Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kupujemy kampera - Szukam kamperka

pipek722 - 2018-04-23, 10:47
Temat postu: Szukam kamperka
https://www.caravanbacci....ger-genesis-33/
Szukam kampera o takiej zabudowie, czy ktoś wie gdzie można takiego kupić.

Bazyli - 2018-04-23, 11:36

https://www.otomoto.pl/of...=olx#xtor=SEC-8

Nie identyczny ale też na fordzie i z takim samym układem :spoko

pipek722 - 2018-04-23, 15:37

Bazyli napisał/a:
https://www.otomoto.pl/oferta/ford-transit-camper-carioca-599-tempomat-klimatyzacja-czujniki-cofania-ID6zSWJ0.html?utm_source=refferals&utm_medium=traffic_exchange&utm_campaign=olx#xtor=SEC-8

Nie identyczny ale też na fordzie i z takim samym układem :spoko

Tylko ten jest na 5 osób.

Track222 - 2018-04-23, 19:57

pipek722 napisał/a:
.................................

Kamper jest zawsze dwuosobowy!!!

Janusszr - 2018-04-24, 09:02

Track222 napisał/a:
pipek722 napisał/a:

Nieprawda!!!!!
Przymierzam się do 9 osobowego.

Bronek - 2018-04-24, 09:17

Czym skorupka za młodu nasiąknie , tym ... :bigok
Track222 - 2018-04-24, 15:08

Janusszr napisał/a:
Track222 napisał/a:
pipek722 napisał/a:

Nieprawda!!!!!

9 osobowy to nie kamper tylko autobus :haha: :haha: :haha:

Janusszr - 2018-04-24, 20:00

Track222 napisał/a:
Janusszr napisał/a:
Track222 napisał/a:
pipek722 napisał/a:

Nieprawda!!!!!

Znowu nieprawda.
Wędkarze często mijają się z prawdą. Jesteś wędkarzem? :)

Track222 - 2018-04-24, 21:35

Janusszr napisał/a:
Track222 napisał/a:
Janusszr napisał/a:
Track222 napisał/a:
pipek722 napisał/a:

Nieprawda!!!!!

Znowu nieprawda.
Wędkarze często mijają się z prawdą. Jesteś wędkarzem? :)

Chyba główka boli i to bardzo!!!!

Janusszr - 2018-04-25, 07:54

Nie wiem co Cię boli, ale życzę dużo zdrowia i jest mi z tego powodu przykro :(
Autobus to powyżej 9 osób łącznie z kierowcą. Powyżej 9 :) Czyli po góralsku 9 z hakiem :)

Track222 - 2018-04-25, 12:52

Janusszr napisał/a:
Nie wiem co Cię boli, ale życzę dużo zdrowia i jest mi z tego powodu przykro :(
Autobus to powyżej 9 osób łącznie z kierowcą. Powyżej 9 :) Czyli po góralsku 9 z hakiem :)

Zapewniam nic mnie nie boli, czuję się bardzo dobrze i wiem co dokładnie piszę!!!!

Bronek - 2018-04-25, 13:45

:mrgreen: Kamperem w dziewięć osób i plus, podróżują tylko kapele rokowe. :mrgreen:

Grupa o takiej liczebności jeździ PKSem... :spoko

Takie są zasady i kwita.

Track222 - 2018-04-25, 15:38

Bronek napisał/a:
:mrgreen: Kamperem w dziewięć osób i plus, podróżują tylko kapele rokowe. :mrgreen:

Takie są zasady i kwita.

:brawo :brawo :brawo :brawo :brawo

Janusszr - 2018-04-25, 16:16

Bronek napisał/a:

Takie są zasady i kwita.

Niemniej Track222 mija się z prawdą :)

LukF - 2018-04-25, 17:32

O co Wam Panowie chodzi?
Prawda, też prawda i g....o prawda mówi o tym, że jazda kamperem w więcej osób to masochizm fizyczny i intelektualny..... Ale niektórzy to masochiści. Ich też szanować trzeba :spoko

Track222 - 2018-04-25, 17:39

Janusszr napisał/a:
.........................

W jakim temacie???

