyło . Pozdrawiam Piotr

lepciak - 2018-04-22, 11:34

Dorabianie wszystkich rodzajów linek i cięgien - nawet na poczekaniu.
http://linki-gdynia.dobrywarsztat.info/, Adres: aleja Zwycięstwa 244, 81-540 Gdynia Telefon: 58 664 97 24