| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - krany (bateria) z kabelkiem
bartxt1 - 2018-05-02, 17:44 Temat postu: krany (bateria) z kabelkiem dziś chciałem zdemontować Baterię kran i zdiwił mnie podpiety do niego dwużyłowy kabelek Ma pompę hdroforową która wzbudza sie gdy spada cisnienie.
Do czego zatem te kabelki??? Czy to instalacja do pompy zanurzeniowej (opcja)
dzięki za podpowiedzi
MILUŚ - 2018-05-02, 17:47 Temat postu: Re: krany (bateria) z kabelkiem
| bartxt1 napisał/a: | ........ Czy to instalacja do pompy zanurzeniowej (opcja)
dzięki za podpowiedzi |
Tak i prawdopodobnie poprzedni właściciel kupił taki ...........
KASZUB - 2018-05-02, 19:03
Ja mam pompę zewnętrzna i kran z kabelkami. I podłączyłem sobie pompę pod te kabelki i tak. Choć pompka wyłącza się po nabić ciśnienia. A zrobiłem tak bo krany trochę przeciekaja jak jest stale ciśnienie... Pozatym krany bardzo słabe. Jeden nowy założyłem ale chciałem coś zmienić i ściągając węże pękł mi w rękach.
bartxt1 - 2018-05-02, 20:07
no to już jestem w domu
Dzięki Koledzy
dziwaczek - 2018-05-02, 20:22
Zapewne kamperek był pierwotnie wyposażony w taką instalację z kabelkami (pompa załączała się jak odkręcano kran). Teraz jest układ ciśnieniowy, u mnie fabrycznie był układ ciśnieniowy i dodatkowo kabelki w kranach, ale działało tylko jako układ ciśnieniowy- dołożyłem zbiornik hydroforowy taki mały niebieski aby stabilizować ciśnienie - pomaga
krzlac - 2018-05-02, 20:53
Większość baterii kamperowych ma mikro-wyłącznik i kabelki. Jeśli jest pompa ciśnieniowa to kabelki można uciąć i wyrzucić.
zdzineks - 2018-06-02, 17:32
Podłączę się pod temat bo akurat wróciliśmy z wyprawy i padła nam lodówka na 12V i przy czyszczeniu szafki pod zlewem widzę jakieś 2 cienkie zwisające kabelki i tak się właśnie zastanawiałem czy to one nie są od lodówki ale teraz myślę, że to jednak od instalacji wodnej.Dziwię się tylko.że wcześniej ich nie widziałem .
SlawekEwa - 2018-06-02, 17:53
| zdzineks napisał/a: | | że to jednak od instalacji wodnej. |
I masz rację
|
|