Bronek - 2018-04-25, 17:53

czy to ważne? :wyszczerzony:
Janusszr - 2018-04-25, 18:00

Posiadając kamper np. 9 osobowy nic nie stoi na przeszkodzie jeździć nim np. w dwie osoby, albo w pojedynkę, nieprawdaż?
Janusszr - 2018-04-25, 18:10

Track222 napisał/a:
Janusszr napisał/a:

W jakim temacie???

W tym temacie, że kampery wg Ciebie są tylko dwuosobowe, a kamper 9 osobowy, to już autobus :) , a tak przecież nie jest. Autobus to 9+. Co innego podróżować kamperem w dwie osoby, dla wygody, a co innego twierdzić, że kampery są tylko dwuosobowe.
Aby uspokoić Twoje sumienie będę rozglądał się za 8 osobowym :)
Może nawet za szóstką :) , ale będziemy jeździć max. w piątkę :) . Zazwyczaj jednak we dwoje :)

Track222 - 2018-04-25, 19:35

Janusszr napisał/a:
Track222 napisał/a:
Janusszr napisał/a:

W jakim temacie???

W tym temacie, że kampery wg Ciebie są tylko dwuosobowe, a kamper 9 osobowy, to już autobus :) , a tak przecież nie jest. Autobus to 9+. Co innego podróżować kamperem w dwie osoby, dla wygody, a co innego twierdzić, że kampery są tylko dwuosobowe.
Aby uspokoić Twoje sumienie będę rozglądał się za 8 osobowym :)
Może nawet za szóstką :) , ale będziemy jeździć max. w piątkę :) . Zazwyczaj jednak we dwoje :)

Mojego sumienia nie trzeba uspakajać. Ja dokładnie wiem co piszę i posiadam na ten temat duże doświadczenie. Napisałem wcześniej w ile osób jest wygodnie. Mnie to nie interesuje w ile osób masz kolego zamiar jeździć. Kamper służy do odpoczynku, a wyjazd w kilka osób jednym kamperem to nie bardzo dobry pomysł i trudno odpocząć, chyba że ktoś lubi tłok.

Janusszr - 2018-04-25, 20:36

Track222 napisał/a:
pipek722 napisał/a:

Nie podważam Twojego doświadczenia miły Kolego. Jest większe od mojego milion milionów razy.Należy jednak uważać na to co się pisze. Stwierdzenie, że kamper jest zawsze dwuosobowy nijak się ma do stwierdzenia, że kamperem najfajniej podróżuje się we dwoje. Kamperem we dwoje- zgadzam się z Tobą w 100%.

Track222 - 2018-04-25, 20:40

Janusszr napisał/a:
Track222 napisał/a:
pipek722 napisał/a:

Nie podważam Twojego doświadczenia miły Kolego. Należy jednak uważać na to co się pisze. Stwierdzenie, że kamper jest zawsze dwuosobowy nijak się ma do stwierdzenia, że kamperem najfajniej podróżuje się we dwoje.
Nie mam racji?

Upierdliwość Szanownego Kolegi jest wysokiej klasy, pozdrawiam i bardzo proszę nie odpowiadać :stop: :stop: :stop: :stop: :stop:

Janusszr - 2018-04-25, 20:43

Muszę Ci podziękować przynajmniej za taktowną odpowiedź.
Pozdrawiam serdecznie.

oli - 2018-04-25, 23:12

Mysle ze w tym temacie oby dwie strony mają rację .Track racje ma że na dłuższą jazde nailepiej jechac we dwoje i to nie powinno podlegac dyskusji jeżeli chodzi o wypoczynek ,no chyba ewentualnie z któryms z dzieciakiem to też jest tęż do przyjęcia . W ogóle pozdrowionka dla całej twojej rodzinki ,do tej pory wspominamy miłe chwile z Węgier .Druga strona też ma racje ponieważ ja również wykorzystuję kamperka do wyjazdu np na urodziny do przyjaciela oddalonego 50 km I tu jest dylemat bo kamperek zarejestrowany na 7 osób ,a chętnychdo jazdy jest wiecej .Ktos spyta dlaczego? Odpowiadam bo w kamperku podczas jazdy panuje specyficzna atmosfera .Wiadomo że na krótki czas jest okey ,ale np 2 tygodnie nie wyobrażam się podrózowac w tyle osób .Ale to jest tylko moje zdanie i nie musicie sie z nimk zgadzac Pozdrawiam wszystkich serdecznie Oli
DC - 2018-04-25, 23:23

Koledzy, proszę Was, po co te spiny w tak niewinnym temacie :bukiet: Jeden jedzie sam, drugi z teściami i psem teściowej, trzeci z kumplami i wędkami a jeszcze jeden ( znam takiego osobiście ) robi przed wyjazdem losowanie w domu bo ma kampera ośmiomiejscowego a rodzinkę ma dziesięcio : :lol:
Każdy ma inaczej i tak żeby mu odpowiadało, czasy że wszyscy musieli tak samo na szczęście już minęły.
:spoko

Wojciechu - 2018-04-25, 23:54

Tu nawet nie chodzi o semantykę - bo jazda kamperem ma mało wspólnego z kamperowaniem w nim. Dlatego bardziej jestem skłonny podzielać zdanie Ryśka, niż wnikać w rozglądanie się za ośmio osobowym kamperem, może jeździć w pięcioro, czy we dwoje. Forma Tracka - "Kamper jest zawsze dwuosobowy!!! " bardziej do mnie przemawia.
Konkludując jednak – słuszność może mieć w tej dyskusji Bronek - ze swoim – "czy to ważne".
A co na to autor tematu – pomogliśmy? ;)

Bronek - 2018-04-26, 07:37

Trudno pomóc w zakupie w ogóle kampera.. a co dopiero o specyficznych parametrach.
Czasem przypadek pomaga.

Pomagamy podtrzymując temat, by nie zdechł samoistnie. A nuż w międzyczasie się trafi w ofertach?

:spoko

Ps. Im dłużej nie znajdzie, tym mu więcej potencjalnych podróżników ubędzie. Dzieci dorosną, teściowa umrze... O rozwodzie nawet nie wspominam.... i "Tracka..." będzie na wierzchu.
:bigok

Janusszr - 2018-04-26, 07:46

:roza: :roza: :roza: :roza: :roza: :roza: :roza: :roza: :roza: :roza: :roza: :roza: :roza:
Andrzej 73 - 2018-04-26, 08:02

Wygodniej będzie Wam będzie jak będziecie jeździć sami :-P
Po co zabierać żonkę? Będzie zajmowała miejsce... :haha:

Przestańcie pisać głupoty. Jeżeli ktos ma załogę czteroosobową to szuka większego kampera i tyle w temacie. :spoko

papamila - 2018-04-26, 08:22

DC napisał/a:
robi przed wyjazdem losowanie w domu bo ma kampera ośmiomiejscowego a rodzinkę ma dziesięcio

Dawid, nie bądź taki chojrak,
przestaniesz się uśmiechać jak jeden z waszych załogantów zrobi prawko :wyszczerzony:
Wtedy będziesz brał udzial w tym losowaniu :gwm
.....przypomniał mi się kawał
Jaka jest największa wada seksu grupowego?
...........możesz zostać pominiety :pifko

CORONAVIRUS - 2018-04-26, 09:00

Dawid się ostatnio opierdziela :(
DC - 2018-04-26, 15:28

Lista chętnych może się zaraz powiękrzyć jak mi córki zaczną chłopaków sprowadzać, a wtedy .................. nie pięcio, siedmio, czy dziewięcio a następnego kampera będę musiał kupić :shock:
Jarek, już chyba wiem jak ruszyłeś z wypożyczalnią kamperów :lol: zaraz też mnie to spotka jak się zacznę rodzinnie rozwijać :wyszczerzony:

pipek722 - 2018-05-02, 21:17
Temat postu: Re: Szukam kamperka
pipek722 napisał/a:
https://www.caravanbacci.com/listings/challenger-genesis-33/
Szukam kampera o takiej zabudowie, czy ktoś wie gdzie można takiego kupić.

Nadal szukam.
https://www.mobile.de/pl/.../260215958.html

silny - 2018-05-03, 07:26

Lodówka maciupeńka i ta łazienka bez prysznica , namęczysz się jeśli lubisz pomieszkać . Jeśli na krótkie wypady to pół biedy .